Šta je novo?

C3 steppingom na 4,2GHz sa boxom

A jel ima razlike u Gflops-ima na win7 32 i 64bit-a? U tvom postu gore sam video da imas oko 50 Gflops-a sa 965 na 4ghz, dok ja na 3.6 imam 36 Gflops-a i koristim win7 32 bit-a.

Ima naravno, mnogo vise Gflopsa imas sa 64bitnim OSom. Nekada se zna desiti i kada Oc nije stabilan da se Gflospi smanje. Gflopsi zavise i od odnosa instalirane memorije i memorije koriscene u testu.
Vidim da imas 4Gb rama, moja preporuka je da instaliras 64bitni OS - nista neces izgubiti u odnosu na 32bitnu varijantu.

Poslednja izmena:
32bit OS Windows7 Linx stabilno 3.85Ghz.Windows 7 64bit 3.7Ghz Linx stabilno ista podesavanja.Ajde sad mi to objasni?A u XP SP3 32bit OS sam uspeo cak da izvucem blizu 3.9Ghz stabilnih u Linxu.

Poslednja izmena:
32bit OS Windows7 Linx stabilno 3.85Ghz.Windows 7 64bit 3.7Ghz Linx stabilno ista podesavanja.Ajde sad mi to objasni?A u XP SP3 32bit OS sam uspeo cak da izvucem blizu 3.9Ghz stabilnih u Linxu.

Nema pravila, mada mislim da u linx testu ne koristis vise od 1024 Mb ili pak 1024 Mb ravno, to bi takodje bilo jedno od objasnjenja. Takodje stabilan sistem je min.50 pasova, a ponekad ni to ne znaci da je sistem 100% stabilan.

Poslednja izmena:
Mozda te ja bas dobro ne razumem ili ne kontam bas celu situaciju .Sta sa tim 1gb rama?Koristim 2 GB rama kad testiram u linxu,jer ako nije stabilno u linxu sa 2GB rama posle 50 krugova ispada da nece biti stabilan sistem ni ovako.Zar linx nije test stabilnosti celog sistema,sto bi ja vadio 1 gb rama ako vec nameravam da koristim 2GB.Moja masina se sastoji od tih komponenti i ako je stabilna kao takva onda je stabilna,zar ne?
Linx ne testira stabilnost sitema koliko sam ja razumeo nego stabilnost CPU-a kao jednog cinioca celokupnog sistema.E sad ako taj cinilac a konkretno u ovom slucaju CPU nije stabilan.Znaci da nije stabilan ceo sistem.

Mozda te ja bas dobro ne razumem ili ne kontam bas celu situaciju .Sta sa tim 1gb rama?Koristim 2 GB rama kad testiram u linxu,jer ako nije stabilno u linxu sa 2GB rama posle 50 krugova ispada da nece biti stabilan sistem ni ovako.Zar linx nije test stabilnosti celog sistema,sto bi ja vadio 1 gb rama ako vec nameravam da koristim 2GB.Moja masina se sastoji od tih komponenti i ako je stabilna kao takva onda je stabilna,zar ne?
Linx ne testira stabilnost sitema koliko sam ja razumeo nego stabilnost CPU-a kao jednog cinioca celokupnog sistema.E sad ako taj cinilac a konkretno u ovom slucaju CPU nije stabilan.Znaci da nije stabilan ceo sistem.

Au bre... misli na ram koj koristi linx pri testiranju...

Prilozi

• linx mem.jpg
    linx mem.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 46

Verovatno me ne razumes ili ne zelis da razumes, posto vidim da u masini imas 2 Gb rama nemozes da koristis i u linxu isto toliko jer ti OS koristi neki deo tvoje sistemske memorije. Pre startovanja linxa mozes da izaberes koliko ce memorije od one koja ti je preostala i ne koristi se od strane OSa i ostalih servisa da se koristi i u testu. Linx testira pored procesora i memoriju i cipset i/ili integrisani memorijski kontroler. Na pr: ako ti procesor radi na defaultu, a ti nasviras memoriju na brzinu na kojoj je i ona sama nestabilna linx takodje puca!

