Šta je novo?

Temperature ludilo PII 955BE

Ova temp se jedino vidi u HVmonitoru. U Everestu se ne vidi.
Ne znam da li uopste ova ploca ima ocitavanje temp za cipset (NB)??

^Jel i kod tebe TMPIN1 CPU? Ako jeste, onda Core senzori (ili ploca) lazu debelo.

Rek'o bih da je kod njega 0 procesor, jedan chipset, a 2 recimo system....:)

Ljudi help nijedan program mi neprepoznaje PII 955BE kao Quad Core vec svugde pise da ima dva jezgra a i merenje temperature nije kako treba ,sta da radim?

Evo tempteratura:
43aa504f.jpg

7e04b10e.jpg

6842d636.jpg

Obratite paznju na Everest , Cpuid tmpin2 i Speedfan svi pokazuju 80C

Evo ga i moj cuveni Phenom II X4 sa dva jezgra :D
46947469.jpg

Poslednja izmena:
Rek'o bih da je kod njega 0 procesor, jedan chipset, a 2 recimo system....:)

Ne, ne.
TMPIN 0 je MB (sistem)
TMPIN 1 ja CPU
TMPIN 2 je najverovatnije cipset (NB)

Moze lepo da se uporedi sa Everest-om i HWMonito-rom (evo slika) kad se pokrene Linx. Interesuje me zasto se onda u Everestu ne ocitava temp za NB??

Ne znam,ja Everest odavno ne koristim ni za kakva merenja,treba mi samo da mi kaze ime i prezime hardvera. :)

Ljudi help nijedan program mi neprepoznaje PII 955BE kao Quad Core vec svugde pise da ima dva jezgra a i merenje temperature nije kako treba ,sta da radim?

Evo ga i moj cuveni Phenom II X4 sa dva jezgra :D
46947469.jpg

Apdejtuj bios na ploci,ako ti to ne resi problem reklamiraj procesor.
:wave:

Poslednja izmena:
Startuj task manager i vidi koliko procesora ocitava on. Ako ima cetiri, sve je ok.

Proveri da ti slucajno nije disejblovano koje jezgro u BIOS-u (to je valjda moguce na novijim plocama, ali sam zaboravio kako se to zove).

I kod mene. Kod Gigabajta je to neshto sve ispreturano...cak i temperature ocitava kako treba.:D

Startuj task manager i vidi koliko procesora ocitava on. Ako ima cetiri, sve je ok.

Proveri da ti slucajno nije disejblovano koje jezgro u BIOS-u (to je valjda moguce na novijim plocama, ali sam zaboravio kako se to zove).

I u task manager-u kaze da ima dva,a ovo u biosu nisam uspeo da nadjem. :crash:

Apdejtovao i nevredi :(

Poslednja izmena:
I kod mene. Kod Gigabajta je to neshto sve ispreturano...cak i temperature ocitava kako treba.:D

Hahaha...Ispreturano x ispreturano = tacno ocitavanje..:D

Steto sto HWMonitor nema gadget za win..
Edit..Ustvari ima gadget , ali iz nekog razloga mi ne radi..

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Iskluci CoolnQuiet i C1E u BIOS-u i prebaci power options u perfomance (u windows-u).

EDIT
Mada, to je normalno. Poteraj prime ili LinX i posmatraj frekvenciju, ako skoci sve je u redu.

Poslednja izmena:
Iskluci CoolnQuiet i C1E u BIOS-u i prebaci power options u perfomance (u windows-u).

EDIT
Mada, to je normalno. Poteraj prime ili LinX i posmatraj frekvenciju, ako skoci sve je u redu.

Probao sam ovako otvorio sam oko 20 programa dize se sama frekvencija to je onda ok,hvala:)

Edit:
Bios nisam ni dirao u Windnowsu sam stavio na performance i sada je na 3,2GHz.

Poslednja izmena:

Ta temperatura od 80C je cipset.... I kod mene se vrti oko 79C.

EasyTune ne ocitava tu temperaturu uoste... Veliko je pitanje da li je to tacno ocitavanje. Ciipset hladnjak je na dodir dosta vruc, ali nema sanse da je 80C

Stavljao sam 7cm fan da hladi cipset. Hladnjak je na dodir hladan. A SpeedFan i HWmonitor ocitavaju samo 1C manju temperaturu... Nesto su oni zeznuli sa tim senzorom

Btw

For temperature issue which should be normal, it should be ok and you do not need to worry about it, it has been tested on our burn in chamber to be able to operate at that temp. The heat sink which is for evacuating heat from chipset and of course it would be hot . What kind of cooler you use? If you use water cooling , please notice the air flow in chassis and you might also need to add other cooler or fan .

If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY

Nazad
Vrh Dno