Šta je novo?

Komp se sam gasi

• Začetnik teme Začetnik teme adzo89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

adzo89

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
319
Evo u zadnja 3 dana komp mi se bar 10 puta sam ugasio iz cista mira... ima li neko ideju sto to moze bit?
EDIT: Odradio sam CPU test preko SpeedFan-a i ovako to ispada- jel to normalno?
1.jpg

Nesto (verovatno procesor) ti se opasno pregreva... za pocetak, probaj skinuti stranicu kucista, pa okaci kakve su temperature ponovo.

meni je ta jedna stranica uvjek skinuta jer nemam cime da je pokrijem...

Verovatno kuler nije dobro namontiran, ali ako je radilo pre, nemoguce da je odjednom tako, nije to Intel BOX da se otkaci 😀
Sta da ti kazem 🙂 Ako si nekada montirao kuler, skini ga pa namontiraj ponovo, a ako nisi, nadji nekog ko je to radio. Mislim na kuler na procesoru.
Aj ovako: skini program HW monitor, otvori ga, pa okaci sliku da vidimo temperaturu procesora cisto da se utvrdi da je to stvarno on na rostilju.

Sva su jezgra zakucana na 110*C... to je to.
Aj jedno glupo pitanje: je l' ti se vent na kuleru procesora uopste vrti?

Poslednja izmena:
vrti nego je pun prasine....

Ahahahahahha lol

Pa mislim zar nije logichno da trebas da ga ochistish od prashine ako wetj i sam kazesh da je pun prashine ? xD
ako ne znash ili ne smesh da skidas cooler uzmi nesto tanko i lepo skini tu prasinu (bukwalno kao da grebes samo bez grebanja xD (al sam ga srochio swaka mi chast)) i kada se nakupi gomilica uzmi usisiwach i pokupi tu gomilicu pa swe ispochetka (kada budes prilazio sa usisiwachem zadrzi cooler rukom da ne pocne da se wrti)

Izgleda da je covek sjeb'o komp u pokusaju da ga ocisti. :d

Hahahahahha moguce moguce swe je moguce danas XD sam da se ja ne ureknem sutra i meni sleduje chishtjenje owe moje kante XD

zameni procesor

Ko zna na kolko je taj proc radio dok nije poceo da gasi masinu?! 90~100? Strasno... :S:

mora da mu je pasta izmedju proca i kulera "isparila" 🙂

Pa i bez paste temperature nebi smele da budu tolike... 😀

aman zaman ljudi , kolko god da mu je sve to ******o , kuler lose namesten etc... Nece procesoru bit nista... Pod jedan ne verujem da su stvarno tolike temperature. A pod dva ... I da se pregreje , samo se ugasi , ne vidim razlog za panicnim "menjaj procesor" komentarom ... Uzmi lepo razmoniraj hladnjak , ocisti sve , stavi termanlnu pastu , i vrati sve , samo 3x proveri da li je sve lepo leglo ...

Nazad
Vrh Dno