Šta je novo?

pitanje u vezi genius 5005?

Ne pripadaju ti zvucnici HiFiju.

Koju zvucnu kartu imas?
Jel' ti problem od uvek ili se sad pojavio?
Proveri da li ti je namestena zvucna na 5.1.
Proveri kabl od kompjutera do zvucnika (da li je rear u rear posto te on je*e).
*Verovatno je kodirano po bojama i tesko je pogresiti.

Pojacaj sve na sredinu. Ako su ti zadnji zvucnici dalji od prednjih, onda moras njih vise da pojacas da bi se culo jednako tamo gde sedis. Ako neces rucno da se drndas, postoje i programi za podesavanje, stizu uz creative kartice (ja imao na audigy 2).

Toliko za sad.

*e, da, mozes da proveris da li su sami zvucnici u redu ako spojis na TV ulaz neki stereo signal, jer zvucnici onda pustaju taj stereo i na zadnje zvucnike, a cak i na centralni. Na ovaj nacin ces se uveriti da ti bar zvucnici rade kako treba i da je problem negde drugde. Ovako se bar ponasao onaj stariji genius 3600 koji sam ja imao.

Poslednja izmena:
Ne pripadaju ti zvucnici HiFiju.

Koju zvucnu kartu imas?
Jel' ti problem od uvek ili se sad pojavio?
Proveri da li ti je namestena zvucna na 5.1.
Proveri kabl od kompjutera do zvucnika (da li je rear u rear posto te on je*e).
*Verovatno je kodirano po bojama i tesko je pogresiti.

Pojacaj sve na sredinu. Ako su ti zadnji zvucnici dalji od prednjih, onda moras njih vise da pojacas da bi se culo jednako tamo gde sedis. Ako neces rucno da se drndas, postoje i programi za podesavanje, stizu uz creative kartice (ja imao na audigy 2).

Toliko za sad.

*e, da, mozes da proveris da li su sami zvucnici u redu ako spojis na TV ulaz neki stereo signal, jer zvucnici onda pustaju taj stereo i na zadnje zvucnike, a cak i na centralni. Na ovaj nacin ces se uveriti da ti bar zvucnici rade kako treba i da je problem negde drugde. Ovako se bar ponasao onaj stariji genius 3600 koji sam ja imao.
1. Znam da nisu hi-fi, zeznuo sam se izvinjavam se;)
2. Imam neku integrisanu od pre 6 godina kad sam i kupio komp, mislim da pise NVIDIA[R]nForce[TM]Audio (ako je to to?)
3. Danas sam ih tek kupio.
4.Namestena je zvucna na 5.1
5. Do kablova nije 3 puta sam sve proveravao i sve je ok.
* Kad sam pustio film preko km playera i odabrao opciju kod namestanja zvucnika 3/2+SW 5.1 channels radio je i levi surround (rear) zvucnik ali desni nije s tim sto se centralni dosta slabije cuje.
Ali kad sam izabrao Dolby Surround/Pro Logic opciju centralni se cuo perfektno isto kao i subwoofer i prednji zvucnici, ali se zato 2 surround zvucnika opet nisu cula.

Prvo sam se uplasio da mi nisu prodali pokvarene rear zvucnike ali onda kad sam namestio ono na km player i cuo da radi jedan od njih skoro sam siguran da nije kvar u pitanju. Ili trebam jos nesto da podesim ili mi je zvucna sr*nje i ne moze da podrzi sve kako treba.

Poslednja izmena:
Jeste, sr*nje je zvucna ali treba da radi 5.1. Ako je nVidijina SoundStorm, onda je malo manje sr*nje.

Nego, u aplikaciji za zvucnu kartu nadji test zvucnika i nek ti pusti zvuk na svaki zvucnik pojedinacno. Kad vidis da to radi, onda dalje..

Posto ti je KM player dobro konfigurisan (3/2+SW - 5.1), ja bih probao sa K-Lite Codecima i Media Player Classicom. U Classicu u opcijama postoji interni Audio Switcher, iskljuci ga (built-in audio switcher), pa ce onda sa zvukom raditi AC3 Filter (odlican je). Pusti film, pojavice ti se u taskbaru kod sata ac3 ikonica, klikni je, pa vidi jel rade svi kanali.

Moguce da ti pricam ono sto znas, ali za svaki slucaj... Evo, slike>

Prilozi

• desktop ac3.jpg
    desktop ac3.jpg
    103.3 KB · Pregleda: 63
Marin brate hvala ti sto se ovoliko cimas da pomognes a jos sam i temu promasio;)

Definitivno nisu zvucnici u kvaru, vec izgleda da zvucna nije nesto uredu tj. ulazi na zvucnoj. Imam 5 ulaza na zvucnoj (crni, narandzasti, zeleni, plavi i rozi) ukljucivao sam sva 3 dzeka (cen/sub, rare, front) na svaki od ovih ulaza i jedino kad sam ukljucio u zeleni i narandzasti ulaz zvucnici su radili. S tim sto kad sam ih ukljucio na zeleni ulaz zvucnici su se jace culi i imali su cistiji zvuk nego na narandzastom ulazu. Sad sam ostavio iskljucene front zvucnike i solidno se cuje ali opet nije to to.

Heh, nije problem.

Vidi kako treba da spojis>
Pink = Microphone In (mono)
Blue = Line-In (stereo)
Green = Line-Out / Front Speakers / Headphones
Orange = Center Speaker and Subwoofer
Black = Rear Surround Speakers (5.1, 7.1 systems)

Hm... Cudno je da ti orange (centar i vufer) radi, a black (zadnji) ne radi.

Jesi nasao "program" tj mixer za zvucnu i probao test da pustis?
Vidis na slici sta ja imam, mora i ti za tvoju zvucnu da imas tako nesto. Primeti "test" dugme i kako "svetli" jedan rear zvucnik. Na njega mi je pustio test da cujem da radi.

***sad sam cackao nesto po netu, jesi probao da spojis komp na DVD ulaz zvucnika? Mislim da je to resenje za tebe. Spoji kablove po boji iz kompa na DVD ulaz, izaberi DVD na zvucnicima i mora da radi.

Audio Input Six RCA Audio Input jacks for 5.1 Channel DVD player
Three pairs of RCA jack for two-channel audio sources, such as TV, PC, CD players, MP3 players and game consoles.

Iz ovoga sam zakljucio da oni (genius) smatraju PC kao stereo 2 kanalni izvor, a samo DVD kao 5.1. Zato ti i pisem da spojis sve na dvd(5.1) ulaz..

Pozdrav uz zelje da ti se muke zavrse:)

Prilozi

• live! mixer.jpg
    live! mixer.jpg
    27.5 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Vidi kako treba da spojis>
Pink = Microphone In (mono)
Blue = Line-In (stereo)
Green = Line-Out / Front Speakers / Headphones
Orange = Center Speaker and Subwoofer
Black = Rear Surround Speakers (5.1, 7.1 systems)
Kad sam namestao zvucnike sve sam ovako spojio zato jer tako pise i po upustvu. Ali kad sam provalio ono za zeleni i naradzasti ulaz na zeleni sam stavio centralni i woofer zato sto se bolje cuje a rear sam ubacio u naradzasti.
Probacu ovo sa dvd-jem pa javim sta sam uradio.:)

edit: u stvari vec mi je na dvd-ju, probacu da spojim komp na neki drugi ulaz (cd,tv, game) pa da tako pustim.

Poslednja izmena:
Ajde, obavezno.

Nasao sam neku sliku kako izgleda tvoj vufer pozadi. Moras da spojis na ovih donjih 6 cinceva! Ovi gore su samo za stereo (2 kanala)!

Pise ti>
FL FR - zeleni - prednji zvucnici
SL SR - crni - zadnji zvucnici
CEN SUB - oranz - vidis i sam

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    81 KB · Pregleda: 99
Ma uradio sam sve to kako treba to spajanje i to.
Evo sad sam prebacio na tv ulaz i svi zvucnici rade:cigar: Al opet ima problem:D centralni mi nesto susti jeste to malo al opet se primeti. Sad jedino da probam da ih izspovezujem nekako drugacije na zvucnoj kartici da vidim kako najbolje ide. Uglavnom sad rade svi!:)

edit: Problem resen!!! Ovako sam spojio (to je bilo jedino resenje) U zeleni ulaz na zvucnoj ubacio sam cinc od tv ulaza sa subwoofera, u plavi ulaz ubacio sam cinc za cen/sub, u naradzasti ulaz ubacio sam cinc za front zvucnike a u crni ulaz ubacio sam rear cinc. Jedino mi je ovaj crni cinc prikacen kako treba po uputstvu al sta da radim kad zbog zvucne je sve tako moralo. Predpostavljam da sa drugom i boljom zvucnom to bi se jos bolje culo? Ali nema veze za sada je i ovo odlicno.
Hvala puno na strpljenju i na pomoci naravno ;)......Pozz!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno