Šta je novo?

WD TV Live

uz B-Rad FW dolazi fajl "S00custom-options". Otvorite ga u Wordpadu i izaberite sve što vam treba od dodatnih opcija.

Za veličinu titla npr.
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=50
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=52
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=56
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=60
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=64
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=68
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=72
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=76
#config_tool -c SUBTITLE_FONT_SIZE=80

Definisanje akcije ethernet porta i napajanja usb porta
## when the wdtv live goes into standby via remote
##
## [you may have number actions which are executed in order]
##
#config_tool -c ETH_UP_ACTION='logger -t "eth_up_action" "I am doing something"
#config_tool -c ETH_UP_ACTION20='sleep 5; ether-wake -b xx:xx:xx:xx:xx:xx; sleep 10; . /conf/net.mounts'
#config_tool -c ETH_DOWN_ACTION='logger -t "eth_down_action" "the OSD has been suspended"'

## the following ethernet action will stop all running services and then turn off power to the usb bus
## unless you know what you're doing it MUST be the last action
#config_tool -c ETH_DOWN_ACTION9999='suspend && sleep 2 && usb.power.off'

## the following ethernet action will tun on power to the usb bus then start all services
## unless you know what you're doing it MUST be the first action
#config_tool -c ETH_UP_ACTION00='usb.power.on && sleep 5 && resume'
Kad se podigne WD, prikaže se meni Video itd. .... obrišite fajl "S00custom-options".

thats all

Ne znam kako je tebi to uspelo preko wifi, odnosno kakve tacno filmove pustas, mislim Blu-Ray ripove ili bas prave Blu-Ray untoched 20+GB?

A i evo sta sam radio:

Ma kome radi preko Wifi? Ja sam licno probao i dolazi do stucanja USB(N standard) i Router(G standard). Preko kabla sve radi kao podmazano.Znaci Modem->Ruter->WD

Ma kome radi preko Wifi? Ja sam licno probao i dolazi do stucanja USB(N standard) i Router(G standard). Preko kabla sve radi kao podmazano.Znaci Modem->Ruter->WD

To što je USB N ne vredi mnogo ako nije i ruter N i komp N. Ako je bilo koja komponenta G sve ide G. Ja na G puštam 720p BluRay rip bez problema, klizi.
Potrebno je na ruteru podesiti da ide samo na G standard, ne MIX i sto treba uraditi i sa kompom, samo G, jer je kod većine po difoltu postavljen B. kada krene striming dolazi do varijacije protoka i kada opadne prebaci se na B i zašteka. Sa ovim sam se mučio desetak dana dok nije proradilo. Ako su sve komponente N standard, strimuje sigurno HD materijal. Ja sam pustio Star Trek 6 GB i ide.

To što je USB N ne vredi mnogo ako nije i ruter N i komp N. Ako je bilo koja komponenta G sve ide G. Ja na G puštam 720p BluRay rip bez problema, klizi.
Potrebno je na ruteru podesiti da ide samo na G standard, ne MIX i sto treba uraditi i sa kompom, samo G, jer je kod većine po difoltu postavljen B. kada krene striming dolazi do varijacije protoka i kada opadne prebaci se na B i zašteka. Sa ovim sam se mučio desetak dana dok nije proradilo. Ako su sve komponente N standard, strimuje sigurno HD materijal. Ja sam pustio Star Trek 6 GB i ide.

Znam ja sve to ali kupio sam WD pre 4 meseca i probavao milion nacina nikada nije radilo zato i tvrdim da kod mene ne radi na wireless HD materijal.

Imam motorolin kablovski modem na koji sam spojio wdtv live ethernet kablom.
Ne mogu nikako da prodjem check connection test na WDu,stalno mi izbacuje DNS error.
Citao sam po netu i kazu da treba iskljuciti na modemu DHCP Server,iskljucio i opet nista.

Koji DNS server i IP upisujem u WDTV,od mog provajdera(ikom,dns 95.180.0.18 ip 95.180.1.18) ili nesto drugo?Kad upisem podatke iz moje internet konekcije ne radi.
Jel uopste moguce ovako ostvariti vezu ili mi treba neki ruter?
Malo sam "duduk" za ove mrezne stvari:)
Hvala

Imam motorolin kablovski modem na koji sam spojio wdtv live ethernet kablom.
Ne mogu nikako da prodjem check connection test na WDu,stalno mi izbacuje DNS error.
Citao sam po netu i kazu da treba iskljuciti na modemu DHCP Server,iskljucio i opet nista.

Koji DNS server i IP upisujem u WDTV,od mog provajdera(ikom,dns 95.180.0.18 ip 95.180.1.18) ili nesto drugo?Kad upisem podatke iz moje internet konekcije ne radi.
Jel uopste moguce ovako ostvariti vezu ili mi treba neki ruter?
Malo sam "duduk" za ove mrezne stvari:)
Hvala

TReba ti ruter ako ces i komp i wd zajedno. Ako ces samo wd resetuj modem pa ukljuci u wd. Dhcp treba da bude ukljucen. WD ce dobiti ip automatski.

Pitanje za one sa B-RAD WDLXTV_LIVE-0.4.1.0 FW
jeli vam rade tilovi 44-80?:crash:

TReba ti ruter ako ces i komp i wd zajedno. Ako ces samo wd resetuj modem pa ukljuci u wd. Dhcp treba da bude ukljucen. WD ce dobiti ip automatski.
Uradio i sve proradilo iz prve,nisam nista podesavao,hvala Boki.

Puuf,strasno, drndao sam se ceo dan oko ovoga :wall:,a ono tako jednostavno.

...kada ga ugasim,.ne gasi mi wdbook,..cini mi se da je do sad gasio bio...
E pa jbš kinesko Scheiße, kupiš stvar koja te zayebava sa najimbecilnijim glupostima...al` šta i očekivati za te pare. Užas, ovdašnji život se svodi na stalno budženje...

Imaš na vrhu, Frontlane, kako se instalira veličina finta, ali može samo po jedan broj. Čini mi se da tako piše.
Da vidim ali kod mene sa B-RADOVIM 0.4.1.0 FW ne funkcionise zato sam i pitao dali kod nekog ko je sa istim FW fukcionise inace ostale stvari su OK osim titlova.

Preko wireless mreže puštam 720p BluRay rip, 20 GB bi moglo u N standardu, a kod mene je G. Direktno sa USB-a bi moralo da ide bez problema, pa i preko mreže - preko kabla.

Preko USB-a radi normalno, ali preko crossover kabla ne stize da bufferuje i dolazi do zamrzavanja slike ili tona. E sada nisam probao preko routera, racunam, crossover direktna konekcija do PC-a kabal dugacak svega 2M, 100mbit mreza.

Inace evo kako se ponasa ta mreza povezana kablom

BluRay - radi, dok bitrate ne predje negde 20mbit-a, onda krece zamrzavanje, isti taj BluRay na externom HDD-u koji ukljucim preko USB-a radi normalno.

1080p i 720p - MKV Ripovi rade normalno, ali nisam nasao ni jedan preko 15mbita.

Probaj sa drugim kablom, posudi od drugara, to je veoma čest uzrok, jer bi moralo da radi super.

I mene zanima da li je nekome uspelo ovo sa titlovima na B-rad?

Poslednja izmena:
ko je tačno probao full hf preko (wifi) n standarda , hocu da pazarim spravu ali samo u slucaju da ne secka preko N-a

ko je tačno probao full hf preko (wifi) n standarda , hocu da pazarim spravu ali samo u slucaju da ne secka preko N-a

N standard realno odrađuje 70MBita/s, G standard 20,2MBita/s pa izračunaj. Preko kabla je 100MBita/s.
Dakle ako sve podesiš kako treba, HD film od 20GB ide ladno.

Maja, teorija je teorija, ja se pitam da li je u praksi neko probao da vidim mogucnosti N standarda

Pa nije teorija to su standardi. Ali mislim da ima jako malo ljudi koji teraju full HD preko WiFi.

