Šta je novo?

Cena Office 2007 i 2010 Home&Student verzije

Impreza

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
365
Pozdrav svima,

Imam jednu nedoumicu u vezi kupovine Office-a 2007 Home&Student verzije koja se može sada nabaviti za 3999 dinara. Interesuje me da li su u prošlosti ove verzije Office-a (Home&Student) bile u tom cenovnom rangu? Najradije bih kupio nadolazeći Office 2010, ali sam na sledećem sajtu pročitao da će cena biti skoro duplo veća:

http://www.computerworld.com/s/arti...grade_pricing_for_Office_2010?source=rss_news

Šta mi preporučujete da uradim? Da li da sačekam novi Office 2010 i da se nadam da će cena biti oko 50-tak evra ili da kupim Office 2007 zbog toga što izađe povoljnije?

Hvala:D

pa uvek je bolje investirati u novu verziju... danas recimo retko ko vise koristi 2003 i slabije...

Pa to i ja kontam, pogotovo zbog ove live varijante u 2010. Ali se plašim da će cena biti skoro duplo veća.

Kad izadje 2010 cena za 2007 bi trebalo da padne, vecina firmi i dalje koristi 2003 verziju pa im nista ne fali...ja i nisam video neke drasticne razlike izmedju 2007 i 2010 dok je razlika velika izmedju 2003 i 2007.

Pozdrav!

Meni ova sadasnja cena za 2007 za Home&Student je ok. Jedino sto me brine je da ne podivlja cena za novi 2010 kao sto mi se cini da pise u linku.

Hm, to za srpski jezik nisam znao, ali mi ne smeta mnogo ;) Raspitacu se jos u vezi te verzije office-a. Hvala ti.

Ta cena je verovatno neka akcijska, redovno je Home and Student preko 100e (napolju kad sam gledao)...
uzmi u obzir da je ta licenca neupotrebljiva...

Secam se da sam u Nemackoj video Home&Student verziju 2003 2005. godine za oko 50 evra, ali to verovatno znaci da su i onda stavili tu verziju Office-a na akciju.
Pitao sam ove u Comtradeu da li mogu da kupim CD samo uz nov racunar ili posebno, na sta su mi oni rekli da nema nikakvih ogranicenja po tom pitanju.

Na newegg je 130$, tako da i dalje tvrdim da su ove sve cene akcijske... ne kazem da nikad nece biti mso 2010 za te pare, ali nece skoro...

A licenca je neupotrebljiva u smislu sta mozes da radis sa njom.

Are there license restrictions to Office Home and Student 2007?

Yes. Office Home and Student 2007 is licensed only for noncommercial use by households. It cannot be used in commercial (business) situations.

Verovatno bi tumacenje toga sta je komercijalna upotreba, a sta ne moglo da se rastegne, ali po meni i dalje ne dovoljno da bih ikad dao pare za to |)

Besmislena verzija. Realno, ne treba ti za lične potrebe original (možemo glumiti neko "poštenje" ali u našim uslovima, davati 50€ za office koji je za isključivo home upotrebu... no), a ne možeš je komercijalno koristiti. Uz to Microsoft nikad nije "jurio" kućne korisnike zbog upotrebe piratskih verzija. Između redova se može pročitati da su Microsoftovi proizvodi "free for non comercial use". :D

Meni je za te pare za koje se prodaje OK.
U poredjenju sa basic ima Powerpoint, u poredjenju sa standard je mnogo jeftiniji i ima One Note koji cesto koristim.
Bio bi suuper da se ne treba 'vijati' po netu dodatak za engleski jezik.

Slazem se. Cena je ok. Za licencu sam znao da su ta ogranicenja, tako da nema nikakvih iznenadjenja. Hvala svima na konstruktivnoj diskusiji :)

Pa to i jeste fora UI je na srpskom, samim tim nema bojazni da ce neko da kupi i nosi van...

Pa to i jeste fora UI je na srpskom, samim tim nema bojazni da ce neko da kupi i nosi van...

Na kutiji pise da distribucija i potrebna aktivacija proizvoda moraju biti izvrseni u Srbiji ili Crnoj Gori (pise i velikim crvenim slovima cirilicno i latinicno izdanje :) ).
Bilo bi super da su ostavili opciju da kada aktiviram proizvod iz Srbije i hocu engleski UI (posto jedino tako znam da radim) mogu da ga skinem sa njihovog site-a (registrujem se ili sta vec) ili lupam doplatim do 1000din za to ako vec nece da daju za dzabe.

ja stvarno ne mogu da zamislim cemu bi mi sluzila ovakva "nekomercijalna licenca", al ako se vama tako svidja, u potpunosti vas podrzavam |)

ja stvarno ne mogu da zamislim cemu bi mi sluzila ovakva "nekomercijalna licenca")
Edukaciji, a ne zaradi.

Ja bih prvo pogledao šta sve nudi OpenOffice.org, a onda razmišljao o eventualnoj kupovini studentske verzije MS Office.

Druga stvar: ako je verovati technical preview Office 2010 (da ne kažem javnoj beta verziji), ima napredaka u odnosu na 2007. Jeste da ne postoji mogućnost upgrade 2007 na 2010, ali ne verujem ni u ludilu da neće postojati upgrade 2010 na neku narednu 2011, inače će MS imati veliki problem s prodajom (jednom možda i prodje, kao sad, ali drugi put za redom - ne verujem).

Nazad
Vrh Dno