Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

lelekom, osnovni paket, a iste pare kod sbb-a 1,5mbit/s!
u poslednje vreme d/l sa hotfile i megaupload-a je oko 10KB/s, sve dok ne resetujem modem, posle se na neko vreme opet vrati na normalno.

telekom je kriv za sve,kod mene 1mbit\s skida oko 80kb\s.stvarno su preterali vise,a da nepominjem youtube koji vise nemoze da se gleda normalno

ako vam internet radi slabo (stream,download,surf) to je zato sto dobije te ip koja pocinje sa 93.XX... kod mene uvek kad dobijem ip sa 93.XX... download je 25kbs :crash:
al zato odmah promeni ip preko JDownloader-a posle radi perfektno :D

kimimax je upravu, promenis nesto drugo samo da nije 93.x.x.x i radi ko zmaj.

Hvala kimimax

Do skoro smo kukali da nam povećaju brzinu. Sada smo na to zaboravili jer i ovo što imamo ne radi dobro. Sada bi najradije da nam radi kao ranije.
Jedna zanimljivost kod mene. Dok je net radio ok, gotovo je bilo nemoguće da dobijem IP 93.xxx.xxx.xxx. Sada retko koju drugu adresu i dobijam. Sada je na 212 ali verujem da će se to promeniti skoro.

Ni IP adresa koja pocinje sa 79.XX nije cvecka ali nije toliko lose kao sa 93. Sa 79 IP adresom brzina opadne od jedne cetvrtine do jedne polovine od normalne brzine.

Jel ima neko informaciju hoce li proraditi speed up. Radi mi mrtvo net 850/80 (paket 1 MB) a ne mogu da aktiviram na sajtu...
ps. jesu li i vama restartovali modem i izgasili speed up?

iz mog iskustva - da se odjaviš sa speedupa, a možda ni tad.

Koji je postupak za odjavu ove usluge?

I još jedno pitanje @all , da li je moguće kod Telekoma zameniti stari adsl router(onaj Huawei roze beli) za noviji sa wireless-om?
Ili je ipak pametnije kupiti posebno wireless router i povezati ga na stari adsl router?

Koji je postupak za odjavu ove usluge?

I još jedno pitanje @all , da li je moguće kod Telekoma zameniti stari adsl router(onaj Huawei roze beli) za noviji sa wireless-om?
Ili je ipak pametnije kupiti posebno wireless router i povezati ga na stari adsl router?

pokvari taj havajac i dobices novi.. :)

ovi zeznuse i beotel....ovo postaje sramota veza je 4/256 a lelekom opet *enja

Prilozi

• art foto20.2.2010-21.19.12.jpg
    art foto20.2.2010-21.19.12.jpg
    29.2 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
meni je ping u normali od jutros:

Tracing route to thoron.typefrag.com [85.17.146.33]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 17 ms 16 ms 17 ms 93.86.111.1
3 15 ms 20 ms 17 ms 212.200.11.241
4 62 ms 22 ms 23 ms 212.200.16.185
5 21 ms 21 ms 21 ms 212.200.232.33
6 21 ms 21 ms 22 ms 212.200.227.230
7 104 ms 21 ms 21 ms 212.200.227.245
8 51 ms 50 ms 50 ms po100.sr1.evo.leaseweb.net [85.17.100.226]
9 53 ms 52 ms 53 ms thoron.typefrag.com [85.17.146.33]

Trace complete.

posle podne ping ponovo otisao u pm. :mad:

Sezam skandalozno radi već dva, tri dana. Ne mogu se normalno slušati 128kbps mp3 strimovi. Sad vidim šta je razlog.

Opa... restartovah svoj modem i dobih ovaj
IP 109.93.189.54
A sa njim i ove rezultate :)

Imam mogucnost za SBB ....... ako Telekom ne poveca narednih mesec dana brzine bice "cao nema vise" sa moje strane ............ kakve su to bitange ... c,c,c....

Džaba čekaš, što pre predješ manje ćeš se nervirati.

