Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

• Začetnik teme Začetnik teme gx-x
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Verovatno je do verzije igre, ne znam tacno koju sam skinuo ..
Pa dzipom nema mnogo vozikanja samo gledaj pazljivo da ne padnes dole posto se ne vidi dobro, posle dodjes u neki kao "rudnik" tu kratko samo pokupis tu Liaru i to je to sa tom planetom - inace tu su teksture ok.

Poslednja izmena:
^da, ali ovde je to uradjeno s malo vise mozga za divno cudo...plus ona cuvena jeziva recenica we are legion, for we are many

^da, ali ovde je to uradjeno s malo vise mozga za divno cudo...plus ona cuvena jeziva recenica we are legion, for we are many

Ma jok, ovi Riperi su bleda senka Šivana i baš su nekako zvučali neubedljivo. Odnosno naracija im je bili na nivou prosečnih megalomanskih negativaca iz prosečne fantazijske priče. Šivani su za sada zakon za tu vrstu rasa i priča, što se mene tiče. Kad se samo setim onog horora i totalnog beznađa u igrama Descent: Freespace 1 i 2, i shodno tome adekvatnoj završnici 🙂

Sve u svemu, Mass Effect priča me najviše podseća na dotični Freespace sa aromom Matriksa.

Poslednja izmena:
Ako ćemo iskreno, tu ideju sam prvi put video realizovanu u igri još na Amigi 1989. godine.
Igra se zvala Warhead i u njoj se pojavljivao Berzerker brod kojim upravlja AI. Pošto je bio ogroman i previše jak da ga savladaš na bilo koji drugi način, rešenje je bilo da ga dovoljno iznerviraš gađajući ga iz daljine i onda napraviš hyperspace jump u blizinu crne rupe. On krene da te prati da ti *ebe mamu što si ga zezao i pošto ima ogromnu masu crna rupa ga uhvati i usisa dok ti uspevaš jedva da se izvučeš iz gravitacionog levka 🙂

Ako ćemo iskreno, tu ideju sam prvi put video realizovanu u igri još na Amigi 1989. godine.
Igra se zvala Warhead i u njoj se pojavljivao Berzerker brod kojim upravlja AI. Pošto je bio ogroman i previše jak da ga savladaš na bilo koji drugi način, rešenje je bilo da ga dovoljno iznerviraš gađajući ga iz daljine i onda napraviš hyperspace jump u blizinu crne rupe. On krene da te prati da ti *ebe mamu što si ga zezao i pošto ima ogromnu masu crna rupa ga uhvati i usisa dok ti uspevaš jedva da se izvučeš iz gravitacionog levka 🙂

Sećam se toga 🙂 Kako dobra igra i kako dobre misije. Provodio sam dane uz nju 😀 Taj neprijateljski brod je bio kao leteći tompus, a grafika je bila šklj. Naravno, priča, atmosfera i izvođenje su bili fantastični što je nepojmljivo za današnje igre (loša grafika, a dobra igra... pa gde to ima?) 🙂

Tamo su prvi put ubacili inerciju u svemiru i bilo je totalno zeznuto da se brod zaustavi kada ga jednom napucaš do one crvene brzine 😀

Inače, mislim da je Filipenko lepo napisao - ideja za ovu igru najviše podseća na zaplet iz Babylon 5 serije. I tamo se pojavljuje mračna sila koja namerava da uništi sav život u galaksiji, a na sličan način upravlja ljudima kao što Sovereign upravlja Sarenom. Preporuka za seriju ko je nije odgledao. Inače, prvi serijal je đubre najgore, tek od drugog počinje da bude zanimljivo da se ne odvratite od gledanja 😉

Verovatno je do verzije igre, ne znam tacno koju sam skinuo ..
Pa dzipom nema mnogo vozikanja samo gledaj pazljivo da ne padnes dole posto se ne vidi dobro, posle dodjes u neki kao "rudnik" tu kratko samo pokupis tu Liaru i to je to sa tom planetom - inace tu su teksture ok.

E kod mene je bagcina nevidjena, teksture su skroz crne tako da uvek upadnem u lavu, a kad stisnem 'N' brod nece da dodje po mene.

Ma jok, ovi Riperi su bleda senka Šivana i baš su nekako zvučali neubedljivo. Odnosno naracija im je bili na nivou prosečnih megalomanskih negativaca iz prosečne fantazijske priče. Šivani su za sada zakon za tu vrstu rasa i priča, što se mene tiče. Kad se samo setim onog horora i totalnog beznađa u igrama Descent: Freespace 1 i 2, i shodno tome adekvatnoj završnici 🙂

Sve u svemu, Mass Effect priča me najviše podseća na dotični Freespace sa aromom Matriksa.

Pokvarene čike iz FS2. Sav srećan, oprali smo Satanu, vratili se u maglinu radi cleanupa... I vidi vidi, malo smo se prerano proglasili pobedu.

Sve što se moće reći:
Dive, dive, dive, hit your burners pilot!"

Lično mislim da bi ME bio bolji bilo da je više urađen kao FPS bilo više kao RPG, jer mi se njegov nivo mešanja dva u gejmpleju ne sviđa baš najbolje. Ipak bih voleo da mogu da odigram celu igru ali ona potpuno ne voli moj komp. Čudno, za GPF i ostale errore kažu da su do UE3 endžina i da im se ne može ništa. Bioshock i Gears of War rade bez i najmanjih problema, Mass Effect umire u zabodima, isto kao i UT3 demo koji sam pustio jednom i nakon toga je odbio svu saradnju.

A kakva im je ta nova rasa?

