Šta je novo?

Chieftec HTPC

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Zna li neko gde bih mogao da nabavim chieftec HM-01 HTPC kuciste.
Trazio sam na nekoliko mesta ali bez uspeha, a dao sam i oglas na forumu da kupujem pomenuto kuciste.

Unapred zahvalan

zovi atom i gigatron, mislim da oni to mogu da ti nabave!

Zvao sam i njih ali sve zavisi od glavnog dobavljaca.

Pozdrav

Pogledaj na sajtu PinSoft-a

Oni na sajtu imaju prikazano realno stanje lagera (+)

... jedino sto su u NSu ...

Ja sam HM-01 uzeo u Listu (EWE je uvoznik) prosle godine u maju. Koliko vidim sada imaju samo manje modele, ali probaj da kontaktiras EWE direktno za info. Bili su i nesto jeftiniji od Pina.

Ja sam HM-01 uzeo u Listu (EWE je uvoznik) prosle godine u maju. Koliko vidim sada imaju samo manje modele, ali probaj da kontaktiras EWE direktno za info. Bili su i nesto jeftiniji od Pina.

Hvala za info, zvao sam i List (smarao sam ih jedno 100-nak puta) ali nikako da stigne a navodno samo sto nije. Uvek mi kazu za nedelju dana stize pa opet tako sledece nedelje... Probao sam jednom i EWE ali me odmah upucuju na njihovu maloprodaju koja je u stvari List.
BTW, drago mi je da vidim da bar neko poseduje ovo kuciste tako da mi je sada lakse:), sve mislim nikada nije ni stizalo kod nas.
Reci mi molim te koje je boje tvoje kuciste i kako si zadovoljan njime?

Pozdrav

Poslednja izmena:
Takve stvari se kod nas uvoze na komad, zato sam ga odmah i narucio.
Moje je crne boje i bilo je skuplje (verovatno zbog eloksacije), ali sam ga hteo uklopiti sa ostatkom tehnike.
Sa kucistem sam prezadovoljan jer konacno mogu staviti hard-core masinu u htpc kuciste.
Pre ovoga sam imao model HE-01 i imao sam problema sa temperaturom na osrednjoj konfiguraciji. Pored zagrevanja bilo je i dosta bucnije, ne zbog fanova, vec zbog nesrecnog resenja strujanja vazduha i same visine kucista (cuo se konstantan "huk" zbog graficke i ostalih kartica pune visine jer su "udarale" u plafon i time blokirale protok vazduha).

Sa ovim takvih problema nema jer je vislje, a i samo resenje hladjenja odlicno uradjeno. Unutra je "gamer" masina, a ne cuje se:).
Kuciste je kompletno uradjeno od aluminijuma i vrhunske zavrsne obrade (opravdava cenu).

Plus, ko god da ga vidi ne ostaje ravnodusan, a i meni je sve lepse i posle ovoliko vremena:).
Ovakva i slicna kucista se naravno i kupuju da se vide:D.

Takve stvari se kod nas uvoze na komad, zato sam ga odmah i narucio.
Moje je crne boje i bilo je skuplje (verovatno zbog eloksacije), ali sam ga hteo uklopiti sa ostatkom tehnike.
Sa kucistem sam prezadovoljan jer konacno mogu staviti hard-core masinu u htpc kuciste.
Pre ovoga sam imao model HE-01 i imao sam problema sa temperaturom na osrednjoj konfiguraciji. Pored zagrevanja bilo je i dosta bucnije, ne zbog fanova, vec zbog nesrecnog resenja strujanja vazduha i same visine kucista (cuo se konstantan "huk" zbog graficke i ostalih kartica pune visine jer su "udarale" u plafon i time blokirale protok vazduha).

Sa ovim takvih problema nema jer je vislje, a i samo resenje hladjenja odlicno uradjeno. Unutra je "gamer" masina, a ne cuje se:).
Kuciste je kompletno uradjeno od aluminijuma i vrhunske zavrsne obrade (opravdava cenu).

Plus, ko god da ga vidi ne ostaje ravnodusan, a i meni je sve lepse i posle ovoliko vremena:).
Ovakva i slicna kucista se naravno i kupuju da se vide:D.

Druze, hvala na informaciji.
Reci mi da li si narucio kuciste kao posebnu nardzbinu ili su imali na lageru jedan primerak? Da znam da ih okrenem i porucim kao posebnu narudzbinu.
Planiram isto "gamer" masinu u pomenuto kuciste zato sto ima potencijala da bez problema odradi posao. Masina bi bila i5 750, gigabyte ploca, 4g DDR3, HD5770 ili mozda HD5850;)
Isto tako treba da se uklopi sa ostatkom tehnike samo sto meni odgovara silver varijanta. Meni je ubedljivo najlepse od svih koji mogu da se nadju kod nas.
Kakva je tvoja masina u ovom kucistu?
Evo jedan link da vidis sta je covek sve strpao unutra;)

http://www.freak1.dk/Projekt2/index.html

Pozdrav i izvini ako te smaram:)

Poslednja izmena:
Ja kad sam uzimao bilo je na lageru (prva tura) i ubzo su ga skinuli sa sajta Lista, ali mi se cini da sam ga ponovo video posle izvesnog vremena, tako da ne gubi nadu:).

Uostalom smaraj sve prodaje, pa ce se valjda smilovati da im gurnes pare u dzep:smash:.

A ovako to izgleda kod mene (Q6600, HD4870, 3 x HDD, TV kartica, SkyStar HD2, wi-fi, E-mu 1212M...)

Slika govori hiljadu reci:)

25i40w6.jpg

apiplt.jpg

r8xncw.jpg

Slobodno pitaj sta god te zanima:wave:

Rodic, hvala na fotkama! jel ti ovo 9 noctua na q6600? koja je temp? i čudo je nisi okrenuo da izduvava napolje?
Jesi otvarao neku temu kada si pravio ovo čudo, da pogledam par detalja?

Poslednja izmena:
Rodic:

Identicna masina koju bih sklopio u to vreme, svaka cast!
Ne znam da li si kada si kupovao kuciste razmisljao (o tome i ja razmisljam) o duzini graficke karte, jer da je samo malo duza ne bih mogao da prikljucis napajanje. A da je iste duzine a PCIe slot drugi po redu na maticnoj opet bi ti smetao kavez za HDD. Tako da ako hocu HD5850 (iste duzine kao HD4870) ploca mora da ima PCIe slot prvi po redu. Znaci ni jedna gigabyte ploca mi ne igra ulogu vec moram da se okrenem ASUS-u i najverovatnije P7p55D.
Takodje ce biti EMU 1212m;)
Steta sto nisi ranije postovao ove slike da ljudi vide da se bez problema uz odgovarajuce kuciste moze sklopiti "gamer" HTPC masina.

Pozdrav i slike su fantazija.

Da, na procesoru je Noctua U9B jer je jedino ona mogla stati od kulera tog tipa, a da solidno hladi na 1600 rpm. Okrenuo sam ga prema napajanju da zajedno odradjuju izbacivanje vazduha. Zato sam i zatvorio rupe za mesta out fanova da bi airflow bio usmeren i da bih ga dodatno utisao.
Temperatura je od 50C (idle) do 70C (load) na default clock-u, ali bi sa par dodatnih fanova u intake-outtake postavci oborila temperaturu sigurno 10-15C, a i mogao bi overclock pasti (meni je tisina prioritet).
Ovo je ipak na granici za one koji hoce da spoje dva sveta "brzina i tisina". Vec za dodatno igranje bi trebalo jace hladjenje. Temperatura graficke je normalnih 50C (idle) i za ovakvu namenu obavezno uzeti sa dual slot hladjenjem koji dodatno pomaze izbacivanju toplog vazduha iz kucista.

Sto se tice duzine komponenti i njihovo uklapanje treba tri puta meriti - jednom seci. Pre ove graficke sam imao u istom kucistu 3870 koja je slicnih dimenzija, a i kavez za HDD-ove se moze malo modovati ili izbaciti (ima mesta za jos jedan ispod optike), tako da ne bi bilo problema ni sa vecim karicama.

Ipak kod ovakvih masina treba prvo krenuti od kucista, pa metar u ruke i ostalo. Ja sam se ispalio za cpu kuler - tek mi je treci uspesno legao, jer proizvodjaci ne daju precizne dimenzije (neki racunaju visinu samo tela kulera bez "pajpova" koji vire, tako da par mm napravi problem).

Poslednja izmena:
Hm, da, poprilično je vruće unutra... verovatno tome doprinosi i zvučna i hddovi koji nemaju hladjenje! Jesi ovo skoro uzeo? Pitam se kako će se ponašati kada dodje leto i temperature od preko 30!

Videh gore da je onaj lik ubacio 4 noktue, osmice, ali one se čuju više nego moje 12ice, kojih imam 4 i pošteno se čuje huk vazduha... Baš je teško pronaći rešenje za optimalnu temp i tišinu!

Baš sam iz tog razloga i razmišljao o Antec Fusion Remote Max-u, jer se vodim logikom da je veći vent tiši, možda grešim?

Vec je prezivelo jedno leto, doduse nisam se mnogo igrao (uglavnom multimedija sa downclock-ovanim procesorom).

Za naredno leto planiram da dodam dve osmice koje bi se po potrebi palile-gasile softverski preko ploce.
Svaka iole kvalitetnija ploca ima softversku kontrolu obrtaja fanova, a dosta modela imaju kontrolu napona da ih mozes skroz zaustaviti (recimo DFI ploce sa ITE kontrolerom).

U pravu si za ventove veci = tisi.

Nazad
Vrh Dno