Idolazima da gledam odredjene klipove a ne da se divim kako to sve radi brzo, bez seckanja i malo opterecuje procesor
tako su ljudi rekli: da bi koristili misa, sad cemo da koristimo Windows (neka 1992/3. kad je windows postajao popularan).
http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=3582
(obrati paznju: trajanje baterije na istom laptopu je 2X duze pod Mac OS X - i da - za video playback treba da se trosi minimalno struje jer ce sve to zajedno doprineti da i mobilni uredjaji mogu da prikazuju video na internetu zahvaljujuci HTML5 i da ne pojedu bateriju za pola sata!
i molim te nemoj da pises nesto tipa: "meni odgovara ovo ili ono bez da sagledas siru sliku"

)
ja bih rekao da je ovde na delu ono o cemu non-stop pricam: Apple gura vrhunsku tehnologiju, sam high-end, sve vreme i sve to servira svojim korisnicima a kasnije kad i ostatak industrije prihvati to i ostali korisnici imaju benefit od toga (USB, floppy removal, EFI (tek treba da se desi PCju)...)!
kao sto G@W rece: "Ako nastave ovim tempom čini mi se da će do početka prodaje iPad-a 99% klipova biti gledljivo preko HTML5."
kovacm kaze da ce zameniti PC. Ok mozda i hoce ali tek kad dobije multitasking (po defaultu, bez dodatnog cackanja)
multitasking ce dobiti pre ili kasnije - ja bih rekao da je najveci problem kako obezbediti funkcionala i easy to use GUI sa multitaskingom na iPhoneu, ali to ce se desiti pre ili kasnije sigurno!
Medjutim flash nije samo youtube - postoje sajtovi gde su web dizajneri programirale kompleksne flash scriptove, radile povezivanje na bazu i sl - ne znam kako ovo ide sa html5 i da li uopste ide.
drugar i ja smo pokusali da napravimo program za pracenje proizvodnje pomocu Flex-a ali posle par meseci smo odustali i presli na .net (
kutija se smejao kad je cuo sta radimo u Flexu i bio je u pravu :type

.
Flash je jednostavno visak u celoj jednacini, legacy kod i flash sajtovi ce morati da predju na HTML. cak i 3D accelerated web ce raditi bez Flasha.
jedini nacin da Flash opstane je da ga prebace u neku vrstu open sourcea, ovako 100% nestaje za par godina.
evo jos malo random linkova za iPad:
IBM plans Lotus for Apple iPad, e-reader eye strain explored (vec pre ovoga je IBM pravio "experiment" sa Macom u svom "poslovnom okruzenju": )
App Store developer interest nearly triples from Apple iPad hype (kao sto ivan90BG rece: "Sad ne znam zašto smatraš da se Objective-C programiranje više plaća, dosta se namožilo iPhone developera u poslednje vreme tako da nisam siguran da bi bilo teško naći programera."
link)
---
odgovorio sam, i procitao, samo do #500 posta! ostatak cu sutra nastaviti da citam...
sorry za slovne greske!