Šta je novo?

Srbija? Ne razumem. Mislite...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bezveze rečeno, možda ti ne znaš, ali ja znam.
Ali to je i nebitno, nije pitanje da li oni znaju naše regione i gradove...oni ne znaju za Srbiju! A gledajući putopisnu emisiju G. Milića, od evropskih zemalja znaju da navedu Španiju i Nemačku, Francusku nesigurno overe kada im pomenu Pariz. Tako da, ovi koji ih pravdaju...:wall:

Daj bre molim te, prvo razmisli kolika je Amerika kao drzava i iz koliko se drzava sastoji (50 + 4 od toga su komonvelt) pa onda kazi da li prosecan stanovnik bilo koje zemlje sveta zna toliko o njima kao oni o toj zemlji. Najvise me nervira kad neko kaze ovaj ili onaj stanovnik neke zemlje je glup samo sto ne zna gde se nesto nalazi. A to sto ti znas, svaka tebi cast ali sumnjam da 95 posto (a mozda i vise) mojih i tvojih sugradjana zna npr. koji je glavni grad drzave Vasington... Sve je stvar u informisanosti, ali sto se tice ove korisnicke podrske to je stvarno sramota da ne znaju gde je sta a posluju sa svetom.

Jel ovaj rad...

Pozdrav ,)

:laugh: Respect!

Pomenu neko da i ovde ima debila i nepismenih...naravno, ali mi nisu reper za debilitet crnje na kreku, latinosi, guzati panduri i plastične cice, nego jedan od njihovih predsednika, sa izjavom da neće da dozvoli da američki vojnici ginu u bosanskim močvarama.

A to sto ti znas, svaka tebi cast ali sumnjam da 95 posto (a mozda i vise) mojih i tvojih sugradjana zna npr. koji je glavni grad drzave Vasington... Sve je stvar u informisanosti, ali sto se tice ove korisnicke podrske to je stvarno sramota da ne znaju gde je sta a posluju sa svetom.

Ja mislim da bi ti bar 50% objasnilo da je Vasington grad a ne drzava.....:D

Eto javio si se kao prvi i samo mi potvrdio teoriju.:D Mogao si bar google da koristis.:wave:

Mislim da se nismo razumeli. ;)

@Lomnica
Pre nego sto neko razuman zakljuca ovu diskusiju, ipak mislim da je ova karta realnija :)

AMERICAGEOGRAPHY.GIF

Pa jes',i ja kapiram sad kad prochitam. :D

@Roy Jones Jr.
Interesantna je ali malo debilno uradjena...
Pozdrav ,)

Joj bre ljudi...ja znam sve to (ne secam se samo koji beshe glavni grad a netju da gledam na Google iz principa...:D ) Hteo sam da kazem da pola ljudi to ne zna,nit' ih zanima...:)

Taman sam hteo da napisem da neko ko nadje postave Here be dragons - objasnila je...

alfaunits : Pa izgleda da nisam ukapirao ... ali izgleda da nisam ni jedini :)

Srbin je pametan, Amer je glup - ali je Srbin ispao glup ;)
Ili ti, nije Amer glup - on samo ne zna stvari koje mu ne trebaju. To sto mi (tj. ... vi) ne razumete razliku izmedju te dve reci je razlog zasto smo mi ovde a oni tamo gde jesu.

Srbin je pametan, Amer je glup - ali je Srbin ispao glup ;)
Ili ti, nije Amer glup - on samo ne zna stvari koje mu ne trebaju. To sto mi (tj. ... vi) ne razumete razliku izmedju te dve reci je razlog zasto smo mi ovde a oni tamo gde jesu.
Ja ispadam glup ako mi Palma dodje i kaze da ima 20x vecu platu od mene ?

hahah nek dodje volim da ispadnem glup na taj nacin

i kakvu razliku da pravim?

tvoja situacija "amer je reko da imam 20x manju plati "
tvoje pitanje ; Ko je ovde glup ?

odgovor koji ces dobtii i dobio si od svakog normalnog je : AMERIKANAC

Poslednja izmena:
Ne vidis ti razliku izmedju dva razlicita termina i iskreno sam zacuden da ovako plitko gledas na to.
Da li zato sto kod nas glup=neobrazovan ili sta vec ali ta dva termina nisu isto.

Joj alfanauts nemoj samo to kome ide bolje, njima ide bolje jer su se obogatili od ROBOVA u vreme kad smo i mi bili to isto, da ne pricam koliko su trziste i koliko su izolovani bili od ratova... CINJENICA ostaje da su Ameri u globalu glupi, ako na raznim svetskim takmicenjima nasi klinci cepaju njihove (i to pod njihove najcesce ispadne neke Azijske doseljenike) sta onda imamo da pricamo o znanju, koliko u proseku mi imamo jakih mozgova a koliko oni gledajuci procentualno, ne bi oni bili ovo sto jesu da nisu imali robove, da su 2 puta za 35 godina gubili po 1/4 stanovnistva i da su preziveli sankcije... koje BTW i ne bi preziveli nego bi posle 3-6 meseci postali ljudozderi!!
P.S.Kad si vec opet postovao... covek moze biti neobrazovan ALI da bude toliki ***** da ne zna da pokaze gde je Francuska i da ista NIJE ostrvo je ipak debilizam, a negde sam citao da je u nekoj skoli profa pitao ko je otkrio Amerike, i jel znas ko se jedini javio... neka devojka iz Srbije!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
alfa

Realno nisu isto.

ALi mnoooooooooooooooooogoooo vise jesu od : siromasan(mala plata) - glup ...

Na pltike stvari ne mogu da gledam duboko ... a nema plice stvari od koriscenja velicine plate sa drugog kraja sveta kao argument za bilo sta....

Poslednja izmena:
Weasel.. nemoj molim te, stvarno mislim da si pametniji (ne obrazovaniji) da malo dublje sagledas primer koji sam dao.
A ja nisam dovoljno pametan da mogu bolje da objasnim. Dzabe mi nase obrazovanje.

Poslednja izmena:
Jes vala dzabe, zato je Amerikance na mesec poslalo 8 nasih naucnika od par desetina koji su radili na tome...
Objasni malo bolje primer pa ce mozda i neko stati na tvoju stranu, ni ja ne vidim kako su oni to pametniji zato sto imaju vece plate, ako su toliko pametni zasto u 80 godina oni DVAPUT bankrotiraju maltene, to se nama nije jos desilo ni za vreme sankcija, i tad se kukalo nema ali se nosile Nike, islo u diskoteke i kafice gde je pice bilo pola plate... objasni ili prestani da forsiras taj primer vise! ;)
Pozdrav ,)

Ne moze dublje ...

ja koliko god da se trudim uvek mi iskoci ovo pred ocima :
Ja pred Palmom(on ima 20x vecu platu od mene) nikad necu ispasti glup ..... ma koliko duboko gledao

U toj sitauciji samo Amer i Palma mogu da budu glupi

I sta mislis da si ti jedini pametan ovde i da je taj tvoj primer extra ali svi mi ostali nismo dovoljnop pametni da se udubimo/ukapiramo ... ?

mozda i jeste tako ali evo ja priznajem ne vidim tu dubinu u kojoj Palma ispada pametniji od nekoga..

Poslednja izmena:
Alfaunits mesa babe i zabe.

Njihova elita je pametna, onih 10% koji drze svo bogatstvo u SAD jesu vrlo pametni ljudi. Ali narod je stocni fond, glup ko kamen, da bi lakse mogli da vladaju nad njima. Kao drzava za USA moze da se kaze da je ispala pametna, a Srbija po stoti put glupa.

Ali porediti obican narod, isfabrikovane amere (koji sve sto nauce u zivotu je da zavrcu jedan sraf da bi to posle radili celog zivota) sa nama koji smo u skoli ucili o tome koliko argentina izvozi kukuruza nema poente, jer je jasno ko je vise ucio o svemu i svacemu.

Jel ima poente na kraju u ovoj raspravi?
Msm, recite nesto sto nismo znali :p

I ima i nema. Mozes da smatras Amerikanca debilom, niko ti ne brani, ali ako pogledas svet na malo drugaciji nacin videces da se svaka nacija sastoji od raznih grupa ljudi i informisanih i neinformisanih i trazenje one najgore u njima da je predstavljaju je stvarno jadno. Slazem se sa alfinim postovima posto covek govori o obrazovanosti i informisanosti coveka a ne o tome sta se smatra pametnim a sta glupim.

Covek koji ima 50 godina, imao je dovoljno vremena da postane koliko toliko obrazovan/informisan, da ga je to interesovalo.
Posto nije, onda je svakako glup :).

Covek koji ima 50 godina, imao je dovoljno vremena da postane koliko toliko obrazovan/informisan, da ga je to interesovalo.

Pa dobro nije sve bash tako crno-belo. Biti obrazovan/informisan je shirok pojam. :)

Lepo ti kaze Ronin, sve je to toliko siroko a mi cemo to da koristimo kako nama odgovara. To nas cini onakvim kakvi jesmo, za jedne glupi, za druge prosecni, za trece pametni.

Ko ne razlikuje Izraelce i Palestince, posle toliko godina informisanja o njima J E G L U P.
A realno, svi teksasani su glupi :D.
Pa G.W.Bus je odlican primer, doduse cale mu je bio izuzetak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno