Šta je novo?

Auto Save u PhotoShop 4 ?

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
dakle, urge to kill, znachi, pobesneo sam!

Photoshop CS4 - radim crtez oko 3 ipo sata. i, obratim tek posle paznju, da glupi fotoshop samo gomila neshto u ram memoriji, do beskonachnosti. al dok sam ja to primetio - on je zakuco, i sve ode u propas'!

jel ima neki dobar, kvalitetan plugin, za auto save, i zashto glupi fotoshop svaku undo akciju trpa u ram, umesto da prepishe u neki fajl, kad je to sad posao za mashine na kojima se radi, manji od jedne sekunde ?

dajte mi molim vas, neki autosave za cs4.

Cuo sam da je dobar "Stisni CTRL+S jednom u 5, 10 minuta V.1.25"...

Cuo sam da je dobar "Stisni CTRL+S jednom u 5, 10 minuta V.1.25"...

brate a dal se setim, si lud, ne bih trazio autosave, da mogu da se setim dok radim,i da zarpavo razmishljam o tome kako ce fenomenalni adobe softver da se zakuca.

Pa zar se nisi opekao dosta puta do sad? Moras da se setis ***..

Biće da nisi dovoljno pobesneo. 😉

Samo jednom sam bacio par sati rada zbog zaglupljivanja programa i nikada više.
Sada mi sama ruka, po automatizmu, ljulja ctrl+s.

No u photoshopu ni to ponekad nije dovoljno, preporučio bih ti da čuvaš zapis pod drugim/proširenim imenom posle svih ozbiljnijih akcija, jer autosave mi više deluje amaterski, kao kada rad nije dovoljno težak pa ajde.

Kod zahtevnijih radova u fotošopu nanižem brdo fajlova sa imenima: naziv1a, naziv1b, naziv1c ... pa pri kraju: naziv1f1d3g, ***. Lako je kasnije brisati a teško vratiti sloj od pre pedesetak koraka koji eto zna da zatreba baš kao za umreti.

pa u tome je caka, pazi ja sam navikao da radim, svaku novu akciju bukvalno - u novi lejer, lako ih je merdzovati kad zavrshish sve, ili kad posao nalaze (adjusment layer ili maska), te sam navikao da ne moram da sejdvujem nishta, nego sve shto hocu da doradim, i da ponovo pregledam, uradim u datom lejeru.

ajd, cu da pokusham da se naviknem, al ako neko ima neki autosave, dajte ga ..

Pa zar se nisi opekao dosta puta do sad? Moras da se setis ***..

Jeste brate za neki slog ili prelom, ali kad radis nesto STVARNO sto te zaludi i uzivas u tome, ne setis se uopste, veruj mi a i ti znas verovatno... 😉

....
nego, ako se Igoritza ne ljuti da pitam ovde da ne otvaramo 100 tema....
....
NE RADI MI CROP U CS4

znaci kliknem na alati ili precica svejedno, markiram sta ocu, kad kliknem na APPLY on sve izbrise i slika se pretvori u 1 pixel otprilike!!!!!!
znaci looodilo opste, pa sve otvaram novi file u copiram tamo, bezveze, zna neko u cemu je fora?!

Da ti ne stoji 1 px ili slichno u Width i Height?

Prilozi

• crop.webp
    crop.webp
    10 KB · Pregleda: 42
Jeste brate za neki slog ili prelom, ali kad radis nesto STVARNO sto te zaludi i uzivas u tome, ne setis se uopste, veruj mi a i ti znas verovatno... 😉

Desilo mi se dosta puta, naravno 🙂 Onda sam se naucio da cesto snimam rucno..

Ajde, ako ti nije teshko, napravi screenshot kada koristish crop tool, mozda nadjemo u chemu je problem.

ajde ocu, samo to mi nije ovaj komp.

Nazad
Vrh Dno