Šta je novo?

Video Converter za Multicore?

brajko85

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2008
Poena
375
Da li neko zna provereno neki dobar multicore video converter koji ce da iskoristi sva jezgra na 100% pri konvertovanju?

meni HandBrake 0.9.3 radi na oba jezgra ... verzija 0.9.4 radi samo konverziju za Zune i iPhone, pa skini stariju...

Imam i ja convertor za dula core ali meni treba neki za quad koji ce da iskoristi sva cetiri jezgra.

winavi radi super sa 2 jezgra vrlo brzo konverovanje preko njega, sa 4 ne znam al mozes da probas

Evo ti pogledaj na www.videohelp.com mozda nadjes sta te interesuje.Tu imas i objasnjenja razna za konverzije i koji se programi koriste za konverzije.Ako ces konvertovati DVD to Divx moja topla preporuka ti je gordian knot pack http://sourceforge.net/projects/gordianknot/,nikad bolja konverzija sa njim za tipa DVD to Divx.Inace Divx sam ima podrsku za multicore converting,coding,decoding!Ako koristis DVD to divx mozes i sa Divx converter-om da to uradis ali samo moras da registrujes u pro!

Poslednja izmena:
Koyote video converter.

Problem sa vecinom konvertera koji ne uposljavaju sva jezgra nije u njihovim enkoderima jer enkoderi koriste sva jezgra. Problem je u dekoderima jer dekoderi koriste jedno jezgro, a cesto ni to ne rade kako treba.
Handbrake ima dobar dekoder koji koristi vise jezgara dok XMedia Recode ima enkoder koji je u stanju da koristi samo jedno jezgro. U stvari, dobar broj gotovih resenja je kao XMedia Recode. Handbrake i ostali enkoderi/GUI kao sto su Staxrip, MeGUI, Ripbotx264 itd. koriste DirectShowSource koji poziva eksterni dekoder, a koji je multitridovan (CoreAVC, Divx H.264 dekoder, ffdshow-mt), ili imaju ugradjen multitridovan dekoder koji se bazira na FFMPEG.

Kad već pominjete Handbrake da li imate ideju zašto on kod mene ne radi, pokrene se on ali kad mu nešto dam da kompresuje on izbaci cmd prozor, malo stoji, i ništa. Napiše da je završio ali ne napravi fajl.

da li imas instalirane codece za encodiranje?

Ne znam :)

Imam Windows 7 x64, mislim da sam instalirao one neke Codec Packove, ne znam koje, one neke kao za Win7.

Šta mi tačno treba? Da li je bolje da instaliram pojedinačno ili preko tih codec packova? I ako može sa packovima koji su dobri za Win7 x64?

Nazad
Vrh Dno