Šta je novo?

Skystar hd2 i internet

Sasa064

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2008
Poena
301
E ovako svi su mi pricali da je ss hd2 ista kao i ss2 samo sto mogu da se gledaju i hd kanali, pa sam odlucio da je kupim a ss2 da prodam. Kada sam je kupo instalirao sam sve sto je doslo uz karticu kad gle cuda nema onu ikonicu za internet i nema promene u network adapters.Da li je neko uspeo ovo cudo od tehnike da otera na internet i ima li mogucnosti za to ova kartica, ako ima molim vas da mi objasnite.

:smackbum:
ss2 i ss2hd su kartice za satelitski (dvb i dvb-s2) prijem, za internet neće da može, a prijavljuje se kao network adapter. :D
više o tome u temi sky star

Poslednja izmena:
ss2 i ss2hd su kartice za satelitski (dvb i dvb-s2) prijem, za internet neće da može, a prijavljuje se kao network adapter. :D

posto imam ss2 vec mnogoo godina samo da ti kazem da je sky star 2 napravljena za jednosmerni satelitski internet a posle usput dobila namenu i i za prijem satelitskih kanala

E ovako svi su mi pricali da je ss hd2 ista kao i ss2 samo sto mogu da se gledaju i hd kanali, pa sam odlucio da je kupim a ss2 da prodam. Kada sam je kupo instalirao sam sve sto je doslo uz karticu kad gle cuda nema onu ikonicu za internet i nema promene u network adapters.Da li je neko uspeo ovo cudo od tehnike da otera na internet i ima li mogucnosti za to ova kartica, ako ima molim vas da mi objasnite.

Mislim da nece raditi ako zelis da je koristis kao ss2 u smislu zemlja upload - satelit download, ali za offline download moze da se koristi.

pa to me upravo i najviše čudi, pošto kažeš da imaš dugo ss2 i da si kupio sshd.

Internet jasno ne može dvosmerni, jedino moguć "dvosmerni" je tako da preko modema, rutera ide (upload) a skidaš preko ss2, za takve stvari ti nije ni trebala sshd.

Takav internet je apsolutno ne isplativ danas za kućnu upotrebu, bio je aktuelan pre omasovljenja adsl i wifi.

a za offline skynet, mana probavao, koristio, odustao.

Poslednja izmena:

SS2 je u Dev. manager-u network adapter, a SS HD2 je u pod "Sound ,video and game controllers " ;)

Mislim da nece raditi ako zelis da je koristis kao ss2 u smislu zemlja upload - satelit download, ali za offline download moze da se koristi.

Imao sam ss 2 i koristio je za offline download ali kad sam instalirao ss hd2 nije mala ona ikonica u donjem desnom uglu i nije je bilo u network adapters pa sam pomislio da je ova kartica samo za gledanje hd kanala ali sad sam proverio ima neceg novog u sound video and game controlers nadam se da je to to znaci moguce je da ce koristi za ofline download image ipak nisam bacio novac

Poslednja izmena:
daleko od toga da si bacio novac, ukoliko gledaš i pratiš satelitske programe.
Off line bi morao da radi jer je sshd prijemnik za em talase frekvencije, a u ostalom to je ipak i glavna funkcija, ako nisam zaboravio, od 8 GHz do 12,5GHz .

SS2 je u Dev. manager-u network adapter, a SS HD2 je u pod "Sound ,video and game controllers "
Nemam sshd, hvala na infu, a i ss2 ne koristim već godinu ipo.

nisam hteo da moj prvi odgovor bude sa pozicije neke visine apsolutnog znanja i nipodaštavanja ostalih, a :smackbum: ovo mi je samo bilo simpatično pa sam i stavio, možda pogrešno, pozzz i bez loših misli :wave:

@bit: Ma taman posla ,sve je ok ,) Lepo si rekao coveku da mu za sat. net SS HD2 ne treba jer je ss2 dovoljna za to i da je kao sto i rekoste to i prvobitna njena namena. A SS HD2 je zamisljena u kontra smeru kad je prvobitna namena u pitanju :
TechniSat SkyStar HD 2 is designed for the reception of digital TV- and radio transmissions either in SDTV- (MPEG 2, DVB-S) or in HDTV quality (MPEG 4, DVB-S2) via satellite.
Preko SS HD je moguc offline DL ali koliko znam SS HD zvanicno ne moze da sluzi za satelitski net:

with the Skystar 1/2 there are several satellite internet services for receive only ( online & offline)and the software and drivers of them let you to do it to receive DATA & TV channels, but the SkyStar HD2 USB - DVB-S2 as in the catalog, can not receive DATA but I think that it can be done because now with the Skynet S/W and mentioned hardware the offline download is working very well, But I need to use it for online internet one-way receiving and it need some other software and driver to patch it to work over DATA.

Tako da , Sasa064 ako zelis jednosmerni satelitski internet prodaj SS HD2 i kupi ponovo SS2 ... A sto se tice offline DL za SS HD2 ... Sve to ti treba imas ovde:

Kod:
http://www.elitesecurity.org/t371628-Offline-Download-Alati

:wave:

Nazad
Vrh Dno