Šta je novo?

ADSL +wireless

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Ljudi hitno mi treba savet. Imam ADSL Telekom modem Huawei HG510s,ali mojoj drugarici je potreban wireless u kuci sto pre,pa me zanima koji uredjaj(vrsta uredjaja,oznaka modela) treba da kupim,a da ne bude skup?Hvala unapred.

Kad smo kod toga, ja sam u istoj situaciji al već imam wireless ruter, interesuje me koji je username i password od onog telekomovog jednoportnog roze-belog rutera i gde treba da ga iskoristim (jel isto 192.168.1.1 iz browsera, pa admin/admin?), da ne okrećem podršku?

Pa oko 35e.Znaci molim Vas da mi kazete koja vrsta uredjaja je u pitanju i oznaka modela koji mi preporucujete a da se uklapa u cenu,a da bude solidnog kvaliteta.Pozdrav.

Pošto ja imam taj modem u NS, jedina šifra kojom sam mogao i da otvorim sve opcije pa mi druga nije bila potrebna je admin/admin.

Jedino ako u kasnijim isporukama tog modema nisu nešto menjali.

Ne šifra za pristup kontrol panelu, nego šifra za podešavanje PPPoE konekcije.

1z69kc6.jpg

Ona je izgleda u firmveru Telekomovog rutera pa se nigde ne upisuje, ali kod ostalih rutera koje sam kupiš moraš ručno da uneseš (a u ugovoru iz 2007. mi ne piše ništa, tad to nisu davali).

Ja imam wireless telekomov ruter i za podesavanje wireless-a je ta sifra admin/admin ili admin/telekom, ali kada sam hteo da forward-ujem portove i da se nesto jos igram sa samim ruterom morao sam od njih da trazim sifru i username i da im kazem za sta mi treba. A sifra je tipa dfs6f13, nista smisleno. Tako da ces mozda morati njih da pitas.

Ne šifra za pristup kontrol panelu, nego šifra za podešavanje PPPoE konekcije.

Ona je izgleda u firmveru Telekomovog rutera pa se nigde ne upisuje, ali kod ostalih rutera koje sam kupiš moraš ručno da uneseš (a u ugovoru iz 2007. mi ne piše ništa, tad to nisu davali).

Izvini, nisam te onda dobro shvatio,
ja sam tu šifru dobio prilikom preuzimanja i potpisivanja ugovora, na jednom posebnom listu.

Kasnije su oni prestali da daju tu šifru, ali na tvoj zahtev bi morali da ti je daju, jer recimo ti hoćeš da napraviš PureBridge konekciju pa da se konektuješ iz Windowsa, što sam i ja uradio, ili da koristiš neki drugi adsl modem, pa bi ti i zato šifra bila neophodna.

Pozdrav.

Da nebi otvarao novu temu. Samo jedno kratko pitanje. Pošto telekomov ADSL modem sam dodeljuje IP adresu preko DHCP-a, da li je dovoljno samo ubosti mrežni kabal iz ADSL modema u wireless router ili je potrebno isključiti DHCP i staviti fiksnu adresu da bi ta kombinacija radila.

Hvala.

Nazad
Vrh Dno