^Ako stavis u Linx-u za memoriju "All" on upotrebi svu raspolozivu memoriju. Sa 4 gb memorije bi trebao da upotrebi oko 3 gb u testu.
A tema je C3 na 4,2 GHz sa box-om i nigde da vidim u celoj temi neki snimak sa Linx-om sa tim podesavanjima????:trust:
Izgleda da ovaj C3 i nije bas toooliko bolji od C2. Koliko vidim trazi samo manje napona. Ocekivao sam da ce vecina da ladno ide na 4 GHz.

Još je rano da sudimo o procesoru iz jednog batcha. Treba da sacekamo nove isporuke i procesore iz različitih bathcheva.

Verovatno je bolji C3 od C2, ali nedovoljno da bih menjao procesor.
Zbog 100-150 MHz vise(sa 1,5v) i 2-3c manje (relativnih-zavisi od kulera) mislim da nije vredno cimanja.
Ne vidim neki bogzna kakav dobitak osim zadovoljstva da CPU radi na 4GHz.:p

@Vlada O opet se nismo razumeli ali nema veze ja sam nesto sasvim drugo hteo da izvucem iz konteksta cele price ali nebitno.
@Terzazak
Pa i da promenis neces nesto puno bog zna da ulozis,ako volis to i zezas se sa OC sto da ne ja sam prvi koji ce to da uradi hhahaahah.Merak nema cenu!

@Terzazak
Pa i da promenis neces nesto puno bog zna da ulozis,ako volis to i zezas se sa OC sto da ne ja sam prvi koji ce to da uradi hhahaahah.Merak nema cenu!

Tek kad se pojavi CPU koji ca za 4GHz da trazi 1,35v, sa TDP 70W, NB na 3GHz sa 1,2v i da mem moze da radi na 2000MHz cl6..:D
E to ce da bude merak..:eyebrows:

Phenom II 965BE - Stabilno radi na 4 Ghz... Przim vec nekoliko dana maltene svaki dan neke video sekvence iz Ediusa i Premiere..

Evo mog rezultata iz CPU-Z:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=972513

Mislim da nisi dobro podesio sistem, jer taj procesor radi stabilno na 4.1 ili 4.2 kao moj sa vodenim hladjenjem.
Danas sam dosegao 4.4 GHz ali sitem nije bio stabilan, mislim da mi je preslab PS. Evo na koliko je je prolazilo.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=963985

Izvini,

Nisam dugo otvarao forum.. Imao nesto posla.. Evo slicica..
testuj.jpg

Da nije malo mnogo 67 stepeni posle 1min testiranja? :D

Ovaj linx test od 1min 17sec ne dokazuje nista, mora to bar sat vremena...

Ma ljudi pustite cpu-z dajte da vidimo neke testove stabilnosti Linx npr....

Ma pusti pozera, na sest strana razglaba o tom procesoru, do juce je imao box, a sad vodeno, sutra ce kupiti chiller, a preksutra mu stize cisterna tecnog azota :eyebrows:

Poslednja izmena:
vido klip i linx odjednom, to nije lose, mada kao sto rekose ljudi treba to malo duze, i gde bas stade na 3999.99:)

pa recimo da je dovoljno nekih sat vremena punoig opterecenja da se utvrdi stabilnost, mislim ono ostavljanje preko noci i to meni nista ne znaci, mozda znaci ljudima kod kojih racunar renderuje po celu noc inace nama koje se igramo po nekoliko sati sasvim je dovoljno 1h orthosa:)

milance82, nije dovoljno.

Vec sam to pisao, meni je CPU bez problema prolazio LinX i Prime, a desavalo mu se da zabada kada poteram oba programa istovremeno. Tako sam i utvrdio da mu treba veci radni napon.

Ne mora nestabilnost da se izrazi kao blokiranje ili neznamtijasta. Dovoljno je da se AI u igrama cudno ponasa, da iskacu poruke sa upozorenjima, da nesto nece da startuje i sl.

Bar jedno 50 krugova pod LinX i sa pridodatim svim raspolozivim RAM_om.Veoma mali procenat 965 BE hoce stabilno na 4Ghz.

Orthosom se testiraju dvojezgarni CPU ako se ne varam.Dok se Prime i Linx koriste za 4 jezgarne CPU.BTW.

Uvek mozes da pokrenes dve instance programa i da im podesis afinitet. Tako je i prime radio do skora, dok nisu omugucili podesavanje broja thread-ova ;)

Nazad
Vrh Dno