Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
....ljudi, da li vi čitate o čemu se ovde piše....nije problem u lokalnom linku......nego o zagušenju linka ka svetu.......testirajte, recimo, server u Frankfurtu......pa pogledajte rezultate....:(

evo testa iz frankfurta...

osim sto je pink dosta veci u odnosu na predhodno testiranje iz beograda drugi nista nije neobicno! cak sta vise dobio sam dosta indenticne rezultate kao i u predhodnom testiranju!

Poslednja izmena:
Pa , nesto ocigledno se deshava ... Testirano u 13h

Sa napomenom da ima packet loss ka inno serverima ~1-4% ... Provereno i manuelno ...

Poslednja izmena:
Trenutno je sve ok, ali tako je bilo pre 3 dana i trajalo je oko 4 sata posle opet lag

Da, trenutno je sve dobro da bolje ne moze biti... vidi se iz prilozenog, inace paket je 4mb a i ovih 0.72 za Bg je bilo kao i do Frankfurta samo sto je na kraju skocilo do citavih 0.72...

Ne bih ni primetio u ovo doba da nisam hteo da gledam tenis i vidim jedna slika u minuti, proverim brzinu i...

Zanimljivo kako je UL uvek dobar... vazno da se prodaju novi paketi i meseci za dinar a to sto i bez novih link ne moze da podnese sadasnji broj korisnika - to je nasa krivica, ko nas tera da koristimo net uopste?

Prilozi

• Telekom.jpg
    Telekom.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Da, trenutno je sve dobro da bolje ne moze biti... vidi se iz prilozenog, inace paket je 4mb a i ovih 0.72 za Bg je bilo kao i do Frankfurta samo sto je na kraju skocilo do citavih 0.72...

Ne bih ni primetio u ovo doba da nisam hteo da gledam tenis i vidim jedna slika u minuti, proverim brzinu i...

Zanimljivo kako je UL uvek dobar... vazno da se prodaju novi paketi i meseci za dinar a to sto i bez novih link ne moze da podnese sadasnji broj korisnika - to je nasa krivica, ko nas tera da koristimo net uopste?

neznam dali si znao ali u to sam se sam uverio i iza toga stojim 100 %, pa svi koji koriste pakete click 1 i click 2 nikada nece imati tu brzinu koju su im naveli da ce imati nego ce uvek da varira jer mora da se obezbedi ovima koji imaju jace pakete da se oni nebi bunili a ovi sitni su ti u fazonu ko vas sisa ako hocete dobar net uzmite vece pakete!

sve ovo ti govorim iz licnog iskustva jer sam ja od decembra meseca na telekomu i prvo sam imao click 1 koji je radio tu i tamo pa sam preso na click 2 koji ajde da kazemo da je radio ok ali sada kako koristim click 6 jos nisam naisao na neki problem oko brzine! eto to ti je iz mog licnog iskustva da vise polazu u ove koji imaju vece pakete nego u ove male!

Poslednja izmena:
..."inace paket je 4mb"...

Paket je klik 4, napisao sam 4mb zato sto se podrazumeva da je to isto a koristim ga vise od godinu pa ti vidi kada umesto DL 3.5mb imam evo ovog trenutka je DL 0.19mb a UL je uvek na 0.20 - 0.21 sto je normalno za 256kbps adsl?

Pre dve godine sam imao 1mb bez ikakvih problema (to su bila vremena kada se tek masovno uvodila digitalna telefonija i nije bilo problema) a da nesto nije kako treba primetio sam pred novu godinu kada su nocu poceli 'sitni' prekidi po pola minuta i to posle ponoci... jednom, ali par puta nedeljno... Znaci nisam 'mali' korisnik i ovo je drugi put za nedelju dana da ih ulovim kako mi je brzina 10-20 puta manja!

Aj, videcemo gde im je racunica... nemaju para za prosirenje linka, prihvataju nove korisnike cija prva uplata ce 'leci' tek za dva meseca i ispada da jos dva meseca nece imati para da 'pojacaju' link i daju svima ono sto placaju...

Poslednja izmena:
danas u 15:00h ce biti pusteni svi linkovi koje smo koristili do sada plus u petak ce biti prosireni kapaciteti za 100%, tako rekose u SezamPro, i dodali su da oni nezvanicno ocekuju da ce Telekom posle petka odobriti dupliranje. tj povecanje paketa u sledecem smislu

1 na 2 mbps
2 na 4 mbps
4 na 8 mbps
6 na 12 mbps
8 na 16 mbps
i 16 na maksimalnih 24 mbps... to je nezvanicna vest iz Sezamovog korisnickog centra...

a nadu mi povecava i sto moj ruter sada prepoznaje sledece stvari na centrali:

Mode: ADSL2+
Line Coding: Trellis On
Status: No Defect
Link Power State: L0

Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 36.4 34.5
Attenuation (dB): 5.0 0.9
Output Power (dBm): 0.4 -9.9
Attainable Rate (Kbps): 24780 1150
Rate (Kbps): 16115 927

a do skoro je bilo tj do pre nekih 2 meseca:

Attainable Rate (Kbps): 16785 288

Poslednja izmena:
ajde i to čudo da vidimo.

elem, brzina click2 paketa u 15:02:

Ne verujem da će biti povećanja brzina, nemojte se previše nadati.

^ nešto se dešava, brži mi je DL ka frankfurtu nego ka beogradu.

Ne verujem da će biti povećanja brzina, nemojte se previše nadati.

Pa ne verujem ni ja :( , ali jedino sto mi ostaje je da se nadam kada Sezamovci vec to kazu.. a moram priznati da zvuci logicno ako vec stvarno prosiruju kapacitet za 100% mada po nekim informacijama koje sam video/cuo na forumima oni da prosire i za 400% jedva bi stigli trenutnu portaznju bez ikakvog dupliranja/povecanja

727621377.png
727622000.png

93.86.22.....

danas u 15:00h ce biti pusteni svi linkovi koje smo koristili do sada plus u petak ce biti prosireni kapaciteti za 100%, tako rekose u SezamPro, i dodali su da oni nezvanicno ocekuju da ce Telekom posle petka odobriti dupliranje. tj povecanje paketa u sledecem smislu

1 na 2 mbps
2 na 4 mbps
4 na 8 mbps
6 na 12 mbps
8 na 16 mbps
i 16 na maksimalnih 24 mbps... to je nezvanicna vest iz Sezamovog korisnickog centra...

a nadu mi povecava i sto moj ruter sada prepoznaje sledece stvari na centrali:

Mode: ADSL2+
Line Coding: Trellis On
Status: No Defect
Link Power State: L0

Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 36.4 34.5
Attenuation (dB): 5.0 0.9
Output Power (dBm): 0.4 -9.9
Attainable Rate (Kbps): 24780 1150
Rate (Kbps): 16115 927

a do skoro je bilo tj do pre nekih 2 meseca:

Attainable Rate (Kbps): 16785 288

Mozda i padne kisa koja je najavljena :)

ipak 1 na 2 nije nista naspram sbb-ovih 1 na 4.

koji je sada aktuelni telekomov dns i gde to mogu videti u postavkama huawei 520s rutera?

Kad otpilike iskljuchuju ADSL ako nisam platio rachun od prethodnog meseca tj od Januara ??

U martu najverovatnije,iliti posle 2 meseca.

Poslednja izmena:

Nikad manji ping prema Frankfurtu:banana:

Jeste, potvrdjujem i ja. Ping ka svim destinacijama i sa svim telekomovim rutama (IP adresama) se KONACNO normalizovao. Sta su uradili, nemam pojma... U svakom slucaju, ovo je bio jedan VEEEELIKI minus za telekom.

212.200.191.166
212.200.190.166

A ruter ti sam hvata te DNS-ove čim se autentifikuje.

Da video sam te WAN dns servere u ruteru a na sajtu telekoma se nalaze 212.200.190.150 i 212.200.191.150. Imam ubuntu pa kad rucno ubacujem postavke mreze onda moram i dns servere. Valjda nije vazno koje cu od ovih 4 ubaciti.

Mereno danas oko 20:30.

Telekom 2Mb. :S:

Poslednja izmena:
Ima u najavi od ljudi iz Telekom-a da će korisnicima DPI-a sredinom marta duplirati protok uz neko minimalno povećanje cena, tačan datum i tačne informacije nisu mogli da daju, još uvek.

Tako da će verovatno i adsl tada duplirati.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno