Šta je novo?

Android 2.1 na Hero?!

brankooo

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2009
Poena
159
Posto sam dosta pretrazivao po net-u i trazio kako se instalira Android 2.1 nasao sam pregrst uputstava koja su dobra,ali opet nisu(po meni) totalno pouzdana da smem da se bacim na flashovanje telefona.Dakle,imam Hero par dana i to firmware 1.5 i razlog zbog koga bi instalirao 2.1 jeste bluetooth.E sad bi zamolio za neko detaljno uputstvo ako moze i nekoga strucnijeg da mi objasni sta su to custom ROM-ovi,inace ROM-ove da mi pojasni(iako znam sta je ROM memorija za svaki slucaj :D ),sta je nandroid i kako se radi i koja je mogucnost da zeznem telefon radeci ovo...Nemate pojma koliko bih bio zahvalan ako bi mi pomogli jer se zaista plasim da nesto ne zeznem i da ode moja dvogodisnja ustedjevina koju sam skupljao i na kraju dao za ovo cudo,a i muka mi je vise od guglanja :)))

Ako nećeš da se patiš sačekaj mesec dana da izađe oficijalni 2.1 sa SenseUI-em.

Eeee, lako je vama, vi dobijate originalni fw bez cimanja, mi mucenici sa magicom mozemo samo da se nadamo... :(

izvinjavam se za offtopic, ali moram da pitam, kada ce ovi ****** iz Vodafona da se sete da Magic-u treba update (Magic iz ViP-a)???

Hvala unapred!

To se i ja pitam, ali sto vise vreme prolazi, sve vise imam osecaj da nama iz vipa nece ni davati update...:(

To se i ja pitam, ali sto vise vreme prolazi, sve vise imam osecaj da nama iz vipa nece ni davati update...:(

Magic iz VIP-a je iz Vodafona Ceska... ja sam pitao onomad HTC i rekli su da budem strpljiv i cekiram sajt... proslo je 3 meseca od tada :)

Ajde i ja da odem u off sa sopstvenom temom :D
Sta se najvise isplati kupiti Hero,Magic ili Galaxy...na to mislim odnos cena kvalitet,i sta dobijas uz jedno,a sta uz drugo.Imao sam malu raspravu sa drugarom pa cisto da pitam :D
(ubice me kad vidi :p )

Po mom misljenju, Hero, pa Magic pa galaxy, magic pre galaxy-ja samo zbog izgleda, samsung mi je mnogo ruzan, iako je bolji u nekim sitnicama...

Hero ukoliko ti treba 3.5mm jack i nesto bolja kamera.
Na Magic-u SENSE UI radi uz custom rom-ove, HW je potpuno isti dakle to ne moze biti razlog...
Jos jedan razlog moze biti izgled ali to je vec stvar ukusa.

Galaxy ima bolji ekran od magica, 3,5 mm dzek i 8gb interne memorije..

Ali je zato raspad od telefona. Koristio sam kod drugao pa ono je užas.

Zato i rekoh da bih uvek pre uzeo magic nego galaxy...

A da li se zna tacan datum kada ce official A2.1 izaci?Po meni je mana Androida samo bluetooth mada je i to resivo,a lepsi mi je i od Applovog OS-a.

Kruži priča sredinom marta, verovatno kada budu predstavljeni novi htc modeli.

Mnoogo je gadan, a i koliko je to mnooogo, pošto se na herou sve dešava skoro momentalno.

Poslednja izmena:
Pa nije baš raspad, ali kad staviš hero ili magic pored galaxyja i koristiš videćeš u čemu je razlika.

Poslednja izmena:
Ono što se vidi na prvu loptu jeste bolji ekran kod Samsunga.
Što se Sense interfejsa tiče, postoje GalaxHero rom, custom teme i widgeti koji uklanjaju drugu uočljivu razliku.
Jedina objektivna mana koju Galaxy ima u odnosu na Hero jeste manjak RAM-a, ali uz određeno poznavanje Androida i samog telefona i taj nedostatak se može učiniti neprimetnim u svakodnevnom korišćenju.
Što se tiče samog izgleda, zna se da o ukusima ne treba raspravljati. Ipak, teško da ćemo imati priliku da vidimo kontroverzni "chin" na nekom drugom modelu uskoro. ;)
Ovo piše čovek koji je imao priliku da koristi oba telefona, i to ne "kod drugara". :)

Ma dobro, kako god. Uživaj u galaxy-ju. Nisi objektivan ali ajde. A ovo za druga to mi kao nešto ne veruješ ili šta. Pa i on sam kad je koristio oba telefona je sam bio konstatovao da je hero mnogo bolji, inače ga je dobio od telenora kao i većina ovde. Uzmi hero i galaxy u ruku i reci koji deluje mnogo kvalitetnije, a koji deluje kao i bilo koji drugi samsung od 100 eura. Za izgled ništa nisam ni rekao ali samsung telefoni su sve samo ne lepi (plus toga svi su isti i telefon od 50 i telefon od 500 eura).

Poslednja izmena:
Ma dobro, kako god. Uživaj u galaxy-ju.
Hoću, hvala.

Nisi objektivan ali ajde.
Važno je da ste ti i drugar "objektivni", ali 'ajde... :p

A ovo za druga to mi kao nešto ne veruješ ili šta. Pa i on sam kad je koristio oba telefona je sam bio konstatovao da je hero mnogo bolji, inače ga je dobio od telenora kao i većina ovde.
Kakve veze ima "verovanje" sa činjenicom da sam koristio oba telefona? Hajde da obnovimo gradivo: jedine prednosti Hero-a u odnosu na stock Galaxy sa hardverske i softverske strane su više RAM-a i Sense UI. Sa druge strane, Galaxy ima bolji ekran, bolju kameru, i "višak" od 8GB u odnosu na 512MB kod HTC-a. Da li nabrojano čini jedan telefon "raspadom", drugi "mnogo boljim", a tebe "objektivnim"?

Uzmi hero i galaxy u ruku i reci koji deluje mnogo kvalitetnije, a koji deluje kao i bilo koji drugi samsung od 100 eura.
Jel' i to da procenjujem "objektivno" ili objektivno? :)

Ti si prvi na svetu koji je rekao da je galaxy bolji od heroa. Inače 8GB karticu sam platio 1300 dinara tako da to i nije prednost. Kamera je na oba loša (samsung ima led koji ničemu ne služi), inače imam N82 ako mi treba kamera. Neko ima amoled a neko ima osetljiviji ekran ja biram osetljivost.

Poslednja izmena:
Slazem se sa telep-om...i mene nervira to sto Samsungov telefon od 100 i 500e su malte ne isti.Ok,to je stvar ukusa da li su lepi ili ruzni,ali opet kad pogledamo bolje nisam jos od nikoga cuo da je Hero ruzan dok Galaxy...pa dobro ne bi trebali ovoliko da se prepiremo :D

Ti si prvi na svetu koji je rekao da je galaxy bolji od heroa.
Čemu izmišljanje (da ne kažem laganje)? Jedino sa čim ja ovde polemišem je tvoja tvrdnja da je Galaxy "raspad", a Hero "mnogo bolji telefon", jer to jednostavno nije tačno - kako na osnovu mog sopstvenog iskustva, tako i prostim upoređivanjem hardverskih specifikacija oba telefona.

Inače 8GB karticu sam platio 1300 dinara tako da to i nije prednost. Kamera je na oba loša (samsung ima led koji ničemu ne služi), inače imam N82 ako mi treba kamera.
Ja imam Nikon ako mi treba fotografisanje, ruter ako mi treba wireless, Texas Instruments digitron ako mi treba nešto da saberem/oduzmem itd. Tom logikom se lako stigne do dobre stare Nokia cigle, ali nije to poenta ovde. Led svakako neće omogućiti profi fotografisanje (za to uostalom i ne služi mob. telefon), ali će pružiti mogućnost da se naprave pristojne fotke i u uslovima lošijeg osvetljenja.

Neko ima amoled a neko ima osetljiviji ekran ja biram osetljivost.
Požuri da tu misao saopštiš proizvođačima, pošto se za amoled ekrane slobodno može reći da postaju standard u svetu smartfonova.

Slazem se sa telep-om...i mene nervira to sto Samsungov telefon od 100 i 500e su malte ne isti.Ok,to je stvar ukusa da li su lepi ili ruzni,ali opet kad pogledamo bolje nisam jos od nikoga cuo da je Hero ruzan dok Galaxy...pa dobro ne bi trebali ovoliko da se prepiremo :D
Jel' to beše stručnjak koji ne zna šta je rutovanje, ali zna da upoređuje Android telefone? :d
Taman i da je tačno to poređenje između Samsungovih skupljih i jeftinijih modela (a nije), opet bi to bio plus za firmu koja postigne da joj low-end telefoni izgledaju skuplje. Što se izgleda tiče, ja još nisam čuo da je Hero lep - naprotiv. U prilog tome govori i činjenica da će teško "chin" ponovo ugledati svetlo dana na nekom drugom modelu. ;)

Nebitno sa bradom ili bez nje, samsing mi se ne svidja.. pritom, bezobrazan si, smiri se, ne glumi budalu, da li je potrebno da znas sta je rutovanje da bi mogao da uporedis ova dva telefona sa estetske strane... zato prestani da se glupiras, i pricaj kao covek, nemoj se glupirati i pametovati kao da si svu pamet ovog sveta popio..

Pa nije galaxy prvi samsungov model koji je na papiru dobar a u stvarnosti loš, iskusni su oni u tome. Idi se slikaj sa galaxy-jem i njegovim ledom koji će ti dati dobre slike, iako led stvarno nema ama baš nikakvu upotrebu(imao 10 telefona sa ledom i nikada ga nisam palio jer samo pogoršava stvari). I okani se tog china pošto pričaš napamet, izlazi legend koji ima to nakrivljenje. Idi malo u tred o galaxy-ju pa proveri kako su njime zadovoljni. E da jer ti neko rekao da hardver nije sve, jer da jeste HD2 bi bio najbolji telefon na svetu, danas je bitan softver a tu je galaxy loš.

Poslednja izmena:
Jel' to beše stručnjak koji ne zna šta je rutovanje, ali zna da upoređuje Android telefone? :d

DA TO JE TAJ STRUCNJAK,A UMESTO DA SE PRAVIS PAMETAN BOLJE OBJASNI.U izvini saznao sam vec jer ti nisi mogao ranije da mi kazes jer si bio prezauzet pljuvanjem necega.Stvarno bi mogao malo da oladis.Hero je skuplji i bolji,a Galaxy je nesto jeftiniji i malo gori...pa cena sve kaze...ne kazem da je Galaxy los,ali sve ima svoje prednosti i mane.Inace to za telefone koji izgledaju jeftino da uspevaju da ucine da izgledaju skuplje je istina kao sto je istina da i skuplje telefone cine da izgledaju jeftinije.Iskreno lepsi mi je Corby od Galaxy-a.

Nebitno sa bradom ili bez nje, samsing mi se ne svidja.. pritom, bezobrazan si, smiri se, ne glumi budalu, da li je potrebno da znas sta je rutovanje da bi mogao da uporedis ova dva telefona sa estetske strane... zato prestani da se glupiras, i pricaj kao covek, nemoj se glupirati i pametovati kao da si svu pamet ovog sveta popio..
Jedini koji ovde glumi nešto bez pokrića si sam, jer nisi ni moderator, ni administrator. Moji komentari su vezani za neargumentovanu tvrdnju da je Galaxy "raspad", baziranu na probanju istog "kod drugara". Što se estetike tiče, u startu sam napisao da o ukusima ne treba raspravljati, iako pripadam povelikoj grupi ljudi koji ne smatraju da je HTC Hero lep telefon.
Uostalom, ko hoće da učestvuje u diskusiji o boljim i lošijim Android telefonima bi trebalo da zna bar osnovne stvari u vezi kako hardvera, tako i softvera. Sve ostalo je puko navijanje i mlaćenje prazne slame, baš poput tvog posta.

Pa nije galaxy prvi samsungov model koji je na papiru dobar a u stvarnosti loš, iskusni su oni u tome. Idi se slikaj sa galaxy-jem i njegovim ledom koji će ti dati dobre slike, iako led stvarno nema ama baš nikakvu upotrebu(imao 10 telefona sa ledom i nikada ga nisam palio jer samo pogoršava stvari).
Ni manje ni više nego 10? Nego, nikako da konačno čujemo šta je konkretno to što Galaxy čini "raspadom", lošim telefonom itd. Da sačekamo da opet odeš kod drugara ili šta? :p

I okani se tog china pošto pričaš napamet, izlazi legend koji ima to nakrivljenje.
Sačekajmo da prvo izađe, jer se "nakrivljenja" i kod dosadašnjih modela veoma razlikuju.

Idi malo u tred o galaxy-ju pa proveri kako su njime zadovoljni.
Tamo sam od početka threada, za koji važi isto ono što se može videti i ovde - da Android trenutno nije za svakog.

E da jer ti neko rekao da hardver nije sve, jer da jeste HD2 bi bio najbolji telefon na svetu, danas je bitan softver a tu je galaxy loš.
I Galaxy i Hero po defaultu trenutno rade na Androidu 1.5...

DA TO JE TAJ STRUCNJAK,A UMESTO DA SE PRAVIS PAMETAN BOLJE OBJASNI.U izvini saznao sam vec jer ti nisi mogao ranije da mi kazes jer si bio prezauzet pljuvanjem necega.Stvarno bi mogao malo da oladis.Hero je skuplji i bolji,a Galaxy je nesto jeftiniji i malo gori...pa cena sve kaze...ne kazem da je Galaxy los,ali sve ima svoje prednosti i mane.Inace to za telefone koji izgledaju jeftino da uspevaju da ucine da izgledaju skuplje je istina kao sto je istina da i skuplje telefone cine da izgledaju jeftinije.Iskreno lepsi mi je Corby od Galaxy-a.
I meni je Corby lepši od Hero-a, pa šta? Gore sam jasno naveo koje su prednosti i mane i jednog i drugog telefona, za pljuvanje se obrati onome koji tvrdi da je Galaxy "raspad". Što se tiče citata o "stručnjaku", reč je o šali (odatle smajli na kraju); ako te uvredilo - izvini, to mi nije bila namera. O rutovanju je bilo reči više puta na forumu, potraži teme vezane za Android telefone. S obzirom da upravo izlazi ili treba da izađe nova generacija Android telefona, i za Hero i za Galaxy je smešno dati preko 200 evra u ovom trenutku. Zaključke izvuci sam.

Nazad
Vrh Dno