Šta je novo?

HTC HD2

***!
nisam pitao za garanciju!(skontao sam qtiju u vitrini sasvim sluchajno kada sam izlayio pa mi odjedamputa ispalo samo- imate!?poshto? bio sam zachudjen da ga imaju)
a firmu neću direktno da reklamiram nego ću ti samo reći
SVI PUTEVI VODE U ... MOBIL!

Da i ja sam bio u toj radnji, malo sam se igrao sa njime, koliko sam video nije sa mreze, u full pakovanju. Garancija 6 meseci...

Univerzalna metalna olovka sa silikonskim vrhom

Dužina olovke je 10cm.
Predviđena za sve telefone i uređaje sa capacitive ekranom. iPhone; HTC HD2, Hero itd.

znam da je bilo price o slicnoj olovci,pa ovo moze da vam bude zamena

cena 599 RSD

nisam siguran da li smem da zakacim link radnje,pa me cimajte na PP

Prilozi

• olovka_capacitive.jpg
    olovka_capacitive.jpg
    24.1 KB · Pregleda: 54
mishans

mishans posalji mi na PP tvoj mejl,izgleda da si zabranio primanje PP pa zato ne mogu da ti posaljem ono sto si trazio,pozz

Jel se desava jos nekom da na iGo kada telefon okrene za 90 stepeni u desnoj cetvrtnini (mozda petini) ekrana nema nicega i taj deo ekrana je crn, tj. slika nije preko celog ekrana? Verzija je 8.3.4 poslednji build.

ako hoces da ti iGo uvek bude u landscape,mozes da skines ovaj sys.txt,odradi soft reset,sto se tice tog problema koji imas nisam strucan da ti odgovorim

Prilozi

• sys.txt
    2.3 KB · Pregleda: 60
Duttys Leo Sense 2.5 Multi-Lang v1.5 + Radio: 2.08.50.08_2

sve super radi, brzo i bez bagova

link:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=617611

radio se skida i instalira posebno, uvek instaliram najnoviji

Najnoviji radio flashujes il rom, nisam bas razumeo. Nemas potrebe da to radis, izlaze nove verzije radia ne zato sto stari nije dobar nego zato sto na nekim mreza jedan radi bolje drugi losije i sl. Probaj da nadjes najbolji odnos baterija/signal.

Najnoviji radio flashujes il rom, nisam bas razumeo. Nemas potrebe da to radis, izlaze nove verzije radia ne zato sto stari nije dobar nego zato sto na nekim mreza jedan radi bolje drugi losije i sl. Probaj da nadjes najbolji odnos baterija/signal.

rom retko 2 do sada promenio i jos par isprobao na po 15 minuta , a radio stalno. btw u te price oko sig/batt i da zavisi od mreze ne verujem jer to nije slucaj sa drugim platformama telefona (symbian?) tako da je po meni to glupost i svaka novija verzija moze da bude samo bolja.

... i svaka novija verzija moze da bude samo bolja.

A u stvari kad malo pogledas, cesto se desava da to uopste nije tacno i da nova verzija zna da bude bagovita, nestabilna etc. pri cemu govorim generalno za sve (recimo OS, razne aplikacije, firmware-ovi...), ne samo za ROM za HD2.

EDIT: Moze li radio verzija da se update-uje bez updatea na novi ROM?

Ako moze jel' to bezbedno po podatke, tj. da li ce ta operacija uzrokovati kao i kod updatea ROM-a da se izbrisu svi podaci ili nece?

Na kraju, ako je odgovor na prethodno pitanje da nece, kako se to radi i odakle se moze skinuti najnovija verzija radia?

Poslednja izmena:
Ako nemaš problema sa radio ROM-om, najbolje je da ga ne diraš.
Kao što neko reče gore, odavno je utvrđeno da različite GSM mreže "vole" raziličite radio ROM-ove na WM uređajima, tj kompatibilnost nije jednoznačna.
I na kraju: flešovanje radio ROM-a daleko lakše može rezultovati brikovanjem PDA.

Na XDA možeš naći strip-ovane radio ROM-ove, ali i obratno: ROM-ove bez radia (kuvani se uglavnom prave takvima).

I na kraju: flešovanje radio ROM-a daleko lakše može rezultovati brikovanjem PDA.
Isti je proces kao i kad fleshujes novi rom, i isti je rizik. Ako imas HardSPL, rizik gotovo da ni ne postoji.

@Martin Mystere
Kada se flesuje novi radio ne gube se podaci na telefonu, i uglavnom novi radio je bolji od starijeg, bolje hvata signal, GPS, duze traje baterija... i na kraju krajeva ako ti ne odgovara vratis nazad stari.

Bitno je da skines radio za tvoj model telefona.

Aha, a reci mi kako se fleshuje - skines fajl, prebacis ga na telefon i pokrenes instalaciju ili kao ROM trebas da budes povezan sa racunarom dok fleshuje. I odakle se moze skinuti poslednja regularna verzija posto na HTC sajtu imaju za ROM ali ne i za radio pojedinacno.

Btw. da li se preporucuje u svakom slucaju da se instalira HardSPL, bez obzira sto neces odmah da fleshujes ROM niti stavljas kuvani ROM i moze li instalacija HSPL-a nesto da zezne po pitanju podataka ili trenutnog settingsa? Ili je instalacija HSPL rutinski proces koji nista sam ne menja po pitanju instaliranih programa i settingsa?

Inace isto pitanje vredi i za update manile (postupak, rizici i vredi li odraditi ga).

Na kraju, jos jednom hvala priestu77 koji je uvek tu da pomogne kad bilo sta zatreba.:wave:

Poslednja izmena:
Zasto?
Objasni tvoju tvrdnju.
Ja sam probao gomilu radio verzija, i bezbroj romova i skuvanih i oficijelnih...imao sam 4 WM telefona do sada i kod svih sam menjao romove i radio verzije. Nikada nisam imao problema, pratio sam uputsva sa XDA kao svi ostali ljudi i sve radi.

Poslednja izmena:
Nemam (na sreću) ličnih loših iskustava, da bih tvrdio na osnovu toga.
Najveći broj brikovanih HTC WM uređaja (OK, da se ograničim na Hermes, najduže sam pratio dešavanja o njemu), posle instalacije HardSPL-a, je upravo prilikom (ili nakon) flešovanja Radio ROM-a.
Što i dalje ne znači da ne treba flešovati Radio ROM, ali svakako jeste rizičniji zahvat nego flešovanje ROM-a.

Aha, a reci mi kako se fleshuje - skines fajl, prebacis ga na telefon i pokrenes instalaciju ili kao ROM trebas da budes povezan sa racunarom dok fleshuje. I odakle se moze skinuti poslednja regularna verzija posto na HTC sajtu imaju za ROM ali ne i za radio pojedinacno.

Btw. da li se preporucuje u svakom slucaju da se instalira HardSPL, bez obzira sto neces odmah da fleshujes ROM niti stavljas kuvani ROM i moze li instalacija HSPL-a nesto da zezne po pitanju podataka ili trenutnog settingsa? Ili je instalacija HSPL rutinski proces koji nista sam ne menja po pitanju instaliranih programa i settingsa?

Inace isto pitanje vredi i za update manile (postupak, rizici i vredi li odraditi ga).

Na kraju, jos jednom hvala priestu77 koji je uvek tu da pomogne kad bilo sta zatreba.:wave:

Fleshovanje mozes da odradis na dva nacina:
Preko USB kabla ili sa SD kartice.
Imas sve objasnjeno ovde:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=609477

HardSPL ti je potreban ako hoces da ubacujes skuvane romove:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433

Nemam (na sreću) ličnih loših iskustava, da bih tvrdio na osnovu toga.
Najveći broj brikovanih HTC WM uređaja (OK, da se ograničim na Hermes, najduže sam pratio dešavanja o njemu), posle instalacije HardSPL-a, je upravo prilikom (ili nakon) flešovanja Radio ROM-a.
Što i dalje ne znači da ne treba flešovati Radio ROM, ali svakako jeste rizičniji zahvat nego flešovanje ROM-a.

Ja prvi put cujem za takvu statistiku, jer ja dosad nisam video da se neko zali da je brickovao telefon sa radiom.

rom retko 2 do sada promenio i jos par isprobao na po 15 minuta , a radio stalno. btw u te price oko sig/batt i da zavisi od mreze ne verujem jer to nije slucaj sa drugim platformama telefona (symbian?) tako da je po meni to glupost i svaka novija verzija moze da bude samo bolja.

WM nije Symbian, znam o cemu pricam. Flesovao sam preko 15 razlicitih wm sto pda sto telefona.

Ja sam imao takav TyTN ako govoris o temama na XDA, i kasnije jos jedan sa SPL 2.03 koji se pokazao nemoguce flashovati bez JTAG.

Sto se tice flashovanja, sad je mnogo bezbednije flasovati nego ranije sa starim modelima s200/tytn sa sspl i sl. Sa novijim modelima sve radi bez problema sve dok imate HardSPL, najgore sto moze da vam se desi da izvucete usb :d

Poslednja izmena:
OK, verujem da je sada sve dosta bezbednije.
Ipak, imate čoveka na XDA kome je HD2 otišao u flight mode, i ničime više nije uspeo da ga probudi, a probao je razna re-flešovanja. To mu se desilo nakon stavljanja neke 2.07 verzije, a uradio je to mnogo puta. Telefon završio na servisu, moguće je da je hw kvar, još nema odgovora.

Nemam ništa protiv, gomila RadioROM-ova, samo napred.

Koristim 2.06.51.07, nemam problema, nemam namere da diram, dok ne bude sasvim razjašnjeno ovo sa otključavanjem 576MB RAM-a

OK, verujem da je sada sve dosta bezbednije.
Ipak, imate čoveka na XDA kome je HD2 otišao u flight mode, i ničime više nije uspeo da ga probudi, a probao je razna re-flešovanja. To mu se desilo nakon stavljanja neke 2.07 verzije, a uradio je to mnogo puta. Telefon završio na servisu, moguće je da je hw kvar, još nema odgovora.

Nemam ništa protiv, gomila RadioROM-ova, samo napred.

Koristim 2.06.51.07, nemam problema, nemam namere da diram, dok ne bude sasvim razjašnjeno ovo sa otključavanjem 576MB RAM-a

pa razjasnjeno je :D , ima i neki programcic koji ti testira otkljucanu memoriju zaboravih kako se zove

U sustini tako se i meni cinilo ali me je Kibicerova recenica koju sam citirao malo (vise) zbunila, a kad tome dodamo i ovaj citat sa xda foruma "European HD2 officially has 448 Mb of RAM, which is already a lot, but the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 radios seem to unlock extra RAM to a full 576 Mb"....
eam.gif

Takodje i "It has also be proven here that installing the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 Radios can somehow "unlock" the full use of 576 Mb or RAM, instead of standard 448 Mb".

Poslednja izmena:
Pa nema radio rom nikakve veza sa ram-om.

2.xx verzije roma + 2.06 radio ili noviji otkljucavaju 512mb rama, pogledajte malo po xda forumima ima dosta tema o tome gde je sve detaljno razjasnjeno a i dosta ROMova koji podrzavaju ovo otkljucavanje uz adekvatan radio instaliran

Koja svrha svega toga, kad tel nisam uspio da opteretim da zauzme vise od 60% rama?

Ma pominjanje otkljucavanja ROM-a je bilo vise kao odgovor na konstataciju vezanu za razjasnjavanje otkljucavanja dodatnih 128 MB, tj. da novija verzija Radio ROM-a ne donosi nuzno i vise RAM-a.
A radio ROM sam inace fleshovao cisto da proverim da li je tacno da je sa novim ROM-om potrosnja baterije manja, posto je prilicno trosio (OK znam da od 1 GHz i 4,3" i ne treba ocekivati cudo ali ajd' da probam).

Updateovao sam Radio na verziju 2.08.50.05 ali RAM nije otkljucan na 576 MB vec je ostao 448 MB.,)

Pa da, taj Radio i nije na listi onih koji bi mogli da otključaju 576MB, to si i sam video.
No, to je manje važno, nego, da li je išta poboljšano u odnosu na prethodni RadioROM koji si imao? Da li ti sve radi kako treba? Probao i kameru, zvuk, sve?

Nazad
Vrh Dno