Почео да је играм и на првој мисији (она планета и напад на истраживаче), чим дођем до оних људи набијених на шиљке игра блокира (ваљда треба да иде нека cut сцена). На екрану буде или црно или последња слика. Да ли се то још некоме дешавало?

Ides prvo po doktorku. Ne znam kako nisi uspeo crva da skokas. Sa daljine raketama i laserima i gad pada. Ja sam nasao doktorku, malopre.:smoke:
Presao sam igru juce i jos nisam vidio laser ili raketu:trust:

Почео да је играм и на првој мисији (она планета и напад на истраживаче), чим дођем до оних људи набијених на шиљке игра блокира (ваљда треба да иде нека cut сцена). На екрану буде или црно или последња слика. Да ли се то још некоме дешавало?

Tebi, meni, pa cak i hiljadama ljudi koji imaju i original. Verzija UT3 endzina koju koriste je izgleda malo musicava. Kod nekog radi bez problema, kod nekog poludi.

Probaj da precistis sve moguce registri probleme, defragmentuj disk, deklokuj ili underklokuj proc i graficku da budu hladni ko spricer... I moli se bogu.

Tebi, meni, pa cak i hiljadama ljudi koji imaju i original. Verzija UT3 endzina koju koriste je izgleda malo musicava. Kod nekog radi bez problema, kod nekog poludi.

Probaj da precistis sve moguce registri probleme, defragmentuj disk, deklokuj ili underklokuj proc i graficku da budu hladni ko spricer... I moli se bogu.

ЕЕЕЕЕЕЕЕ. Пробаћу неке цаке али већ сам дебело...😡😡😡

Mass Effect Nude Patch

Izasao nude patch -- knock yourselves out 😀
Kod:
http://rapidshare.com/files/150967989/mass_effect_nude_patch.rar

a sta bi sa dodatnom misijom, jos nema nekog leka?

Evo, odigrah i ja, sa zakašnjenjem (prezaposlen čovek, jedva nađoh vremena).
Sve u svemu - jedna od boljih igara u poslednjih par godina, mada nije tako dobra kao KotOR, na stranu grafika i sve ostalo.

+ za scenario, atmosferu, faktor "zaraznosti" koji te tera da igraš dalje i dalje.
- bagovi, nedorađeno izvođenje igre, lokacije (mape) koje se ponavljaju (zaista bedno)
-+ gay igra ( za mene - , za nekog drugog + )

Voleo bih da u dogledno vreme vidim i nastavak, odavno se nisam uz neku igru ovako zabavio i ubacio u priču.
Samo da se ispravi par tehnikalija i naprave raznovrsnije mape "sitnih" lokacija - brodova, istraživačkih stanica i sl. (mislim stvarno - pa ja mogu da uradim 20 različitih malih mapa za nedelju dve-dana)
A što se tiče gay-faktora, to je već lična stvar 😉

Isvinjavam se zbog zakasnele reakcije, ali morao sam napišem nešto o ovoj zaista sjajnoj igri.

Jel moze neko da mi objasni kako se tacno u konzolu unose kodovi za achievements. Sredio sam sve da enable-ujem konzolu ali nikako mi ne uspeva ona komanda da dobijem achievement neki.
Ako neko moze da mi ispise sta tacno da ispisem sa primerom bio bih zahvalan!

Ok evo pitanja...
Na planeti Noveria sam i vozikam se onim auticem Mako (w/e) i ne mogu da izadjem iz njega ... probao sam sve zivo (pritisnuo sve tastere ,, nista) ? re-instalacija nije pomogla,imam patch 1.01

Probaj "draw/holster weapon" , default je valjda "G" ...ako nece levi ctrl ili Q ...secam se da sam se i ja namucio dok nisam provalio koje je dugme.

Podesio sam Key bindings na Default, pa radi 🙂

Da li je neko imao problema sa V-Syncom u ovoj igri. Naime, danas sam ponovo instalirao ovu igru u zelji da je ponovo odigram na novom monitoru (iz Moje konfiguracije). U opcijama sam ukljucio V-Sync, ali svejedno dolazi do screen tearing-a. Sistem je Windows 7 Ultimate 64-bit verzija.

EDIT: Izvinjavam se ako je ovo vec reseno, moram priznati da sam lenj da izlistavam sve stranice 😉

Poslednja izmena:
Unreal 3 endzin, za vsync ces verovatno morati malo da cackas 😛 Moguce da je ista stvar kao i u betmenu i drugim UE3 igrama, nadjes cfg fajl i namestis "rucno" vrednosti za vsync = 1 i maxfps=60 ili tako nesto, ne secam se tacno...(onaj jadni volverine je samo tako hteo da radi sa vsync).

Poslednja izmena:
Posto sam se odusevio sa Mass Effectom 2 reko da obrnem i prvi deo ali.Instalacija prosla bez problema jedini problem je da kad hocu da udjem u configuration on istog trenutka pukne u pitanju je W7 64bit.
Jel ima neka fora da podesim u cfg sve opcije i da upalim ili je mozda verzija igre?Inace istu igru sam probao davno na Xp-u i radila je besprekorno.

Posto sam se odusevio sa Mass Effectom 2 reko da obrnem i prvi deo ali.Instalacija prosla bez problema jedini problem je da kad hocu da udjem u configuration on istog trenutka pukne u pitanju je W7 64bit.
Jel ima neka fora da podesim u cfg sve opcije i da upalim ili je mozda verzija igre?Inace istu igru sam probao davno na Xp-u i radila je besprekorno.

Moras da stavis bar patch 1.1 (kad si vec tu, stavi i Bring Down the Sky). I meni se to isto desavalo, ovim sam resio problem.

Nazad
Vrh Dno