Šta je novo?

OEM (Reserved) paticija

JohnSmith

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2008
Poena
319
Krenuo sam da instaliram Win7 na Lenovo G550 laptopu i sada vidim da postoji OEM (Reserved) particija. Cemu to sluzi, nisam nikada ranije video? Da li moze da se formatira?

Zaboravih da kazem da je particija 1.1gb, a slobodno je 593mb.

To je particija na kojoj se nalazi Rescue&Recovery aplikacija koja ti omogucava da vratish sistem u fabricko stanje i josh mnogo drugih stvarcica.
Moj savet ti je da, ukoliko ti bash trebaju tih 2gb prostora, prvo u OS-u koji je dosao uz NB ili iz samog R&R izaberesh opciju za narezivanje Recovery media jel ti mogu zatrebati.
Recovery medie je moguce narezati samo jednom!

Ja juče instalirao jedan Dell laptop. Tu particiju sam (normalno) izbrisao, jer je smatram beskorisnom - korisniji je recimo Hirens 😉

Ja juče instalirao jedan Dell laptop. Tu particiju sam (normalno) izbrisao, jer je smatram beskorisnom - korisniji je recimo Hirens 😉

Ne znam kako je na Dell-u, ali kod IBM/Lenovo notebook i desktop racunara ova particija je veoma zgodna.
Kod novijih modela R&R omogucava pristup net-u, pristup fajlovima na disku u slucaju ostecenja OS-a itd.
Elegantnije je nego da vuces CD ili flash sa Hiren-om a bez 2Gb prostora na disku moze da se zivi.

Ja sam je vec obrisao i normalno instalirao Sedmicu.
Mogu li da ponovo napravim tu particiju i ono sto je bilo na njoj?

Ja sam je vec obrisao i normalno instalirao Sedmicu.
Mogu li da ponovo napravim tu particiju i ono sto je bilo na njoj?

Ne ako nisi napravio recovery diskove ili ne zelish da kupish recovery CD-ove od IBM-a.

U stvari od Lenova sada, usput da kazem, pao je dosta kvalitet kada ovo Lenovo poredim sa IBM Thinkpad serijom.

Nazad
Vrh Dno