Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja imam paket 16mbps, kod Sezama, a trenutno od 17.02 radi na 0.09 mdps, u korisnickom servisu su mi rekli da Telekom radi na problemu crkli su neki linkovi prema evropi, tako da su nas sve prebacili na nesto pomocno, trebalo je danas da bude popravljeno ali nazalost nije i bice u toku ove nedelje...

Poslednja izmena:

wtf, ovu brojku je nabio na samom kraju :)

ja imam paket 16mbps, kod Sezama, a trenutno od 17.02 radi na 0.09 mdps, u korisnickom servisu su mi rekli da Telekom radi na problemu crkli su neki linkovi prema evropi, tako da su nas sve prebacili na nesto pomocno, trebalo je danas da bude popravljeno ali nazalost nije i bice u toku ove nedelje...

ako je tako kao što ti kažeš onda svako priča šta mu padne na pamet:smoke:
ja sam ponovo zvao podršku i rekli su mi da je telekomov link ka svetu prezagušen....da su prodali mnogo više nego što im kapaciteti dozvoljavaju....i da u sezamu i dalje očekuju rešenje problema svakoga trenutka......
ovo je info sezamove podrške danas oko 15.15....

Auu al su pukli...

A 2Mbit je paket inače... Jel ima neko informaciju da li PTT-KDS ide preko drugog linka? Bila bi fora da pređem na kablovski a ono isto :D

Pored ovako loseg neta jos jedna radosna vest je da od 1 aprila poskupljuju fiksnu telefoniju na 388 din. + PDV. Odobrenje im dao, ko drugi, nego RATEL.
LINK

Poslednja izmena:
A ode i kablovska na 820din. nesto ranije - od 1. marta. Jos da dignu i cenu neta posto su ljudi potpisali ugovore i bice veselo :smash:

Lelekom Srbistan-uzimala davala

Probao sam IPTV i dobio onaj novi jetspeed modem. Momak koji mi je instalirao je napisao moj broj telefona na stari Huawei MT882 i odneo ga iako sam mu naglasio da u ugovoru stoji da je modem moje vlasnistvo. IPTV sam vratio pre neki dan i rekli su da modem ne moram da vratim kad sam ih zvao pre nego sto sam odneo daljinac i stb. IPTV mi se svideo ali mi ne odgovara nemogucnost prikljucivanja na vise televizora. Danas me zovu i kazu da ipak vratim modem do sutra ili da platim 50 evra, znaci devojka koja je zvala rekla je 50 evra iako je dinar i dalje zvanicna valuta ako se ne varam. E sad kad su oni bezobrazni, bicu i ja. Zahtevao sam da posalju nekog da donese i montira stari modem i odnese novi. Zalba zbog krsenja ugovora se podrazumeva. Ako ista pokusaju da eskiviraju ili da me zavlace, moje koriscenje telekomovog adsl-a je zavrseno. Mislim da ce se svi sloziti da nema smisla da ljudi koji su platili prikljucenje i nisu imali dana besplatno za razliku od novih korisnika koriste iste modeme bez WI-FI-ja 4 ili 5 godina.

Ali ako telekom ne poveca brzine do kraja godine, odox kod euneta, cisto iz inata :D
kad ne drze rec

Ili si pogrešno otkucao ili ćeš stvarno da čekaš do kraja godine? :wave:
Ja čekam samo dok SBB ne uvede i ovde u Valjevu 4mbps za Flathome paket.

I ja nejebah sa netom, dc svaki cas, ping prema nekim zemljama 700ms, jeb.m li ga sta rade, mada telekom ide prodaju a svaka firma koja se prodaje predhodno se namerno sj_be, to je tradicija barem kod mene u kraju

Ili si pogrešno otkucao ili ćeš stvarno da čekaš do kraja godine? :wave:
Ja čekam samo dok SBB ne uvede i ovde u Valjevu 4mbps za Flathome paket.

ako nastavite da "odlazite" Telekom (da pokrije troskove) ADSL ima da digne pretplatu na 1000E za fixnu telefoniju mesecno ako "obavesti korisnike 30 dana ranije" :d

bila je vest da su telekom napustili najbolji struchnjaci (zbog vecih plata u telenoru, sbb-u ...) i da i dalje odlaze tako da ovo ne zachudjuje uopste

Tu firmu su valjda prodali italijanima za neke smesne pare pa je posle vratili pod svoje kad pukla bruka, sto se mene tice bolje da je i ostala pod njihovim vlasnistvom. Ko je jos video neke valjde od srpske firme?...

imam utisak da provajderi tipa sezampro i ostali prate ove teme na benchu oko problema sa adslom, i na osnovu njih daju odgovore na pitanje zasto adsl trenutno radi kako radi, plus neki proizvoljni komentar, tipa "ocekujemo resenje problema svakog casa"

a telekom se pravi lud i ne konstatuje postojanje bilo kakvih problema.

sta nam je ciniti sad uopste, jer ovo postaje stvarno debilno, nema nikakva zvanicna informacija telekoma.

btw, onaj ip range koji se pominje 109.93.* ne radi nista bolje, tj mozda do nekih ruta radi bolje u poredjenju sa 93.* il kako vec, ali radi losije na rutama gde 93. radi ok, tako da presipanje iz supljeg u prazno.

Poslednja izmena:
Nova promocija.

Prilozi

• click.JPG
    click.JPG
    24.1 KB · Pregleda: 166
msm da sam to vec napisao, znaci do kraja te promcije nam nece biti nista bolje a kontam da ce onda produziti promociju do juna, pa do septembra, pa do nove g. i tako, kod njih je uvek akcija. . .

ali najjadinje je ovo po 1 dinar bez PDV-a

imam utisak da provajderi tipa sezampro i ostali prate ove teme na benchu oko problema sa adslom,

i ja imam isti utisak.ja sam kod telekoma ali dok sam bio na beotel-u uvek su slicna objasnjenja bila kao na forumu....

Vidim da se puno ljudi zali na Telekomov ADSL. Ja sam imao problema dve-tri nedelje i to je trajalo do pre nekoliko dana kada sam ustanovio dve stvari:

1. da su mi se podesavanja za DNS servere na racunaru izgubila iz nekog razloga i da je aktivirana opcija "Obtain DNS server address automatically", umesto Google-ovih public DNS servera 8.8.8.8 i 8.8.4.4

2. da u ruteru nisam podesio da mi DNS serveri budu Google-ovi public DNS, ili su se i tamo podesavanja resetovala, sada stvarno ne mogu da se setim sta je od to dvoje

Onda sam podesio Google public DNS adrese i u ruteru i na racunaru i internet je profunkcionisao bolje.

E sad, ne znam da li to ima neke veze, ali, u svakom slucaju, prekontrolisite DNS adrese koje koristite i ako koristite Telekomove adrese menjajte na Google public DNS ili nesto drugo.

Steve Gibson je izbacio neki programcic, Nameserver Benchmark koji za svaki racunar izracunava najbolje public DNS adrese pa mozete probati jer Google public DNS ne moraju da budu najbolja opcija. Naravno, vidite malo cije su to adrese i da li vam to odgovara.

Link

промоција од 3 месеца за по 1 дин. има једну малу зачкољицу
на коју већина и не обраћа пажњу
Уговор се потписује на 24 месеца илити 2 године
до недавно је било - 3 месеца за 1 дин на 12 месеци
од сада ако хоћете уговор на ''само' 12 месеци добијате само 1 месец по 1 дин.
Е сада кад се погледа понуда Сбб-а (који у вези тог фамозног потписивања обавезе на 12 ил 24 месеца има на овом подфоруму опширну тему) и Телеком-а, јасно је ко даје боље услуге за новце.
Мислим обавезати се Телекому на 2 године сада када основна претплата скаче на преко 420 дин са пдв-ом + основни пакет клик 1 за који се незна кад ће 'порасти' а који кошта 1420ак дин значи да за 20ак евра месечно илити минимално 240е годишње добијате веома веома слабу услугу тако да...

I kada će Telenor (daj Bože) početi da nudi fixni i ADSL za godinu dana ;)

Vidim da se puno ljudi zali na Telekomov ADSL. Ja sam imao problema dve-tri nedelje i to je trajalo do pre nekoliko dana kada sam ustanovio dve stvari:

1. da su mi se podesavanja za DNS servere na racunaru izgubila iz nekog razloga i da je aktivirana opcija "Obtain DNS server address automatically", umesto Google-ovih public DNS servera 8.8.8.8 i 8.8.4.4

2. da u ruteru nisam podesio da mi DNS serveri budu Google-ovi public DNS, ili su se i tamo podesavanja resetovala, sada stvarno ne mogu da se setim sta je od to dvoje

Onda sam podesio Google public DNS adrese i u ruteru i na racunaru i internet je profunkcionisao bolje.

E sad, ne znam da li to ima neke veze, ali, u svakom slucaju, prekontrolisite DNS adrese koje koristite i ako koristite Telekomove adrese menjajte na Google public DNS ili nesto drugo.

Steve Gibson je izbacio neki programcic, Nameserver Benchmark koji za svaki racunar izracunava najbolje public DNS adrese pa mozete probati jer Google public DNS ne moraju da budu najbolja opcija. Naravno, vidite malo cije su to adrese i da li vam to odgovara.