Ja ću se vratiti na PTT-KDS ako se ovo nastavi...ista je cena...a manji ping...jeste da nema reseta rutera al ionako free rapidshare ne radi nikako ovih dana ..

Opa... restartovah svoj modem i dobih ovaj
IP 109.93.189.54
A sa njim i ove rezultate :)

Ja sam malopre restartovao modem i dobio ip adresu 109.93.215.19 i speedtest daje sulude rezultate. Meri dosta manje od 1Mb/s i onda pri kraju skoci na neku veliku vrednost. A imam paket od 1Mb.

Istini za volju, to se ne desava kad za server izaberem Frankfurt.

Imam mogucnost za SBB ....... ako Telekom ne poveca narednih mesec dana brzine bice "cao nema vise" sa moje strane ............ kakve su to bitange ... c,c,c....

Nije mi jasno sta cekas,leti tamo, ja bi ih i sutra zvao za sbb iako je nedelja! :)
mada, moram da kazem da nemam nekih vecih problema, za razliku od mnogih ovde. Zeza,ali nista drasticno. Malo me nervira za MU down, sad mi je oko 80-100, a bilo je ~125

meni se ne zafrkava sa sbb-ovim radnicima, da mi gacaju po kuci radi malo brze veze... hehe
da je ovde u valjevu u pitanju 4Mb/s SBB flat za iste pare, ne bih se naravno ni lud razmisljao da li da napustim lelekom... ovako, neka tavori jos malo, znaci mi mnogo ovo automatsko resetovanje rutera uz pomoc ipchangera i usdownloadera...

jel postoji neki skriveni telekom email, na koji se moze nekad dobiti reply.

[email protected] za ~5 godina koliko koristim telekom adsl nisam uspeo dobiti nikakav odgovor, a njihovi telefoni podrske su vec poznata prica.

pisi nekom odavde,a odgovore sa info-a,prodje jedno dve nedelje,ali mora mail koji saljes da sadrzi:
-sifru korisnika
-telefon na kojem je adsl usluga
-adresa i kontakt telefoni posiljaoca

Poslednja izmena:
meni se ne zafrkava sa sbb-ovim radnicima, da mi gacaju po kuci radi malo brze veze... hehe
da je ovde u valjevu u pitanju 4Mb/s SBB flat za iste pare, ne bih se naravno ni lud razmisljao da li da napustim lelekom... ovako, neka tavori jos malo, znaci mi mnogo ovo automatsko resetovanje rutera uz pomoc ipchangera i usdownloadera...

E j**i ga, valjda mozes da podneses pola sata u 10 godina da ti neko "gaca" po kuci. A koliko znam, svuda je 4mb/s, ali moras da potpises ugovor na godinu dana. Jedino ako kod vas nema tehnickih mogucnosti

Ja nemam problem sa brzinom,nevezano sa IP adresom,uvek imam pun download (da cuknem u drvo).
Jedini problem koji imam (a nije uopste mali ) je da mi se barem 20 puta dnevno gubi konekcija na po minut.Problem ne bi bio veliki da u tom trenutku ne skidam nesto sa RS-a kao premium korisnik i da mi se vise puta u toku downloada menja IP adresa.Doziveo sam da mi je RS blokirao nalog,jedva sam ih ubedio da ne seruje vise ljudi isti nalog nego da imam problem sa ISP-om.Morao sam i log rutera da im saljem. :(

E j**i ga, valjda mozes da podneses pola sata u 10 godina da ti neko "gaca" po kuci. A koliko znam, svuda je 4mb/s, ali moras da potpises ugovor na godinu dana. Jedino ako kod vas nema tehnickih mogucnosti

dozvolicu gacanje cim uvedu 4mbps i ovde.
trenutno nema tih paketa, jos je sve po starom.
a sada vidim na sajtu da pise "uskoro" za nove flathome pakete.
znaci, jos samo malo pa zbogom lelekome! :banana:

Blago tebi. Kod mene u kraju prolazi samo *****ng telemark, sbb me omasio za 50m. Ali ako telekom ne poveca brzine do kraja godine, odox kod euneta, cisto iz inata :D
kad ne drze rec

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno