Šta je novo?

C3 steppingom na 4,2GHz sa boxom

Kakvi ludaci ovi iz AMD-a stvarno su ga usavrsili sa ovom C3 revizijom!!!

Svaka cast, od procesora koji je sa dobrim hladjenjem isao na 3,8ghz za svaki dan, ovo sad sa boxom 4,2ghz, i verovatno za svaki moze bez problema na 4-ku!

@Athlon, bravo za test i overklok uzimaj to za sebe! :wave:
e ja ovo stvarno ne razumem.:wave:

e ja ovo stvarno ne razumem.:wave:

Pa C2 revizija 955-ce se uopste nije dobro klokovao, C3 na boxu ste izvukli 4,2ghz. A, za svaki dan verovatno ovaj C3 moze bez problema 4 ghz, mozda i nesto vise, sa nekim dobrim hladjenjem. Jesi li sad razumeo?

ako ce ovo da te obraduje mogu ti reci da po testovima na netu koje sam gledao(burazer je hteo da predje isto sa 955be na 965be c3) svaki je radi na preko 4ghz i dosta je bolji od prethodne revizije(manje grejanje i potrosnja,veci oc)

Pa C2 revizija 955-ce se uopste nije dobro klokovao, C3 na boxu ste izvukli 4,2ghz. A, za svaki dan verovatno ovaj C3 moze bez problema 4 ghz, mozda i nesto vise, sa nekim dobrim hladjenjem. Jesi li sad razumeo?

C2 se mnogo griao sa povecanjem kloka i radnog napona. Isprobao sam nekoliko 965-ica i nisam mogao postici ni priblizno ovoliko koliko sam postigao sa C3 seppingom. Prema AMD-u C3 smanjuje potrosnju pri punom opterecenju za 18W kod 955 i 965 procesora. Samim time radni napon moze biti nesto nizi za isti klok a i termalna zastita je sada teze dokuciva pa to daje na stabilnosti i pri visim ucestanostima i opterecenju. Treba znati da 955 nije probrani primerak tj. losiji je za OC od 965 koji je i $10 skuplji, ali u pravilu radi se o istom procesoru. Ruja je Ce 965 sa vodom tjerao na 4.4 GHz.

Ja ovde nigde nisam video testove stabilnosti, ni ocitavanja temperature. To sto je setovan na 4.2GHz ne znaci da on stabilno radi na toj frekvenciji, a pogotovo ne pod box kulerom.

Kao sto rece:
Стабилност је прецијењена! :) Не контам сврху оваквих тема?! Де то мало поткријепи сликама, тестовима, температурним очитавањима... Да видиш шта сам ја сликао CPU-z с овим мојим е5200.

Poslednja izmena:
ima ga kod nas i meni su ga nudili

965 je garantovano C3, samo ako si spreman da izdvojis 150-160 evra za procesor ;) Slabije varijante sa tim steppingom je moguce naci preko serijskog broja, ali treba da imas drugara u nekoj od prodavnica ;)

965 je garantovano C3, samo ako si spreman da izdvojis 150-160 evra za procesor ;) Slabije varijante sa tim steppingom je moguce naci preko serijskog broja, ali treba da imas drugara u nekoj od prodavnica ;)

za manje para sam dobijao 965be c3...inace nije svaki 965be c3

Mene interesuje PII 955 C3 znaci ima li ga,gde i koja je cena.Odmah bi prodao ovaj moj i uzeo C3 steping.Verujem da ce taj steping barem stabilno na vazduhu sa nekim boljim vazdusnim kulerom da dodje do 4 GHz ako ne i vise.Ovaj moj prolazi Linx na 3.85Ghz sa V8 hladnjakom.Ne vidim zasto ne bi C3 steping mogao da ide na 4Ghz stabilno.Ako je kao sto kazete dosta hladniji od ovog na vecim naponima.A mi svi dobro znamo sta to znaci i sta nosi sa sobom.Mnogo veci max stable OC!!!Da da.Nemogo da se stripm dok to ne probam.Xexexexe.

Poslednja izmena:
Mene interesuje PII 955 C3 znaci ima li ga,gde i koja je cena.Odmah bi prodao ovaj moj i uzeo C3 steping.Verujem da ce taj steping barem stabilno na vazduhu sa nekim boljim vazdusnim kulerom da dodje do 4 GHz ako ne i vise.Ovaj moj prolazi Linx na 3.85Ghz sa V8 hladnjakom.Ne vidim zasto ne bi C3 steping mogao da ide na 4Ghz stabilno.Ako je kao sto kazete dosta hladniji od ovog na vecim naponima.A mi svi dobro znamo sta to znaci i sta nosi sa sobom.Mnogo veci max stable OC!!!Da da.Nemogo da se stripm dok to ne probam.Xexexexe.

Probao sam ukupno 5 procesora 965be c3 na 3 maticne ploce i najvise sto su isli bilo je 3961 linx stabilno 50 prolaza sa maksimalnom zauzetoscu memorije i Mehahalem kulerom. Naravno svi su bili isti batch 0945 i to je ono sto trenutno ima da se nadje kod nas. Mozda je u medjuvremenu stigao kod nekog uvoznika 955 c3 ali ja ga nisam jos primetio ni u veleprodaji a ni maloprodaji.
Izgleda da se raniji batchevi pre 42 nedelje klokuju bolje.

@vlada_o

Realno, ocekivao sam vise. Megahelems i C3 a nece preko 4... Razocaranje.

@vlada_o

Realno, ocekivao sam vise. Megahelems i C3 a nece preko 4... Razocaranje.

I ja sam očekivao više, dizao sam i napone ali ne pomaže, temperature u loadu moraju biti niže (ispod 50 stepeni) što isključuje visoke napone na vazduhu. Sa vodom bi išao sigurno 100-200 MHz više i to je to. Neki prosek koliko ja vidim i na xtremesystems na vazduhu je oko 4GHz za 24/7 rad. Za slikanje moze i 4.2+ ali kada govorimo o nekoj stabilnosti za svakodnevni rad onda sve pada u vodu:wall:

Ako još neko ima c3 steping mogao bi da podeli svoja iskustva sa članovima foruma.

Poslednja izmena:
I ja sam očekivao više, dizao sam i napone ali ne pomaže, temperature u loadu moraju biti niže (ispod 50 stepeni) što isključuje visoke napone na vazduhu. Sa vodom bi išao sigurno 100-200 MHz više i to je to. Neki prosek koliko ja vidim i na xtremesystems na vazduhu je oko 4GHz za 24/7 rad. Za slikanje moze i 4.2+ ali kada govorimo o nekoj stabilnosti za svakodnevni rad onda sve pada u vodu:wall:

Ako još neko ima c3 steping mogao bi da podeli svoja iskustva sa članovima foruma.

Nasao sam dosta primjera da ljudi tvrde da moze [email protected] za 24/7 sto bi po meni bio extra rezultat (odnosi se na 955 C3). Vise od toga stvarno ne treba.
Meni to djeluje bolje i od 4GHz na 1.5V

Sacekacemo ove iz 2010. pa da vidimo kako ce oni da se klokuju.
Nedjo je pomenuo da se u 2010. ocekuje nesto jos bolje po pitanju o/c-a.
Isto tako, cini mi se da je bilo govora o X4 955 "C3" 95W, ako to nije to sto je pomenuo...

Poslednja izmena:
Nasao sam dosta primjera da ljudi tvrde da moze [email protected] za 24/7 sto bi po meni bio extra rezultat (odnosi se na 955 C3). Vise od toga stvarno ne treba.
Meni to djeluje bolje i od 4GHz na 1.5V

Ovo nije nemoguce. Ako je moguce skinuti znatno napon za default rad, sto se ne bi probudio na 3.6 GHz pri 1.3v... Doduse, ti su imali i srece pa su uboli kvalitetan primerak.

AMD 965BE C3

Slika govori vise od hiljadu reci. 4GHz/2.8GHz/2GHz , memorija 1333 cl7 linx stabilno uz surfovanje i slusanje mp3, zato i Gflopsi idu malo vise gore-dole:d.

Divider za memoriju 3:10 se pokazao najbolje, bar na gigabyte ploci.

Prilozi

• 965BE C3 OC.jpg
    965BE C3 OC.jpg
    402.8 KB · Pregleda: 107
Slika govori vise od hiljadu reci. 4GHz/2.8GHz/2GHz , memorija 1333 cl7 linx stabilno uz surfovanje i slusanje mp3, zato i Gflopsi idu malo vise gore-dole:d.

Divider za memoriju 3:10 se pokazao najbolje, bar na gigabyte ploci.

Gdje ces bolje!? I jos za 130Eura ;)

Samo da pitam: Jel' CPU-Z pokazuje tacan napon i koje su maksimalne temperature u load-u?
Koji kuler?

Pozdrav druze :wave:

Gdje ces bolje!? I jos za 130Eura ;)

Samo da pitam: Jel' CPU-Z pokazuje tacan napon i koje su maksimalne temperature u load-u?
Koji kuler?

Pozdrav druze :wave:

Napon je tacan, 1.45v za cpu i 1.3v za NB, 1.2V SB.
Maksimalna temperatura je 54 stepema sa Megahalemom i 2 Noctue.

:wave:

Ma moglo bi to i vise stepinzi C2 PII 965 su isli stabilno na vazduhu na 4Ghz.Znaci ne svi ali ima primeraka.A sto se tice C3 trebalo bi to vise da ide koliko vidim ovde je u pitanju win7 64bit ako se ne varam,da li si probao da vidis kako radi pod 32 bitnim okruzenjem.Sigurno bi iso vise barem za 200Mhz.
Ali sto kaze @crossfire cekam(o) 955 C3.