Link
nema to veze. ja dns i ne koristim, i sporo radi... ovo je problem do IP rutiranja, ne razresavanja imena.

YUBC?

Meni polako ovo počinje da ide na živce. Na Sezamu imam 4MB, što funkcioniše pristojno samo u u 5 ujutru. :trust:

E, sad. U davna, pradavna vremena, za YUBC je važilo da ima svoj link i da je nezavisan od Telekoma. Dok sam koristio kod njih flat dial-up, bili su ubedljivo najbolji (iako su imali forsiran transparentni proksi).

Ne znam šta da mislim o njima sada, deluje mi kao da im nije stalo da imaju više korisnika -- ne reklamiraju se nešto mnogo, a sajt im je isti već godinama. Ni po ceni ne spadaju u najjeftinije, premda bih se odmah prebacio kad bih znao da im je link dobar, da ne filtriraju, šejpuju itd.

Dakle, da li neko koristi YUBC na većim brzinama i kakva su iskustva?

I ja ovo placam 2850 dinara :(

to bi trebalo da je 4 mb/s i 256kb/s upload
i to u pola 5 ujutro... mozete misliti kako je u 12 popodne, inace telekom adsl... a za igranje je postalo nepodnosljivo, nocas je imao i prekid kompletne adsl mreze oko pola 1, svi koje znam da imaju adsl bilo koji provajder su pukli (3-4 coveka pitao )
I kome da se zalim za ovakvu uslugu ? Ima li nesto kao zastita potrosaca, tipa kad kupis pokvareno mleko i tako to, samo sto je ovde pokvaren internet :)

I ja ovo placam 2850 dinara :(

to bi trebalo da je 4 mb/s i 256kb/s upload
i to u pola 5 ujutro... mozete misliti kako je u 12 popodne, inace telekom adsl... a za igranje je postalo nepodnosljivo, nocas je imao i prekid kompletne adsl mreze oko pola 1, svi koje znam da imaju adsl bilo koji provajder su pukli (3-4 coveka pitao )
I kome da se zalim za ovakvu uslugu ? Ima li nesto kao zastita potrosaca, tipa kad kupis pokvareno mleko i tako to, samo sto je ovde pokvaren internet :)

evo ti moj test u pola sest ujutru pa vidi da telekomov link od 6 mb radi perfektno dobro!!!

i to ne samo u pola sest ujutru nego tokom celog dana, u bilo koje doba mi zatrazi da testiram brzinu i ja cu je uraditi i dobicu delimicni iste rezultate testa ili za nijansu slabije od ovoga!

torrenti koje skidam uvek su tu od 620 do 635 kb/s.

a taj prekid neta koji pominjes da je bio ja nisam imao jer sam bas u to vreme bio budan ko i sada sto sam i pisem ovo! neznam iz kojeg si grada ali ja sam u novom sadu i ovde takvog prekida u centru kod nas nije bilo mozda negde drugde jeste ali ovde nije jer bih primetio posto sam bas u to vreme igrao poker na facebook sa kolegom!

....ljudi, da li vi čitate o čemu se ovde piše....nije problem u lokalnom linku......nego o zagušenju linka ka svetu.......testirajte, recimo, server u Frankfurtu......pa pogledajte rezultate....:(

Meni polako ovo počinje da ide na živce. Na Sezamu imam 4MB, što funkcioniše pristojno samo u u 5 ujutru. :trust:

E, sad. U davna, pradavna vremena, za YUBC je važilo da ima svoj link i da je nezavisan od Telekoma. Dok sam koristio kod njih flat dial-up, bili su ubedljivo najbolji (iako su imali forsiran transparentni proksi).

Ne znam šta da mislim o njima sada, deluje mi kao da im nije stalo da imaju više korisnika -- ne reklamiraju se nešto mnogo, a sajt im je isti već godinama. Ni po ceni ne spadaju u najjeftinije, premda bih se odmah prebacio kad bih znao da im je link dobar, da ne filtriraju, šejpuju itd.

Dakle, da li neko koristi YUBC na većim brzinama i kakva su iskustva?

Rade prilicno standardno kao i svi drugi (mozda malo bolje). Od kada je poceo ovaj incident sa zagusenjem prosle nedelje i kod njih je upload oko 30 kb nocu, a danju moze i da pukne. Ranije bio full nocu, a promenljiv danju. Stream i ostalo (youtube isl...) rade odlicno i dalje. Veza tj sama konekcija 98 posto vremena je stabilna i ne puca, mada se retko desi da nece da se nakaci...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno