Šta je novo?

HTPC Media Center

Kada pokusam da pokrenem Navi-x u XBMC-u , izadje prozor na kome pise

Navi X
Loading directory
Retrived 0 items

i tako stoji ... probano na 3 racunara, i na Win XP i Win 7 i isto. Verzija XBMC 9.11 a Navi-X 3.1.
Zna li neko u cemu je problem

Pretpostavljam da si Navi-X ubacio "peske", k`o i sam :D i to u XBMC\plugins\Video?
Pokusaj instalisati Navi-X script. (ne diraj vec instalisano)
Pokreni SVN Repo Installer i idi na XBMC-Addons --- Scripts --- Navi-X(V.3.1).
Meni je ovaj nacin resio problem. Nadam se da ce i tebi. Pozdrav.

:mad: .... a ja pametnjakovic icao na XBMC\plugins\Video ali u C:\Program Files ....:S:

Posto koristim Windows 7 putanja je u stvari sledeca

C:\Users\User Name\AppData\Roaming\XBMC\plugins\Video\ ( al su ga zavuklii, nema sta ...)

Haha, ja isto išao na program files, hehe pa reko da pogledam po netu. Hvala

Pretpostavljam da si Navi-X ubacio "peske", k`o i sam :D i to u XBMC\plugins\Video?
Pokusaj instalisati Navi-X script. (ne diraj vec instalisano)
Pokreni SVN Repo Installer i idi na XBMC-Addons --- Scripts --- Navi-X(V.3.1).
Meni je ovaj nacin resio problem. Nadam se da ce i tebi. Pozdrav.

Da, to je to, Navi-X script je resio problem, mada je trebalo i sa njim par pokusaja da sve prodje do kraja, dodje do 98% pa prekine. Sad je ok, hvala.
Navi X sam jurio zbog internet radia, medjutim koliko vidim nema na listi Radio Luxembourg-a, koji najvise i slusam. Da li se nekako moze dodavati na listu radio stanice ?
Ja sam uspeo da pokrenem jedino tako sto sam skinuo .pls za Radio Luxembourg sa ove adrese http://www.listenlive.eu/luxembourg.html i preko XBMC pokrenuo kao sto bi pokrenuo i neki .mp3 fajl, i radi .....
Evo .pls i za nase radio stanice, a na sajtu ima i za skoro sve ostale zemlje.
http://www.listenlive.eu/serbia.html

Poslednja izmena:
Imas Luxembourg (kao sto si rekao ;)), u Listenliveeu. Pokreni SVN Repo Installer
pa idi na XBMC-Addons --- Plugins --- Music --- Listenliveeu(V0.3), pa instalisi
plugin. Poslije mozes omiljenu stanicu/ce da dodas u favourites. Evo slika, imao sam
vremena da pucam po screenshot-ovima :D.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    126.2 KB · Pregleda: 89
  • 2.jpg
    2.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 75
  • 3.jpg
    3.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 71
  • 4.jpg
    4.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 83
  • 5.jpg
    5.jpg
    90.2 KB · Pregleda: 78
...nastavak

Da li je pomoglo imalo?

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    96 KB · Pregleda: 75
  • fav.jpg
    fav.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Hajd` baci listu da se zanimam malo. Ove sedmice sam druga smena pa
mozda ulovim malo vremena. Nisam do sada pokusavao streaming... :eyebrows:
Ne obracaj paznju ako negde okinem ijekavicu, mesano mi je drustvo ovde. :d

Prilozi

• nova lista.zip
    707 bajta · Pregleda: 40
  • Lista.zip
    559 bajta · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
Probao sam par stream-ova sa nove liste sto si postovao da otvorim u VLC-u i nisam uspeo :S:, pa sam posumnjao u ispravnost istih.
Nadjem na Net-u sledeci, cisto radi probe : mms://rts.videostreaming.rs/rts i kopiram u Notepad i promenim extenziju u *.strm i nazovem ga rts stream (ime je proizvoljno).
Prebacim ga u folder gde su filmovi (u mom slucaju D:\Video\DivX) i cela stvar radi. Trenutno nije neki program (traje 3. dnevnik :d).
Btw. sve sam pokupio odavde: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:_Play_Internet_Streams
Testirao sam na laptopu sa Win7 i XBMC v9.11 Camelot sa skinom Confluence.

Probao sam i ovaj: mms://beotelmedia.beotel.net/rtvpink ... radi.

Poslednja izmena:
Ne mogu nikako da podesim , kada su film i titl zajedno u .mkv kontejneru , da prikazuje slova Č ,Ć i Đ. Skinem sa neta titl i kada ga učitam posebno, kao recimo za DivX/Xvid filmove, onda je sve OK.
Podesio sam u XBMC ( kao na slikama 1 i 2 ) , zatim u Windows-u ( kao na slici 3 ), ali opet neće ...slika 4.
Inače, u pitanju je XBMC 9.11. Ako neko zna rešenje, bio bih mu zahvalan da mi pomogne.
Pozdrav

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 52
  • 2.jpg
    2.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 49
  • 3.jpg
    3.jpg
    26.6 KB · Pregleda: 52
  • 4.jpg
    4.jpg
    187 KB · Pregleda: 60
I ja sam uzeo malo da se igram sa XBMC i za sada samo pohvale. Jako lep korisnički interfejs, brz rad, ali imam par pitanja:

1.Na jednoj particiji gde mi se nalaze uglavnom HD filmovi i poneki DivX, prog.uspe da nađe informacije i thumb i za HD i za DivX. Međutim na drugoj partici gde su mi samo DivX neće da traži informacije (kada idem desnom klikom miša na folder u kom je film, uopšte mi ne daje opciju set content i movie information kao na drugoj particiji). Da li se ovo nekom dešavalo?

2. Koristim Logitechov UltraX daljinac i ne uspevam da namestim kontrolu back (esc na testaturi ili desni klik na mišonji), tj.u neki opcijama radi, kada npr.želim sa slušanja muzike da se vratim na glavni meni, ali kada pustim film i idem na opciju da namestim prevod (sl.1), tada daljinac ne radi (tada moram da na tastaturi stistem esc ili na mišu desni klik kako ne bih imao meni na desnoj strani). Da li je moguće namestiti neko dugme na daljincu da izigrava esc na tastaturi ili desni klik na mišu?

Svaka pomoć je dobrodošla.

Prilozi

• sl.1.JPG
    sl.1.JPG
    71 KB · Pregleda: 50
@FilipV

Kad uđeš u filmove isključi library mode i pogledaj da li ti je taj folder na spisku sourceva. Ako nije dodaj ga sa add source, set content i stavi run automated scan.

Da li koristiš EventGhost za UltraX?

Jer bi mogao malo detaljnije da mi objasniš ceo postupak? Kada iz glavnog menija kliknem da gledam filmove, ne mogu da nađem kako da isljučim library mode?
Instalirao sam EvenGhost, ali ne znam kako da ga namestim?

Prilozi

• slika.JPG
    slika.JPG
    126.1 KB · Pregleda: 68
Iz glavnog menija uđi u filmove pa stisni strelicu levo na tastaturi. U zavisnosti od skina to može biti i neka druga strelica (desno ili gore uglavnom).
Sada bi trebao da vidiš meni gde imaš opcije kao što su view, library, sort... Kada isključiš library mode onda bi trebao da imaš spisak svih lokacija koje si dodao kao source i na dnu liste bi trebao da imaš add source.
Nakon toga samo dodaj folder koji želiš i uradi set content...

EventGhost je lako podesiti jer imaš plugin i za UltraX i XBMC. Prvo treba da skineš drajvere za UltraX a link imaš u samom EventGhost-u. Kada probaš da učitaš UltraX plugin u EventGhost-u videćeš link.

Kada instaliraš ove drajvere onda će se svaki klik na daljincu beležiti u EvenGhostu kao poseban event (UltraX.Play, UltraX.Close....)
Kada ovo namestiš onda samo učitaj plugin za XBMC i prevlači te evente na odgovarajuće XBMC komande.

Ok, hvala na odgovoru. Daljinac sam uspeo da namestim, međutim čini mi se da drugi problem nisam dobro objasnio.

Problem je u tome što na jednom particiji gde su mi uglavnom HD filmovi i poneki DivX, informacije u filmu, thumb i fanart lako dobijem (idem desnim tasterom miša na set content i on sve ostalo uradi). Međutim kada odem na particiju gde su mi samo DivX filmovi, neće.

Npr. na partijciji sam gde su HD i DivX i lako dobijem sa imdb-a informacije o filmu (slika 1 i 2). Međutim kada probam da dobijem informacije o istom tom filmu, prekopiranom na particiju gde su DivX, neće (slika 3 i 4). U čemu može biti problem.

Nadam se da mi neko može pomoći.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    96.5 KB · Pregleda: 41
  • 2.JPG
    2.JPG
    80.7 KB · Pregleda: 32
  • 3.JPG
    3.JPG
    84.3 KB · Pregleda: 35
  • 4.JPG
    4.JPG
    59.4 KB · Pregleda: 27
Mozda sam nesto prevideo, ali jel moguce da ne moze kliktanjem na vremensku liniju da se direktno premotava film, vec samo REW i FF od 2x do 32x?

@Jordan

Ne može da se premotava koliko ja znam. Ako ti znači imaš i jumpove. Ja koristim veliki jump koji je 10 minuta ako film nema chapter-e. U slučaju da film ima poglavlja onda na isto dugme jumpuje po poglavljima.

@FilipV

Ako dobro vidim ti i ne koristiš library mode... Možda i grešim. Ajde ovako korak po korak.

1. Uzmi sve te filmove koji ti ne rade i stavi u jedan folder npr. divx filmovi. Stim da svaki film (fajl) bude u svom folderu koji se zove isto kao i film.
Na primer: D:\DivX Filmovi\15 Minutes\
I tako i za ostale. Imena avi fajlova nisu bitna jer XBMC koristi naziv foldera za lookup.

2. Uđi u XBMC i idi na videos ili movies šta god. Stisni strelicu levo da uđeš u meni gde možeš da isključiš library mode. Sada bi trebao da vidiš listu source-va i na kraju liste "Add Source".

3. Kada uđeš u add source, nađi taj folder na browse i stisni OK. Onda idi na Set content i izaberi da folder sadrži filmove. Moj savet je da ovde ostaviš themoviedb.org kao default scraper tj. da ne koristiš IMDB.com. Dole čekiraj Run automated scan i Use folder name for lookups i idi na OK.

Sada bi XBMC trebao da skine sve potrebne informacije o tim filmovima. Ponovo stisni strelicu levo da ti se pojavi meni i sada uključi library mode. Trebalo bi da imaš sve filmove tu.

Koji IR prijemnik koristite i koji program za daljince? Ili ste kupili kućište sa ugrađenim prijemnikom i dobili softver?

Jel postoji neki Media Centar koji može pored toga što automatski skida informacije o filmu sa interneta da automatski (ili može i manuelno u krajnjem slučaju) pročita podatke iz video ili mkv fajla sa diska ili drugog medijuma tj da postoje dodatne informacije o audio & video codec, bitrates, resolution, framerate, size, etc za verziju koju posedujem?

Ja sam probao My Movies ali on se integriše sa WMC pa mi to ne odgovara zbog HD materijala a druge MC nisam probao pa zato pitam.

Ovde smo pričali o Logitech UltraX daljincu koji nije IR nego je wireless. Vrlo je jeftin ako ga nađeš, koštao je 500 dinara. Program koji spominjemo je EventGhost i koristimo
ga da podesimo daljinski po želji.

XBMC može da pročita koji je format u pitanju. Ne znam kako radi ali me je pozitivno iznenadio kada je za Armagedon koji imam u HD-u prepoznao da je HDTV. Znači nije bluray rip nego je sa HDTV-a sniman. XBMC mu je stavio odgovarajuću oznaku.

Takođe isto ti izbacuje oznaku za kodeke, broj audio kanala, da li imaš titlove i sl.

Pogledaj na slici kako postoje oznake za kodek, rezoluciju...

7_tvshows.jpg

Hvala ljubanve na objašnjenju, uspeo sam da namestim.

Samo još jedno pitanje, da li se može namestiti da se preko daljinca kontroliše jačina zvuka direktno u windows volume controlu?

@ljubanve

Ja imam Logitech Harmony 525 i njime sve kontrolišem pa bih hteo i HTPC ali ću morati preko Girdera (to znam da napravim) i IR od SkyStar2 (sva sreća imam serial port). Ali dobro je znati za da postoji i UltraX, jeftina i super varijanta.

Hvala za ovu sliku, rešio si sve moje dileme!!! Zašto sve ovo pitam: Ja imam HDTV ripove i stalno sa prijateljima menjam verzije, tražimo najkvalitetniju verziju ali ne pada mi na pamet kako jednostavno doći do tih informacija pogotovu ako su arhive velike. A oni nisu baš vični korišćenju raznih alatki i nemaju pojma kog je kvaliteta šta :p

Danas se bacam na instalaciju i arhiviranje :)

A je l' ima XBMC plugin za WMC? Koliko memorije uzme XBMC kad se pokrene?

@ljubanve

Koji ti je to skin (transparency, ukapio sam u međuvremenu)? Kako da uradim setup XBMC (default scrapper) da bi dobio sinopsise serija kao što je kod tebe i kako su kod tebe organizovani direktorijumi za serije?

Kod mene je recimo: House MD > S01 (S02, S03...) > S01E01 > House.S01E01.720p.HTTV.....mkv

Jel može tako ili mora nešto da se menja?

Poslednja izmena:
@FilipV

Može nešto... Sa desne strane klikni desnim klikom, pa add macro pa onda izabereš system pa tu imaš nešto kao "master volume change".

@jopopo

Mislim da je i meni pravio probleme kada je svaka epizoda bila u svom folderu...

Kod mene su serije u folderu SERIJE. Nakon toga svaka serija ima svoj folder i to je to. Unutar foldera npr. "The Good Wife" možeš ih stavljati kako god želiš. Ako imaš na primer folder House i u njemu dva fajla:

House MD S01E01 - bla bla.mkv i
House.2x1.720p.Proper.HDTV.mkv

XBMC će u library-u napraviti odvojeno dva foldera za prvu i drugu sezonu, skinuti omote za cele sezone i unutar njih ih prikazati po imenu epizode. Bitno je samo da imaju broj sezone i broj epizode u bilo kom obliku (S01E01, 1x1).

Mene su serije dugo mucile, ali je bas jednostavno.

Samo je bitno da glavni folder u kojem su sve epizode neke serije ima potpuno isti naziv kao na TheTVDB.com sajtu. Kako ce biti organizovane unutar tog foldera je potpuno svejedno. Mogu sve biti u istom folderu, razvrstane po sezonama, sa ili bez zasebnog foldera za svaku epizodu.

Recimo nije hteo da mi prepozna Band of Brothers, ali je prepoznao kada sam naziv promenio u Band Of Brothers.

Specials

Da li je neko ubacio special epizode u library? Imam problem sa serijom Mućke (Only fools and horses). U folderu Specials sam ubacio sve specijale koji imaju isti naziv kao na tvdb.com, međutim neće. Kada odem u library, prog.nešto izbrljavio, od 19 epizoda, on stavio 3+1 duplirao.

Da li vam radi shutdown, ja kad kliknem, zatvori prog.i vrati me u win?

Nazad
Vrh Dno