Angelos
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.11.2006
- Poena
- 320
Evo Vam mail iz mog black book da im malo sedite na glavi. :crash:
Network operation centar NOC - [email protected]
Network operation centar NOC - [email protected]
ja imam paket 16mbps, kod Sezama, a trenutno od 17.02 radi na 0.09 mdps, u korisnickom servisu su mi rekli da Telekom radi na problemu crkli su neki linkovi prema evropi, tako da su nas sve prebacili na nesto pomocno, trebalo je danas da bude popravljeno ali nazalost nije i bice u toku ove nedelje...
Jel ima neko informaciju da li PTT-KDS ide preko drugog linka? Bila bi fora da pređem na kablovski a ono isto![]()
Ali ako telekom ne poveca brzine do kraja godine, odox kod euneta, cisto iz inata
kad ne drze rec
Ili si pogrešno otkucao ili ćeš stvarno da čekaš do kraja godine? :wave:
Ja čekam samo dok SBB ne uvede i ovde u Valjevu 4mbps za Flathome paket.
imam utisak da provajderi tipa sezampro i ostali prate ove teme na benchu oko problema sa adslom,
Ili si pogrešno otkucao ili ćeš stvarno da čekaš do kraja godine? :wave:
Ja čekam samo dok SBB ne uvede i ovde u Valjevu 4mbps za Flathome paket.
nema to veze. ja dns i ne koristim, i sporo radi... ovo je problem do IP rutiranja, ne razresavanja imena.Vidim da se puno ljudi zali na Telekomov ADSL. Ja sam imao problema dve-tri nedelje i to je trajalo do pre nekoliko dana kada sam ustanovio dve stvari:
1. da su mi se podesavanja za DNS servere na racunaru izgubila iz nekog razloga i da je aktivirana opcija "Obtain DNS server address automatically", umesto Google-ovih public DNS servera 8.8.8.8 i 8.8.4.4
2. da u ruteru nisam podesio da mi DNS serveri budu Google-ovi public DNS, ili su se i tamo podesavanja resetovala, sada stvarno ne mogu da se setim sta je od to dvoje
Onda sam podesio Google public DNS adrese i u ruteru i na racunaru i internet je profunkcionisao bolje.
E sad, ne znam da li to ima neke veze, ali, u svakom slucaju, prekontrolisite DNS adrese koje koristite i ako koristite Telekomove adrese menjajte na Google public DNS ili nesto drugo.
Steve Gibson je izbacio neki programcic, Nameserver Benchmark koji za svaki racunar izracunava najbolje public DNS adrese pa mozete probati jer Google public DNS ne moraju da budu najbolja opcija. Naravno, vidite malo cije su to adrese i da li vam to odgovara.
Link
I ja ovo placam 2850 dinara
to bi trebalo da je 4 mb/s i 256kb/s upload
i to u pola 5 ujutro... mozete misliti kako je u 12 popodne, inace telekom adsl... a za igranje je postalo nepodnosljivo, nocas je imao i prekid kompletne adsl mreze oko pola 1, svi koje znam da imaju adsl bilo koji provajder su pukli (3-4 coveka pitao )
I kome da se zalim za ovakvu uslugu ? Ima li nesto kao zastita potrosaca, tipa kad kupis pokvareno mleko i tako to, samo sto je ovde pokvaren internet![]()
Meni polako ovo počinje da ide na živce. Na Sezamu imam 4MB, što funkcioniše pristojno samo u u 5 ujutru. :trust:
E, sad. U davna, pradavna vremena, za YUBC je važilo da ima svoj link i da je nezavisan od Telekoma. Dok sam koristio kod njih flat dial-up, bili su ubedljivo najbolji (iako su imali forsiran transparentni proksi).
Ne znam šta da mislim o njima sada, deluje mi kao da im nije stalo da imaju više korisnika -- ne reklamiraju se nešto mnogo, a sajt im je isti već godinama. Ni po ceni ne spadaju u najjeftinije, premda bih se odmah prebacio kad bih znao da im je link dobar, da ne filtriraju, šejpuju itd.
Dakle, da li neko koristi YUBC na većim brzinama i kakva su iskustva?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari