Šta je novo?

Gizmo - Skype killer???

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Skype je popularan jer se odlicno snalazi sa firewall-ima i ruterima, pa prakticni nije ni potrebno podesavati ga da bi bio funkcionalan.

Probao sam Gizmo i on se pokazao dosta dobro na tom polju. Sto se tice druge funkcionalnosti, Skype je ipak mnogo doradjeniji kao program, mada SIPPhone, koji Gizmo koristi, nudi vise besoplatnih servisa.

Nisam probao ali sudeci po porukama na njihovom forumu ima dosta problema sa placanjem kreditnim karticama, tako da sumnjam da ce nase da rade. kome su bitni medjunarodni pozivi na fiksne brojeve, morace da proveri da li ce moci dakupuje minute.

Probah i ja "skype killer". Ucitava se nesto sporije do skype-a + izgleda kao da GUI skida preko neta svaki put kad ga upalim 🙂 kad se loguje potrebno je par sekundi pre nego sto se otvori prozor, pritisnem na 'phonebook' tab, opet cekam par sekundi da se ucita itd 🙂 Zvuk nije nista epohalno bolji kao sto je opisano u tekstu sa linka iznad, naprotiv, uopste nije bolji (da napomenem da sam na dial-upu) i pomalo se cuje sustanje u pozadini, za raliku od skype-a na kom mi je zvuk prilicno cist. Par puta se desilo kad pozivam nekoga da me prebaci na sekretaricu, iako je osoba koju pozivam stisnula 'answer'. Da, par puta je i pukao 🙂 (ili proces ostane aktivan iako zatvorim program, pa moram da ga ubijem). Opciju snimanja nazalost nisam probao...
Sve u svemu, ovo je ipak 0.8 beta verzija, dok dodje do verzije 1, siguran sam da ce biti i vise nego dobra alternativa za skype 😉

Nisam primetio da se pise po bench-u u poslednje vreme o ovom programu...

Kakva su iskustva...? Meni prijavljuje problem sa odlaznim tonom, postoji opcija test call (echo) ali ne uspeva. Video sam da predlazu podesavanje firewall-a pa sam ga na kraju iskljucio ali nista.

Inace uspeo sam da primim poziv od korisnika koji takodje ima dialup i odlicno ga cujem.

Sta moze da bude problem??

Ima li neko slučajno jedan gizmo broj a da mu ne treba?
Registracije su zatvorene već neko vreme, ne mogu da čekam više.
Treba mi za testiranje, ništa komercijalno.
Hvala.

Ima, SRTP 160-bit.
Mogu npr. da ponudim invite za Google Voice zauzvrat za Gizmo broj.
Konakt na PM.

Postoji i Nimbuzz, moje misljenje je da je bolji od skype-a. Laga nema skoro nikad, kvaliet zvuka je, cini mi se, bolji. Ne znam kakav je za placanje, samo sto i nije bas najjeftiniji, tj. ne nudi besplatno telefoniranje kao Voipbuster

Nazad
Vrh Dno