Šta je novo?

Outpost firewall pro 2009 problem

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Kada mi je firewall policy na RULES WIZARD odnosno da ja definisem sta moze a sta ne moze - ne radi mi net, iako ja kazem da ta aplikacija ima kompletan pristup.

Cim stavim ALLOW MOST - sve radi.

Sta propustam ?

Slučajno si zablokirao nešto što nije trebalo, svchost.exe recimo. Da se ne bi mučio oko podešavanja jer nisi siguran šta pravi problem, idi na Configuration, pa na New i tamo podesi da firewall automatski skenira programe i sam napravi pravila (mislim da je to preko Normal opcije, zaboravio sam)

Blokira nesto na relaciji komp-ruter. Pregledaj log - neka windows komponenta i lokalna ili rezervisana ip adresa.

A gde se nalazi to CONFIGURATION -> NEW ? Ja nista nisam sam podesavao, stavio sam da ja definisem pravila ali kada sam ucitao program on je vec sam definisao neka. I od starta mi ne radi u tom modu. A ovo ALLOW MOST mi deluje kao slaba zastita.

A gde se nalazi to CONFIGURATION -> NEW ? Ja nista nisam sam podesavao, stavio sam da ja definisem pravila ali kada sam ucitao program on je vec sam definisao neka. I od starta mi ne radi u tom modu. A ovo ALLOW MOST mi deluje kao slaba zastita.

Evo ga.

Block most - blokira sve zašta ne postoje pravila, ne pita za pravljenje novih pravila.
Rules - blokira/propušta ono zašta postoje pravila, za ostalo pita.
Allow most - propušta sve zašta ne postoje pravila, ne pita za pravljenje novih pravila.

Ja sam prvih nedelju-dve držao na rules da pohvatam sve aplikacije i da im dodelim pravila. Posle toga sam stavio na block most i radi ko sat.

Prilozi

• new.webp
    new.webp
    34.7 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Hvala!

Ali nesto nece. Stavim ja sve to, dozvolim svchost-u, u rules-ima sve dozvoljeno, zeleno ali opet ne da...

Onda stavi na rules, pa u network activity pogledaj da li se nešto crveni da je zablokirano, pa za tu aplikaciju promeni pravila.

Druga stvar koju možeš da pogledaš je da li ti je mreža dobro podešena u settings -> firewall -> LAN settings ukoliko imaš mrežni ruter preko koga izlaziš na net. Trebalo bi da je trusted štiklirano.

E bas ti hvala, nemam ruter ali kacim na mreznu i morao sam da stikliram svoj net da bude ALLOW i sad' radi i na rules! 🙂

Da li znas zasto mi sada ne radi primanje mail-a, tacnije pop3 server!? Kada mi je na ALLOW MOST onda radi.

Settings -> Application rules, pa odblokiraj mail program.

Mail program odblokiran !!

@Boris Kablovski, SBB.

Nazad
Vrh Dno