Šta je novo?

Mass Effect 2

Hitman 47

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2008
Poena
319
MassEffect2logo.jpg

Mass Effect 2 is an upcoming role-playing video game by BioWare, and is the sequel to Mass Effect. The game has been confirmed to be in development with little said about the plot other than it picks up after Mass Effect.[1]

Casey Hudson, Project Director for BioWare, has said that players should keep their Mass Effect save-files,[2] because decisions made by the player in the first game will continue to have influences on their character in the sequel.[3] Players who have not played the first Mass Effect will start a new character in Mass Effect 2, and will be brought up to speed on the story elements that have taken place thus far in the series.[4] It is highly recommended, however, that people play the first game before playing the sequel. Hudson also states that characters from the previous game will return, provided that they were not killed. The first trailer for this game seems to indicate that Commander Shepherd himself/herself was killed in action.[3]

It has been confirmed that the same team that worked on Mass Effect will be working on Mass Effect 2.[5] Bioware senior manager Matt Atwood mentioned a Windows version of Mass Effect 2 was "likely".[6] EA CEO John Riccitiello confirmed during a conference call with investors that Mass Effect 2 would available on "multiple platforms", however further details were not made available. He also confirmed that the game will release in fiscal fourth quarter between January and March 2010.[7] A teaser trailer was released on the 20th of February, 2009.[8]

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5mUafOK7ua4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5mUafOK7ua4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Concept art:
1789_0001.jpg
[/IMG]
1789_0002.jpg

Teaser captures:
1789_0001.jpg
1789_0008.jpg
1789_0009.jpg
1789_0011.jpg
1789_0012.jpg

Prvi deo Mass Effecta mi je bio sjajna igra,uzhivao sam u njenom prelazhenju,tako da zaista imam visoka ochekivanja od nastavka,posebno mi se svidja to shto ce odluke igracha u prvom delu uticati na pricu u drugom,a u ovo da je Shepard 'killed in action' i ne verujem neshto,pre mislim da je to marketinshki trik zarad podizanja interesovanja za igru.🙂

Poslednja izmena:
😀
poster25111269xn5.jpg

Jel to u pozadini reklama za Bangbus? 😀

Od keca sam strašno puno očekivao a malo dobio, ovaj put očekivanja držim na minimumu, pa se nadam da će biti obrnuto. Težina igre mora biti veća (ne može se dozvoliti da postoji mogućnost lagodnog igranja samo glavnog kvesta, pa da ostatak igre ničemu ne služi), igrači se moraju naterati na više trgovine i kupovinu itema umesto da već na narednoj misiji glavnog kvesta dobiju 2x jače oružje, sporedni kvestovi moraju biti smisleniji, ne može se omogućiti da igrač nabudži sve što mu treba od osobina već na 60% igre...

jel mass effect slican po izvodjenju kao KOTOR ? KOTOR mi je bila fenomenalna igra, ali dobrim delom zato sto volim Star Wars

Prvi Mass Effect mi je bio odlichan, samo mi je bio kratak... Nadam se da ce drugi deo da bude duzi. A ovaj fazon da mozesh da nastavish da igrash sa likom iz prvog dela je odlichna ideja, samo nisam siguran kako ce da ostvare to.

@psihoyu: da, Mass Effect je skroz u fazonu KOTORa (uostalom, Bioware je radio i jednu i drugu igru).

Od keca sam strašno puno očekivao a malo dobio, ovaj put očekivanja držim na minimumu, pa se nadam da će biti obrnuto. Težina igre mora biti veća (ne može se dozvoliti da postoji mogućnost lagodnog igranja samo glavnog kvesta, pa da ostatak igre ničemu ne služi), igrači se moraju naterati na više trgovine i kupovinu itema umesto da već na narednoj misiji glavnog kvesta dobiju 2x jače oružje, sporedni kvestovi moraju biti smisleniji, ne može se omogućiti da igrač nabudži sve što mu treba od osobina već na 60% igre...

Ma daj bre, nema šanse. Vidiš kako brzo izlazi nastavak. Biće kao razlika između KOTOR 1 i 2 - nikakva. Čak je KOTOR 1 bio u svemu bolji. Ovo pre posmatrajte kao expansion dugačak kao i original i to je to. Engine, gameplay i sve ostalo će ostati isto kao i u prvom delu.

ne znam, meni je recimo kec bio bolji od dvojke

prvi deo je bio bolji, mada je cool prica u drugom delu, zbog sith lordova

KOTOR 2 je imao totalno zbrzan kraj poshto nisu uspeli sve da ubace "till christmas"... Prvi deo je bio zakon. Meni ce biti ok i da Mass Effect 2 bude kao Mass Effect 1, samo da ga malo produze i da budu malo drugachije misije na drugim planetama (malo je dosadno kada radish jedno te isto na svakoj planeti...).

Prilično se slažem s tobom. Mada je kod mene bila obrnuta situacija - ja sam malo očekivao i prijatno se iznenadio - igra mi je baš legla.
Potpuno je tačno ovo za dinamiku "budženja" lika i opreme - igra je zaista prelaka. Same lokacije sporednih kvestova su maltene identične i dosadne i bedne (ja bih im uradio za par kila $ nekoliko desetina različitih lokacija 🙂).
A i taj gay fazon . . .
U drugom delu definitivno igram samo sa ženskim likom.

Mass Effect 2 je zvanicno najavljen samo za X360/PC i dolazi u "early 2010",ali se jos uvek ne pominje PS3 verzija...

Edmonton, Alberta, Canada – March 17th, 2009 – Leading video game developer BioWare™, a division of Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) today officially announced Mass Effect™ 2, the highly anticipated sequel to the multi award-winning 2007 hit, Mass Effect. The Mass Effect trilogy is a masterful science fiction adventure set in a vast universe filled with dangerous alien life forms and mysterious uncharted planets. In this dark second chapter, Saren’s evil army of Geth soldiers has just been defeated, and humans, who are still struggling to make their mark on the galactic stage, are now faced with an even greater peril…

“We’re going to surpass the extraordinary gaming experience we brought our fans in Mass Effect by delivering intensified combat and expanded weapon options as well as increased depth of planet exploration, all while delivering a powerful, emotionally engaging story,” said Dr. Ray Muzyka, General Manager and CEO, BioWare and General Manager and Vice President, EA. “Mass Effect 2 is shaping up to be an unforgettable RPG-shooter experience, taking players on a non-stop roller-coaster ride filled with stunning plot twists and no-holds-barred action.”

Mass Effect 2 is coming to PC and the Xbox 360 video game system in Early 2010. To see the exclusive new Mass Effect 2 teaser trailer check out the website here: www.masseffect.com.

Poslednja izmena:
Nije jos nista potvrdjeno za koje platforme izlazi koliko znam, mada lupaju sajtovi te stvari, kao sto lupaju za datume izlaska, dakle ovo nista ne mora da znaci..

Posto je ovaj put EA izdavac,pretpostavljam da ce izbaciti igru i za PS3,makar sa odredjenim zakasnjenjem u odnosu na 360/PC verzije.

Poslednja izmena:
EA rdai na dvojci?
Steta,nepamtim kad je EA napravio nesto da valja🙁

EA je izdavac,BioWare pravi igru.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
EA je bio izdavač i za prvi deo :wave:

pa bilo bi super da izadje i za PS 3 jer EA zanimaju samo pare, bole ih uvo za exluzive, jednio ako M$ ne uleti sa 50 miliona pa ce biti exluziva ! 🙂

Pa i nije neka frka ako neizadje za ps3🙂

Meni jeste 🙂.Prvi Mass Effect mi je bio sjajna igra,u kojoj sam uzivao,a usled cinjenica da mi je crk'o Xbox,i da mi PC nije nizasta,iskreno se nadam da ce Mass Effect 2 izaci i za PS3.

Poslednja izmena:
jel ti crkao Xbox zato sto nisi imao taj Xclam fix ? ili zbog neceg drugog? mozes u xbox temi da odgovoris, a ovo nek brisu

Posle prvih 7 sati igre mi deluje kao da je igra dostajan naslednik Mass Effecta.
Grafika je nesto bolja, dok su graficki problemi(duga ucitavanja, spor loading tekstura, losa framerate) sredjeni. Voice acting je odlican, dok je prica (bar za sada) za nijansu nezanimljivija u odnosu na prethodnika.
RPG elementi su dodatno razvodnjeni, dok je napucavanje uradjeno kao u Gears of Waru.

Poslednja izmena:
znaci i ono malo nazovi rpg-a sto je bilo, vise nema? 🙂. znaci napravise klasican tps.. pa dobro, ako je dobar onda nije ni to lose 🙂

Ma ima i dalje rpg-a, ali je smanjen broj skillova, izbacen je looting oruzja/armora i ubaceni su neke fore za lozenje mase poput skilla koji usporava vreme.
Sem toga i likovi su napucani - ubacili su manekenku ribu i neku psycho ribu koja je ludja od Raidena 🙂.

Izasao je IGN review http://xbox360.ign.com/articles/106/1062898p1.html .
Kao i u slucaju vecine AAA igara i ovoj su dali vecu ocenu nego sto zasluzuje.

Presentation 10
Graphics 9.5 (dosta vise lowres tekstura nego u originalu, ocajan lipsync, previse je 9.5)
Sound 10 (sa ovim se slazem, muzika i voice acting su fenomenalni)
Gameplay 9.5 (Gears of War)
Lasting Appeal (ovo cu moci da prokomentarisem tek kada igru predjem 3-4 puta)

Nazad
Vrh Dno