Šta je novo?

Fujifilm FinePix HS10

Ovo deluje jako interesantno, mada prilično sam skeptičan po pitanju objektiva, 24 - 720mm mi deluje kao prevelik raspon, a da pri tome ne bude problema pri krajevima.

Shutter speed 1/4 sec. to 1/1400 sec
Najduža ekspozicija samo 1/4 s??? Meni je to prilično bzvz.

Senzor bi trebalo da je Sony-jev Back Iluminated CMOS. Ima nešto bolje ISO preformanse nego neki koji nije "pozadi osvetljen"

High speed 10 fps continuous shooting at full resolution and...

ovo deluje zanimljivo i čini mi se na Fuji-ju još neviđeno, toliko brz burst u full rezoluciji..

EDIT: a sitnim slovima piše - do 7 frejmova, tj 0.7s :S:

Poslednja izmena:
Pa to nije loshe, koji aparat ima i blizu :)

bilo bi dobro da to radi u nekom modu "7 zadnjih fotografija", tj da pucaš dok ne dočekaš trenutak :D

I dalje ne znam koliko može biti dobar objektiv koji ima raspon 24-720mmm :S:

Ne znam ni koliko grešim, s obzirom da se nisam igrao novim aparatima poodavno, ali sve mi se čini da po pitanju kvaliteta fotografije nisu mnogo napredovali još od Fujija S6500fd/S9600 (F20/F31fd)? Samo ubacuju i razvijaju nove detalje (mogućnosti), ali se po pitanju osnovne namene još uvek ne pomeraju značajno, kad već autori textova često porede kvalitet novih aparata i kultnog F31...

Pa to je tachno, mali senzori su odavno udarili u zid, a S6500/9600/F31 su i dalje u samom vrhu.

500$ u USA, shto znachi bar 450e kod nas, i to je preterano za takav aparat...

A nema direktnog prosumer naslednika modela s200exr. Ovo ocito nije.

Bojim se da će Fuji sa S200 napraviti kiks k'o s F30. Neće napraviti dostojnog naslednika... :(

s200 je ultrazoom, vi kao da pricate o f200 ili mi se cini :d

ja mislim na s200exr. Njegov naslednik ce biti logicna evolucija sa super CCD senzorom kao s9500fd/s9600fd/s100fs/s200exr..

aha, tako znaci :) Pa jos je rano, s200 nije odradio svoje, a i realno slaba mu je konkurencija medju prosumer aparatima.

pa ne izgleda loše, jesu to fotografije male rezolucije, ali rekao bih da ISO3200 izgleda bolje nego ISO 1600 koji ja imam na S9600...

Vrh Dno