Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Izvoli :)
Kod:
http://www.google.com/search?q=%s&sourceid=opera&num=%i&ie=utf-8&oe=utf-8

Kada god imam neki problem sa Operom, a desi se da par meseci posle instaliranja pocne da baguje, lepo je uninstaliram, pobrisem sve zaostale fajlove koje krije u folderu appdata i instaliram opet i radi kao nova :)

preporucujem to svima, 5 min posla resava sve probleme i sprecava nervozu..

Kod mene, recimo, nije to tako jednostavno: imam čitav custom toolbar sa prečicama do preko 20 sajtova, preko 10 sajtova za pretragu, podešene prečice na tastaturi, tona bookmarks.... Sve treba bekapovati, pa vratiti, a sve je razbacano na 4-5 mesta. Boga pitaj da li nešto od toga pravi pometnju.

Ja imam problem poslednjih dana, mnogo se bre sporo dize. Radi ok, ali se pali decenijama, cak i kada pobrisem sve iz cache.

Ja imam problem poslednjih dana, mnogo se bre sporo dize. Radi ok, ali se pali decenijama, cak i kada pobrisem sve iz cache.

ako koristis Vistu, a verovatno je i kod sedmice isto, kad uninstaliras, obrisi i Opera folder koji se nalazi u C:\Users\tvojkomp\AppData\Roaming

Cim se pojavila alpha verzija uradih upgrade i prvo sto mi se desilo jeste da su svi bookmarks nestali kao i moj personal bar sa preko 40 precica... A onda je krenulo pucanje, i jednostavno sam morao da predjem na neki drugi browser posle 6 godina :(
Imam poslednji build 10.5 ali Opera Link i dalje ne radi verovatno tako da ne mogu da povratim svoje bookmarks i personal bar.

Da li neko ima info kad se ocekuje beta verzija 10.5??

edit: problem je definitivno u nekim podesavanjima koja su ostala iz 10.5, kad uradim instalaciju 10.1 na drugu particiju opera odlicno radi sa opera link.

Poslednja izmena:
meni radi 10.50.3218 sasvim ok, nista nisam gubio od podesavanja, a link radi

ja pravim backup celog Profile foldera od opere

Pa uradjen je upgrade sa 10.1 na 10.5 prvi build i ostala su sva podesavanja od stare 10.1 i od tada je prestao da radi Opera link, probao sam da vratim na 10.1 ali Opera link nikako da proradi, stavio sam i poslednji build 10.5 ali Opera link i dalje ne radi samo prijavljuje error.

Radio sam edit operaprefs.ini za deo gde se nalazi Opera link ali i dalje zeza, ta stara podesavanja zezaju, a ipak moram njih da koristim jer su mi tu svi podaci.

Koristim FF vec 2 meseca i ovo je uzas, opera ftw!

e da, ja sam prvi 10.5 instalirao posebno :) i samo prebacio fajlove iz profile foldera

a kakvi su ti to bitni podaci vezani za operaprefs.ini? bitan ti je wand.dat (passwordi za sajtove) i bookmark.adr

Bookmarks su online tako da mi to nije vazno, vazan mi je history i wand, probao sam kopiranje wand.dat na drugu particiju ali uopste ne ubaci passworde :S

pa moras da stavis wand.dat u profile folder a history je global_history.dat

Bookmarks su online tako da mi to nije vazno, vazan mi je history i wand, probao sam kopiranje wand.dat na drugu particiju ali uopste ne ubaci passworde :S

Kako da sacuvam bookmarks-e online?

registrujes se na operinom sajtu i onda uradis synchronization sa tim username i password

pa moras da stavis wand.dat u profile folder a history je global_history.dat

Hvala za history ;) Ali kao sto rekoh wand.dat nece da radi, uradim paste u profile folder (zamenim stari wand.dat) i kad udjem u operu i otvorim npr. Twitter polja za user/pass nisu zuta (zute boje su kad vec ima password u "bazi" za dotican sajt) :trust:

a sta bude kada uradis ctrl+enter?

Nista, znaci kao da uopste ne postoji password za doticnu stranicu (ni dugme kljuca nije plavo), tj. kao da uopste i ne cita moje passworde.
Otvorio sam password manager iz opere i tamo nema vise od 70% stranica, kao da ne cita novo kopirani wand.dat...

:)
Uspeo sam, resih da bacim pogled na about i da vidim odakle "vuce" podatke, i videh da ipak koristi wand.dat koji je na potpuno drugom nalogu, a ja sam kopirao potpuno drugi wand.dat. Hvala illidan.

Poslednja izmena:
Koristim Operu 10.10 i zanima me kako da uradim rearange ili premetacinu bookmarksa. Npr. kada dodam neki sajt u bookmarks i samo hocu da ga premestim npr. na vrh, posto je trenutno na dnu kada se doda. Ranije je moglo samo da se prevuce gde hoces i to je to, a sada ne moze. Takodje me ista stvar zanima za separatore, isto ne mogu da ih prevucem gde hocu. Verovatno je resenje prosto, ali ja jednostavno ne mogu da provalim.

Koristim Operu 10.10 i zanima me kako da uradim rearange ili premetacinu bookmarksa. Npr. kada dodam neki sajt u bookmarks i samo hocu da ga premestim npr. na vrh, posto je trenutno na dnu kada se doda. Ranije je moglo samo da se prevuce gde hoces i to je to, a sada ne moze. Takodje me ista stvar zanima za separatore, isto ne mogu da ih prevucem gde hocu. Verovatno je resenje prosto, ali ja jednostavno ne mogu da provalim.

Imas opciju Bookmarks\Manage Bookmarks i tu se lepo otvori prozorce gde mozes editovati sve kako zelis

Koristim Operu poodavno tako da znam za toliko. Ajde sad objasni mi sledeci korak, sta treba da uradim da pomerim neki bookmarks.

Kada odes u Manage Bookmarks ili u sidepanelu idi na View > Sort by My Order. To ti treba, kako sam razumeo.

Mozda malo vise developer pitanje, ali kada pokrenem xampp, wampp ili sl. opera 10 nece da otvori localhost niti 127.0.0.1, dok ostali browseri rade normalno. Ima li neko resenje za ovo?

meni radi, kliknem na neki auto i otvori mi podatke o oglasu

verzija je poslednju build (10.50.3234)

radi

Version information
Version 10.10
Build 1893

Pa taj imam i ja:
Version 10.10
Build 1893

ali nece da otvori nijedan oglas niti da prebaci na sledecu stranicu, samo vrti onaj kruzic.

Nasao sam krivca, one filtere sto sam ubacivao u urlfilter.ini... kad sam to izbacio proradio sajt.

Nazad
Vrh Dno