Šta je novo?

Sta izabrati (slusalice) ?

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Imam veliku nedoumicu i nadam se da ce mi dobri ljudi sa bencha pomoci :) Hocu da kupim nove slusalice, trenutno su mi najvise potrebne za mobilni, pa onda za komp., a u buducnosti ce doci neki dobar mp3 plejer. Imam dva moba K800 i W595 (sony ericsson), ali to je isto. U razmatranje uzimam samo Sennheiser, ipak u obzir mogu doci i neke druge. Prve na listi su mi:
PX 100-II http://www.sennheiser.com/sennheise...ivate_headphones_classic-line_pxseries_502816
zatim slede PX 200-II http://www.sennheiser.com/sennheise...ivate_headphones_classic-line_pxseries_502817
HD 228 http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_wired-headphones_502761
i ove, ali ne verujem da cu imati toliko kesa HD 238 http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_wired-headphones_502763

Da li ce mobilni moci da isprati 32 Ω i 114 dB, hocu li imati deklarisanu jacinu. Imam onaj adapter sa sony ericsson cesljica na 3,5 mm, to je sada najmanji problem :D Unapred zahvalan, pozzz

Poslednja izmena:
Moj savet ti je da ne bacas pare na sennheiser. Uzmi creative EP630, samo ako mozes da ih nadjes, i veruj mi da se neces pokajati. Ja ih imam vec 2 godine i rade perfektno. Koristim ih sa Ipod-om i sa Omniom i900. Glasne su, bas je odlican i kvalitetne su sluske.

Inace, imao sam neke sony-jeve sluske na foru ovih px 100. Isti cenovni rang. Creative ima bar duplo jaci bas..mislim verovatno se na kraju sve svodi na to sta volis i sta slusas. Za elektronsku muziku in ear sluske kao ep630 su neprikosnovene.

Poslednja izmena:
Ja imam px100. Najlepse date pare! Koristim ih sa SanDisk Sansa Clip 2GB. U ovoj kombinaciji - pravi HiFi!

Kada sam probao slusalice, a to je bilo u megastores elektroniki ili pored onaj megamartket, jbm ga, preko puta arene, probao sam jos i HD201 (velike) i ne mogu ni da prismrde ovim malim! Najbolje da odes sam i probas, sve su prikacene odjednom, pa ti ne treba puno vremena.

Ne znam za taj creative, ali cisto sumnjam da mogu da budu bolje. Komentar za bass, necu da komentarisem, nije na mestu. Bassa nekad ima i trunku vise. Ako si bas techno manijak, onda ...

Pozdrav i srecna kupovina!

Da ne otvaram novu temu, mada mi treba nešto mnogo primitivnije od gore traženog, možda neko zna slučajno. Znači najobičnije bubice sa silikonskim umetcima, treba mi za komp kad` ostali spavaju, kvalitet nebitan, bitna mi je dužina kabla. Jel` neko negde natrčao na sl.?

Bobiska, za tebe su resenje ZATVORENE slusalice - one ne pustaju zvuk napolje, niti primaju :) Tj. smanjuju ambijentalne zvukove.

Ja otkad sam kupio jedne ovakve, preporodio sam se. Kuci je odlicno, ne cujem zujanje kompa, ne cujem galamu, nista, stalno me prepadaju ukucani (znas, kad se utripujes dok gledas/slusas nesto s njima, a neko ti stavi ruku hehe). Nije sad bas da nista ne cujes, ali kad malo pojacas, ...

Od jeftinijih su za tebe bas senn hd201 - 22e.
Male, prenosne za mp3, jos bolje za suzbijanje buke senn cx300 - 57e.
A imas i AKG program, ja bas takve koristim. Ne znam cene, ima svasta...

p.s. ako se odlucis za cx300 - paziti na ulici da te ne tresnu kola ili tako nesto. kad ih nabijes u usi, cujes samo srce kako ti lupa, nista drugo. Zvuk me iznenadio, posto su jako dobre bile, a ja imam neki trip kad vidim te male "bubice"... Zbog toga sam uzeo px100 za mp3 plejer, one su slusalice srednje velicine i otvorene, lepo cujes sve, a cujes i muziku. Dobro za napolju i voznju bajsa, manje opasno:)

Poslednja izmena:
Te creative EP630 su prepakovane sennheiser CX300 (zato su dobre), ali su bile, koliko znam, jako kratko u prodaji kod nas. Iako su odlične, (lično "in ear" nikad više) za te pare bi uvek pre kupio PX100/200

Bice Sennheiser sigurno, sad da li PX 100-II ili PX 200-II? I interesuje me jel mogu da dobijem punu jacinu slusalica, ako cu ih slusati preko moba

HD 228 - kvalitet zvuka, basovi, udobnost cak donekle i zatvara spoljne zvukove...

Malo mi smeta tanak kabl ali to je za mp3 pleyere i mobilne normalno.

Te creative EP630 su prepakovane sennheiser CX300 (zato su dobre), ali su bile, koliko znam, jako kratko u prodaji kod nas. Iako su odlične, (lično "in ear" nikad više) za te pare bi uvek pre kupio PX100/200

630 nisu prepakovane, razlika je u drajverima (U CX300 su 12mm, dok su u EP-630 8.5mm), ali daleko da su toliko lošije koliko su jeftinije 2200 din u odnosu na 3200din kod nas!!

pobesnelo pile: ne vidim da je pokretac teme igde pomenuo da hoce in ear, u svakom slucaju ako mu iste ulaze u obzir moj srdacni predlog je upravo creative ep630 :wave:

Necu in-ear imao sam vec jedne sony ericsson, extra je fazon, ali mene bole usi od takvih, sada samo ove open air, ali niko ne zna izgleda da mi kaze jel moze mobilni to da pogura, isto kao i ipod ili neki bolji mp3 player

Pazi ovako ako ti je od neke pomoci ja imam Sennheiser OMX 52 Street vec nekih skoro godinu dana i nosio samih prvo sa ipod touchom a sada i sa iphonom tako da shto se toga tiche nema shat da brinesh . Shto se zvuka tiche nemam ni jednu zamerku chist je za medalju i nikada nikakvih problema nisam imao sa jachinom zvuka bio napolju ili na zatvorenom . e da probao sam ih i kod drugara na N82 i stvarno je vrhunski . Cena ... *** mozhda i jesu skuplje ali nikada nisam zhalio pare koje sam dao .u svakom sluchaju topla preporuka

Bice Sennheiser sigurno, sad da li PX 100-II ili PX 200-II? I interesuje me jel mogu da dobijem punu jacinu slusalica, ako cu ih slusati preko moba

Kada sam ja odlucivao istu stvar, samo tada nije bilo tih II modela, odluka je pala na px100 jer imaju bolji zvuk. Isto mogu da tvrdim i za px100II u odnosu na px200II. Razlog je sto su px100 otvorene slusalice koje uvek daju bolji-cistiji zvuk u odnosu na zatvorene px200(mutniji).

Jedini plus za px200 je sto su koliko-toliko zatvorene, pa kad pojacas do kraja, nece svi oko tebe znati da slusas Grand :)) Pa, ako slusas grand - px200, ako ne - px100.:banana:

Ukucaj u googlu "sennheiser px100 vs px200" i nacices dosta tema na forumima, ako hoces da proveris detaljnije.

630 nisu prepakovane, razlika je u drajverima (U CX300 su 12mm, dok su u EP-630 8.5mm), ali daleko da su toliko lošije koliko su jeftinije 2200 din u odnosu na 3200din kod nas!!

pobesnelo pile: ne vidim da je pokretac teme igde pomenuo da hoce in ear, u svakom slucaju ako mu iste ulaze u obzir moj srdacni predlog je upravo creative ep630 :wave:

U svakom slučaju su rebrendirani Sennheiser a i nema ih odavno u prodaji, bar dve godine koliko znam.

Sa PX100/200 i HD218/228 nema greške. Dobar je novi Koss PortaPro ali ga nema kod nas.
HD228 su najbolje ali su po meni skupe za ulicu, pomalo i velike, a opet nedovoljno udobne za kućnu upotrebu. Za 80€ koliko koštaju, mogu se kupiti Sennheiser MX60street ili MX50street (23€) za ulicu i Sennheiser HD415 (54€) za gajbu. Ali ako imaš dubok džep, merak nema cenu, kupuj najbolje.

Prilozi

• nokia-n95-sennheiser-hd415-29.jpg
    nokia-n95-sennheiser-hd415-29.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Slusao sam danass ponovo PX 100-II i stvarno mi se dopada zvuk, mozda ima malo previse basa, nisam siguran, ali kod ortaka na sandisk sansa plejeru, kad sam ih pojacao do kraja, nisu bile nesto jake, ne znam zbog cega. Jel postoji neka osetljivija razlika izmedju njih i HD228. Jel zna neko kolika je izlazna snaga na sony ericsson mobovima, ili da pitam negde drugde, niko ne zna i impedansa koju podrzavaju

PX 100-II imaju impedansu od 32 Ω, dok HD 218/228 imaju 24 Ω, znači ove što daju manje otpora će biti nešto glasnije, na to dodaj i da su zatvorenog tipa, u odnosu na PX100 i da se zvuk manje rasipa, pa su i po tom osnovu nešto glasnije. Nemoj da zaboraviš da PX100-II imaju mnogo bolji Frequency response 15 - 27000 Hz i ako to uvo nečuje, može da bude jako važno za kvalitet zvuka. Sa kabal adapterom će ti sve raditi na SE telefonu bez problema.

E to mi je bitno, konacno neko da mi da odgovor. Znaci bolje da se priklonim PX 100/200-II. Znas li gde ima taj adapter, imam neki bas kineski, nesto malo susti desna slusalica, koje god da prikljucim na njega, malo kvalitetniji. Pozzz

Nemojte da se lozite na "herze", to nista ne govori o slusalicama, pogotovo sto proizvodjaci lazu. Drugo, da je to tako, onda bi ove px100, slusalice od 50evra, bile najbolje na svetu! Prosto, bolje slusalice bi imale veci frekventni opseg, a mi ga ionako ne cujemo i ne bi bilo razlike. Sva sreca pa nije tako!

Drugo, nije isto da li ces da uzmes px100 ili px200. Napisao sam ti vec da px100 imaju bolji kvalitet zvuka jer su otvorene, a px200 su zatvorene i imaju losiji (mutniji) zvuk. Na sansa plejeru su bile tise jer su sansa plejeri tisi. Sansa pazi da ne ostetis sluh :)

Najbolje da probas oba modela u radnji kad budes kupovao, pa vidis i sam o cemu pricam.

Nemojte da se lozite na "herze", to nista ne govori o slusalicama, pogotovo sto proizvodjaci lazu. Drugo, da je to tako, onda bi ove px100, slusalice od 50evra, bile najbolje na svetu! Prosto, bolje slusalice bi imale veci frekventni opseg, a mi ga ionako ne cujemo i ne bi bilo razlike. Sva sreca pa nije tako!

Drugo, nije isto da li ces da uzmes px100 ili px200. Napisao sam ti vec da px100 imaju bolji kvalitet zvuka jer su otvorene, a px200 su zatvorene i imaju losiji (mutniji) zvuk. Na sansa plejeru su bile tise jer su sansa plejeri tisi. Sansa pazi da ne ostetis sluh :)

Najbolje da probas oba modela u radnji kad budes kupovao, pa vidis i sam o cemu pricam.

To cu i da uradim, u subotu ujutru idem da ih probam, nikako da nadjem vremena tokom nedelje, ali u subotu idem, a koliko SE pazi na sluh ? :)

Poslednja izmena:
Pa, recimo da kada si u gsp autobusu, onom najglasnijem, starom 20+ godina, sa rucnim menjacem, razaznajes pesmu ali neki zvukovi koji su srednje glasni nestaju u buci je*enog motora. Sva sreca da ih vise nema puno bar na linijama koje ja koristim...

ALI, buka tog autobusa je tolika da ti vec ona ostecuje sluh, pa ne bi ni valjalo da se nadglasavas s njim. Bezi u prednji deo autobusa:)

Za ovakve ekstremne slucajeve dobro dodju bubice sa smanjivanjem suma kao sto je onaj cx300. Cak i taj px200II ima neko smanjenje buke, ali na ustrb kvalliteta zvuka. Ja bih otisao na px100II, kao sto i jesam.

Kad budes probao ove modele, bas obrati paznju jel' nesto provaljujes pa napisi ovde utiske.

Da proizvođači često lažu za response ali ovo nije Genius, već Sennheiser. PX100-II bolje zvuče nego HD228, baš zbog toga.

Nemora uvek značiti da imaju mutniji zvuk zato što su zatvorenog tipa, to je obično kod krš sluški izraženo, sa malim rasponom zvuka i jeftinim drajverima.

Nekome možda trebaju baš zatvorene, jer ne želi da ceo autobus sluša na primer, Crystal Method ili da od buke na utakmici nemožeš da slušaš radio prenos ili ako koristiš noću a neko pored tebe spava...

Ja lično više volim otvorene i circumaural varijantu, bolji mi je osećaj, ali nisu dobre za sve prilike. Zato imam 7 pari :p

haha, odlicno poredjenje, te zvukove sam jedino nadglasio sa onim in-ear SE bubicama :D pa prodje ponekad taj stari, obicno su dupli, ja koristim 26-icu uglavnom su mali, ali nadje se ta starudija iz I Sv. rata, ali o busevima, na nekoj drugoj temi :)
probacu sve koje su mi u cenovnom rangu :) pa cu da podelim utiske ovde
Meni je jedino bitno to koliko SE mob moze da izvuce iz njih, ili jos bolje koliko one mogu da izvuku iz njega

Nekome možda trebaju baš zatvorene, jer ne želi da ceo autobus sluša na primer, Crystal Method ili da od buke na utakmici nemožeš da slušaš radio prenos ili ako koristiš noću a neko pored tebe spava...

Ja lično više volim otvorene i circumaural varijantu, bolji mi je osećaj, ali nisu dobre za sve prilike. Zato imam 7 pari

:D :D :D Aj pozajmi neki par, videcu, nisam nikad imao slusalice zatvorenog tipa, osim ovih bubica, ali to nije to, uglavnom su bile neke prosecne. Ja bi ih najvise slusao u busu, dok sam van kuce, na ulici, kuci retko kad mozda na komp, ali to su retke situacije

Poslednja izmena:
Telefone menjaš, slušalice ostaju...Neznam na Sony-u ali na Noki expressmusic se PX100 čuju extra dobro za telefon, verujem da je tako i na SE, ipak je to Sony.

Nazad
Vrh Dno