N standard realno odrađuje 70MBita/s, G standard 20,2MBita/s pa izračunaj. Preko kabla je 100MBita/s.
Dakle ako sve podesiš kako treba, HD film od 20GB ide ladno.
MajaMaja je napisao(la):
Probaj sa drugim kablom, posudi od drugara, to je veoma čest uzrok, jer bi moralo da radi super.
Ma ne vredi, isto je cak sam probao i sa kracim kablom, ali dotok informacija je jako mali, znaci H264 sa prosecnim bitrateom od 25mbps i DTS MA zvukom sa preko 3mbps. Ne funkcionise kako treba preko mreze :(

lahaine je napisao(la):
Ovi 1080p ripovi ce raditi normalno, ali original Blu-Ray verovatno nece, jel ni kroz kabal ne rade, samo preko USB-a

@MajaMaja
Koji USB adapter preporucujes? Vidim da ne radi preko wirelessa svima, a zeleo bi da radi, imam TPLink acscess point.
Vidoh da postoji spisak USB wireless kartica, koje WDTV preporucuje, sta mislite sta bi bila najbolja kombinacija sa mojim TPlinkom?

bio sam u Becu prosle nedelje i nisam mogao nigde da nadjem WD live,tek sam u nedelju na netu nasao prodavnice u kojima se prodaju ali je bilo kasno,u Austriji radnje ne rade nedeljom,inace kosta od 100-115e,samo treba naci jel imaju na lageru,nego jel zna neko jel ima kod nas da se nadje za neku normalniju cenu tipa priblizno ceni u Austriji? :D

@MajaMaja
Koji USB adapter preporucujes? Vidim da ne radi preko wirelessa svima, a zeleo bi da radi, imam TPLink acscess point.
Vidoh da postoji spisak USB wireless kartica, koje WDTV preporucuje, sta mislite sta bi bila najbolja kombinacija sa mojim TPlinkom?

Nisam najbolje shvatio, ako misliš USB za WD (imaš listu kompatibilnih USB adaptera na sajtu WD. Ako misliš za komp, bilo koji G standard, pošto ti je TPLink pretpostavljam takođe G. WD obavezno kablom spojiti za ruter, najbolj akombinacija.

U Srbiji ima da se kupi WD za 140 Evra u Hellasu, čini mi se.

Pa znam da ga ima za 140e ali to je za 30-40% vise nego preko,a planiram opet da idem ali tek na leto,a kontam da ga kupim tamo za 100-110e i da uzmem njihov PDV od 19% na izlazu iz Madjarske,a nasima da ga ne prijavim i eto igracke za 80-85e :D sada kada sam bio mogao sam plazma tv preneti :d

Nisam najbolje shvatio, ako misliš USB za WD (imaš listu kompatibilnih USB adaptera na sajtu WD. Ako misliš za komp, bilo koji G standard, pošto ti je TPLink pretpostavljam takođe G. WD obavezno kablom spojiti za ruter, najbolj akombinacija.

U Srbiji ima da se kupi WD za 140 Evra u Hellasu, čini mi se.

Znam da je kabl najbolja opcija, mada bi mi jako odgovaralo da ih spojim wirelessom i izbegnem kabl zbog konfiguracije prostora... Video sam listu, a koji USB radi kod tebe, kazes, da kod tebe to radi jako dobro!?

Pa znam da ga ima za 140e ali to je za 30-40% vise nego preko,a planiram opet da idem ali tek na leto,a kontam da ga kupim tamo za 100-110e i da uzmem njihov PDV od 19% na izlazu iz Madjarske,a nasima da ga ne prijavim i eto igracke za 80-85e :D sada kada sam bio mogao sam plazma tv preneti :d

Povracaj pdv ne moze za kupovinu ispod 400 eura, cini mi se...
Ali nije da nebi bilo dobro. :)

Znam da je kabl najbolja opcija, mada bi mi jako odgovaralo da ih spojim wirelessom i izbegnem kabl zbog konfiguracije prostora... Video sam listu, a koji USB radi kod tebe, kazes, da kod tebe to radi jako dobro!?

Kod mene su ruter i WD povezani kablom a ostalo je wireless, jer nisam uspio da nađem UDB adapter.

Danas sam dobio novi Dlink 635 N router i jos kad bi neko u Banjaluci imao WD da mi da da probam kako i sta ide .... zna bi ja dalje kako cu i sta cu :)

Nazad
Vrh Dno