Šta je novo?

Kinez review

sve kopiraju i sve su bolji, ortak je skoro uzeo i9+ kopiju iphona i sve super radi , cak obe kartice rade istovremeno (moze se pozvati jedna kartica drugu), od nedelje stize T32+ sa Windows Mobile 6 , WiFi i sa internim GPS, a inace softwer mu je nesto kao na Diamondu, javicu utiske

To tako ide. Japanci su posle 2. rata kopirali sve sto su stigli, a japanska roba je bila sinonim za (skoro) bofl. Danas kad dobijete nesto "Made in Japan" to je sinonim za kvalitet. To su i Rusi radili, mada mnogo manje uspesno od Japanaca. Slicno je bilo i sa Tajvanom, Korejom, Singapurom....

Pa ljudi pola stvari koje kupujete su made in china... Samo ljudi ostanu trecu smenu i prave no name modove. :) Tacnije radi se sa prakticno istom tehnologijom. Evo recimo kopija 6300 moja moze maloprodajno da se nadje po 75e bez problema radi sa standardnim nokia baterijama a cak i display moze da se zameni originalnim, maskica da ne govorimo. I ljudi su sve to lepo zapakovali sa sve dual simom i po onome sto sam video cak mozda i u originalnim maskicama (solidan kvalitet na prvi pogled, nisam ih zagledao al cu prvom prilikom da ih uporedim sa originalom) i to daju po 50e u kini. Fala zuta braco!

Inace dobijam ove telefone redovno i moram da priznam da je velika mana to sto kvalitet zavisi od serije do serije i sto za neke kopije ne moze da se nadje software online(ne vazi za anycool-chitje). To je vise mana na nasem trzistu, nego po ostalim drzavama jer se kod nas prenose preko ko zna kojih suma i livada da bi zavrsili na kosovu u nekim slucajevima i jeftiniji u maloprodaji nego sto su u kini na 100+ pcs.

@ Phoenix257
Jel stigao taj T32+ bas me zanima kako se pokazao.

i mene zanima

Poslednja izmena:
N95 Made in China

Meni je smesno kada ljdi kupe N95.... Ja ga uzmem u ruku, laksi nego tel od 40 eura...
Cim mu odradis update softvera odma mozes da ga bacis... :d
Jos jaca je fora, udjes u NokiaMaps i blokira telefon, kamera ne radi...
Pola fabrickih aplikacija zakucava... Mogu da se kladim da je 50% na nasem trzistu nesto izmuljano... Samo sam jedan N95 video da valja, da sve sljaka i to jos ranije mozda 2-3 meseca posle pustanja u prodaju...

Ako sve radi na N95-ici... Ne diraj softver... Samo ubaci poneki program i teraj.. :d

Imajte to u vidu prijatelji... :wave:

de ste ljudi?ajde ako neko moze da napise nesto za anycool i929 zanime da vidim dal' da ga kupim.ajde plz

sve kopiraju i sve su bolji, ortak je skoro uzeo i9+ kopiju iphona i sve super radi , cak obe kartice rade istovremeno (moze se pozvati jedna kartica drugu), od nedelje stize T32+ sa Windows Mobile 6 , WiFi i sa internim GPS, a inace softwer mu je nesto kao na Diamondu, javicu utiske

Utisci za T32?
Kakva je Ciphone, odnosno iphone kopija, kazu da je odradjena skoro 1:1 i nabacen je novi software.
Ima li neko ovaj telefon i kakvi su utisci, cena je vise nego primamljiva ~140-150e, vredi li uzeti ovo?

Poslednja izmena:
A gde ima za 140-150eura ? Trazio sam ga ali nisam nasao za te pare.

Ciphone vidi na krstarica oglasima, tamo sam ja video zadnji put kada sam gledao, a ima i ostalih kineza.

Ciphone ok. Vec sam mislio za T32 sa windows mobile. Gledam kod kineza ja T32 trenutno 330$ pa reko odkud ovde za 140 - 150 eura :)

Ti kineski telefoni imaju samo jednu manu, softver je nepoznatog porekla samim tim zamena firmvera je neizvodljiva. Sve ostalo rade bez greške, kvalitet izrade je zadovoljavajući, često bolji od većine SE/Samsung/LG telefona, prijem je odličan (dešava se da zeza prijem i na originalima), svi do jednog imaju analognu TV antenu i radio kao i dupli SIM (radi perfektno).

Koštaju od 60$ do 140$ mada sam video jedan od 260$ koji dolazi sa WinMo (ne znam na koju foru) i jedan od ~300$ koji ima ugrađen mini projektor (ne bih rekao da je kvalitet projektora ok ali opet koliko telefona ima projektor). Naručivanje iz Kine nije toliko skupo koliko se misli (moj brat je naručivao poznanicima nekoliko telefona).

a resale value?

nokia-u mozes uvek da prodas, a ovo...

Nemam pojma, nisam nikad ništa preprodavao. Mada verujem da bi bilo problem, Nokia je na glasu u Srbiji i da sutra napravi stvarno loš telefon opet bi je deca kupovala jer je to Nokia (zašto se ljudi u Srbiji toliko pale na Nike Air Max patike i Nokia telefone za mene će zauvek ostati nedokučiva misterija). Za ove kineze retko ko zna gde se prodaju online a kamoli da ih neko ima u Srbiji. Ali zato koštaju 150 evra max, dok touchscreen Nokia košta dosta više. Ne kažem da je kvalitet kao Nokia ali nije ništa lošiji od recimo svega što pravi SE u sub 500$ kategoriji.

Ja kad sam na benchu posle 3 meseca prodavao ovaj moj.. njih 7ro se javilo u roku od 10tak minuta :D

http://www.dhgate.com/wholesale/dirlist.do?catalog=130713&act=viewtype&viewtype=2

Ima zanimljivih stvari :)

Ja imam "BlackBerry BOLD" taj kineski i zaista sam prezadovoljan,cini mi se da je to ustvari osiromaseni original, bez kamere,wi-fi,GPS hardverski i nekih soft. oslabljenih opcija. Inace kvalitet izrade,maska,tipke mislim da je 95-100% isti. Naravno podrzava dve kartice - fantasticno lagano to odradjuje i ima 2x3000ma baterije(traju po 5-7dana) kao i sve ostale standardne funkcije kao i drugi telefoni (BT,FM,SD slot...)

JEl yna neko nekog pouydanog prodavca kineskih telefona? Odgovor može i na pp, ali je najbolje ovde.

Ti kineski telefoni imaju samo jednu manu, softver je nepoznatog porekla samim tim zamena firmvera je neizvodljiva. Sve ostalo rade bez greške, kvalitet izrade je zadovoljavajući, često bolji od većine SE/Samsung/LG telefona, prijem je odličan (dešava se da zeza prijem i na originalima), svi do jednog imaju analognu TV antenu i radio kao i dupli SIM (radi perfektno).

Koštaju od 60$ do 140$ mada sam video jedan od 260$ koji dolazi sa WinMo (ne znam na koju foru) i jedan od ~300$ koji ima ugrađen mini projektor (ne bih rekao da je kvalitet projektora ok ali opet koliko telefona ima projektor). Naručivanje iz Kine nije toliko skupo koliko se misli (moj brat je naručivao poznanicima nekoliko telefona).

Da li si nekad koristio kineski telefon? Po tvojim recima kvalitet izrade bolji nego kod SE/LG/Samsung? Prodajem mobilne telefone vec dve ipo godine. Svakakvi su prosli kroz moje ruke. Kineski telefoni jesu extra u smislu 2x 3x sim tv, mala cena,ali kvalitet izrade je daleko od najjeftinijeg LG/SE/Samsung, pa kao i svaka kineska igracka. TV je ocaj zivi bukvalno ne moze da se gleda. Ne znam cemu onda ta opcija na telefonu.

TV je ocaj zivi bukvalno ne moze da se gleda. Ne znam cemu onda ta opcija na telefonu.
TV kod kineza radi normalno i mozes da gledas sve kanale koje mozes i na kucnom TV-u sa sobnom antenom, znaci potpuno upotrebljivo. To mi jedino nedostaje na bredniranim telefonima pored 2 SIM-a, a kvalitet izrade uglavnom jeste losiji od brendiranih telefona.

Ja konkretno imam kopiju N97..o spoljašnjoj izradi nemam zamerke...ne škripi,ne krcka,dugmići su sasvim pristojno odrađeni i ne upadaju,ekran je dobar i brzina odziva tač-a je sjajna.Slajder sasvim ok,metalni okvir je baš od metala nije od farbane plastike tako da se ne ljušti i td...Stvarno za sad nemam zamerke...što se tiče unutrašnje izrade tu ne mogu ništa da kažem,verovatno ima neko stručniji.Za sad +++ za Chinese sht....u odnosu na telefone u cenovnom rangu do 100e :)

Da li si nekad koristio kineski telefon? Po tvojim recima kvalitet izrade bolji nego kod SE/LG/Samsung? Prodajem mobilne telefone vec dve ipo godine. Svakakvi su prosli kroz moje ruke. Kineski telefoni jesu extra u smislu 2x 3x sim tv, mala cena,ali kvalitet izrade je daleko od najjeftinijeg LG/SE/Samsung, pa kao i svaka kineska igracka. TV je ocaj zivi bukvalno ne moze da se gleda. Ne znam cemu onda ta opcija na telefonu.

Te jeftinije LG/SE/Sasmung možeš da baciš ili da solidno platiš popravku ako ti jedanput/dvaput padnu na beton. Džaba što deluje kvalitetno, što im se sjaji plastika kad su jako neizdržljivi. Kineski nisu toliko kvarljivi. TV prima analogni signal preko antene snage ne veće od one nekadašnje stone što je išla uz televizore. Iluzorno je očekivati signal koji može da se poredi sa kablovskom.

Naravno da sam koristio telefone, ne pričam napamet. Samo bih hteo da se ogradim da ima raznih kineskih telefona. U Srbiji je zastupljen taj Anycool, tj. ono što prodavci valjaju jeste uglavnom Anycool. Telefoni koje sam ja koristio nisu Anycool.

Kinezi su sad poceli da ubacuju android na telefone, bice to fino. za mare pare kupis smartphone sa proverenim OS za koji postoji brdo aplikacija.. :p

Je l' imas link k' nekom od modela sa Androidom?

Hteli mi to ili ne ali Kina polako preuzima primat na svetskom tržištu...a setimo se kako je Japan počeo,nakon rata su sve moguće kopirali i sklapali od 2,3,4...stvari jednu...pa je odatle izašao jedan Sony,JVC,Akai,Hitachi....Sve u svemu džaba se bunimo :D i ta Nokia se sklapa u Kini zar ne :)

Hvala na linkovima nnnn.

Sad me jako zanima kako Android radi na 208Mhz :D

Te jeftinije LG/SE/Sasmung možeš da baciš ili da solidno platiš popravku ako ti jedanput/dvaput padnu na beton. Džaba što deluje kvalitetno, što im se sjaji plastika kad su jako neizdržljivi. Kineski nisu toliko kvarljivi. TV prima analogni signal preko antene snage ne veće od one nekadašnje stone što je išla uz televizore. Iluzorno je očekivati signal koji može da se poredi sa kablovskom.

Naravno da sam koristio telefone, ne pričam napamet. Samo bih hteo da se ogradim da ima raznih kineskih telefona. U Srbiji je zastupljen taj Anycool, tj. ono što prodavci valjaju jeste uglavnom Anycool. Telefoni koje sam ja koristio nisu Anycool.

Nisam uporedjivao kvalitet slike sa kablovskom tv? Na WM telefonu sam imao program ne secam se kako se tacno zove valjda SPB TV gde sam preko wifi-a mogo da gledam neke tv stanice. Preko 100 kanala, samo sto su desetak bile otkljucane. Kvalitet slike bio je bolji nego na kablovskoj. (tek sad sam izvrsio poredjenje):D Hocu da kazem: jeste da kinezi imaju opciju tv ali bolje da je nemaju. Ne zelim pogresno da me shvatite, volim ja kineze, i dual sim i tv samo moramo da budimo realni...

Auuu duqey pa ti napljuva ono od čega živiš :D...Ja reče u mom postu da imam kineza i opisao sam ga...REALNO.Ne znam o čemu govoriš ali poenta tog TV-a je naravno da privuče klince i radoznale ljude da kupe te telefone jer osim dual sim mogućnosti,niske cene i TV-a ne nude ništa više od "normalnog telefona"...i pri tom je verovatno rađeno u početku zbog samih Kineza koji rade po 1000 sati nedeljno i nemaju vremena da pogledaju šta se dešava oko njih.Ima tu raznih teorija :) eto ja mogu da se pohvalim da ako želim mogu da gledam i preko analogne antene ali i preko WiFi-a recimo JustinTV i td...Opet ponavljam kad već radiš taj posao...raspitaj se kako je počeo Sony ili bilo koja Japanska marka u koju smo se kleli zbog kvaliteta(opet ne pričam napamet,imam u kući dva sony TV-a iz 79 god! :D).I još nešto...ne možeš da porediš WM sa običnim telefonskim softverom...ipak koristio si poseban program sa enkoderima za gledanje internet TV-a.Babe i žabe ne idu nikako u poređenje :)

Hocu da kazem: jeste da kinezi imaju opciju tv ali bolje da je nemaju.
Ali zasto?
Objasni sta ne valja. Ja sam ti vec odgorio da radi sasvim pristojno kao svaki TV sa sobnom antenom, ne razumem sta si ti ocekivao?
To je veoma zgodno kada si negde van kuce a neces da propustis nesto na TV-u.

Nazad
Vrh Dno