Ma moglo bi to i vise stepinzi C2 PII 965 su isli stabilno na vazduhu na 4Ghz.Znaci ne svi ali ima primeraka.A sto se tice C3 trebalo bi to vise da ide koliko vidim ovde je u pitanju win7 64bit ako se ne varam,da li si probao da vidis kako radi pod 32 bitnim okruzenjem.Sigurno bi iso vise barem za 200Mhz.
Ali sto kaze @crossfire cekam(o) 955 C3.

Nazalost, nisam video da je neko ovde na forumu terao 4 GHz sa c2 revizijom na vazduhu za svakodnevni rad. Nema nikakve razlike izmedju 32bitne i 64bitne verzije ako juris linx! stabilnost, ima samo za slikanje i cpuz validaciju.

Namerno kazem linx jer u vecini slucejava gde prime, orthos i SM testovi prolaze, Linx puca ko lubenica :d .

Evo, čisto iz radoznalosti skinuh CPU-Z, pogledah šta mi kaže i ispade da i ja imam C3 steping PII X4 955. Ne planiram da ga klokujem, možda u nekoj daljoj budućnosti kada postane usko grlo. Kako da to najbolje uradim na ovoj ploči, prosto podignem množilac? Dokle bi mogao bez dizanja napona?

Evo, čisto iz radoznalosti skinuh CPU-Z, pogledah šta mi kaže i ispade da i ja imam C3 steping PII X4 955. Ne planiram da ga klokujem, možda u nekoj daljoj budućnosti kada postane usko grlo. Kako da to najbolje uradim na ovoj ploči, prosto podignem množilac? Dokle bi mogao bez dizanja napona?

Najlakse bi islo promenom mnozioca, onda ti ostali klokovi za NB i memoriju ostaju isti. Probas sam, krenes od mnozioca 18(3600MHz), provrtis linx jedno pola sata i ako je stabilno podignes na sledeci - 18.5(3700) i tako sve dok ne pukne linx. Kad pukne vratis na prethodnu stabilnu vrednost, to bi bilo to.

Bez dizanja napona ocekuj oko 3700-3900, zavisi koliki je VID na samom primerku tvog procesora.:wave:

Mislim da itekako ima veze da li je u pitanju 64-bit okruzenje ili 32-bit.Evo kod mene naprimer Linx stabilno 3.85Ghz u 32 bit OS. Linx stabilno 3.7Ghz 64-bit OS sa potpuno istim vrednostima podesavanja.

Mislim da itekako ima veze da li je u pitanju 64-bit okruzenje ili 32-bit.Evo kod mene naprimer Linx stabilno 3.85Ghz u 32 bit OS. Linx stabilno 3.7Ghz 64-bit OS sa potpuno istim vrednostima podesavanja.

Koji Windows je u pitanju?

Instaliram nedeljno 4 do 5 OSa na razlicitim masinama a zatim i testiram, naravno, i sa sigurnoscu tvrdim da na Visti i na Windowsu7 izmedju 32bitne i 64bitne varijante nema razlike. Desi se cak da bolje klokove sa istim HWom postizem na 64bitnom OSu. Postoji mala razlika samo na Windows XPu jer je 64bitna verzija bugovita od starta. Za stabilnost linx je od presudne vaznosti i koliko je memorije korisceno prilikom testa ondnosno moras zauzeti memoriju maksimalno i u jednom i u drugom slucaju. Ako testove radis sa 1024 Mb ili manje rezultati ne daju pravu sliku o stabilnosti OSa.

Poslednja izmena:
Koji Windows je u pitanju?

Instaliram nedeljno 4 do 5 OSa na razlicitim masinama a zatim i testiram, naravno, i sa sigurnoscu tvrdim da na Visti i na Windowsu7 izmedju 32bitne i 64bitne varijante nema razlike. Desi se cak da bolje klokove sa istim HWom postizem na 64bitnom OSu. Postoji mala razlika samo na Windows XPu jer je 64bitna verzija bugovita od starta. Za stabilnost linx je od presudne vaznosti i koliko je memorije korisceno prilikom testa ondnosno moras zauzeti memoriju maksimalno i u jednom i u drugom slucaju. Ako testove radis sa 1024 Mb ili manje rezultati ne daju pravu sliku o stabilnosti OSa.

A jel ima razlike u Gflops-ima na win7 32 i 64bit-a? U tvom postu gore sam video da imas oko 50 Gflops-a sa 965 na 4ghz, dok ja na 3.6 imam 36 Gflops-a i koristim win7 32 bit-a.

Nazad
Vrh Dno