Šta je novo?

sta mislite o procesoru??

Napravio si los izbor kao sto ti je vec receno, zatim si pitao sta ti predlazemo...
Mi se trudimo da ti predlozimo najbolje za tvoj novac, tako da bez nervoze ;)

Nikako ne bacaj pare na S775 jer to se ne isplati, uzmi AMD i DDR3, ako hoces INTEL strpi se da vidis sta ce biti s cenama ili se izuvaj pa uzimaj i7....:d
Tako je, a jos su poceli i da dizu cene za iste :smash:
ma neka ih bace sve, ja cu da sacekam 1156 :type:

ajde ti lepo reci ljudima kolko imas para ukupno za procesor, maticnu, memoriju i graficku, pa da ti ljude predloze sve lepo, a ne ovako na slepo ti kazu lepo, pa ti onda se ubacis kako nemas para za ovo ili ono. . .

Ako hoces da ostanes na toj memoriji sto imas (ddr2) onda uzmi lepo Gigabyte ga-ma770-ud3, ako ces da budes pametniji onda lepo taj ddr2 u oglase, znaci zamenis za neki pristojan ddr3 i uzmes ga-ma770t-ud3p i neki od navedenih procesora iz prethodnih postova.
ja bih isao na npr. PII x2 550be, jer mi to burazer ima (nismo jos probali da otkljucamo) i drugu navedenu plocu, sa 4gb ddr3 i ati 4870 gura sve igre fullu a da ni ne oseti. . .

Pricali smo o otkljucavanju, zakljucanih jezgra, kako bi recimo od troijezgarnog dobio cetvorojezgarni za znatno manje para :D
4850, je malo veci potrosac ali je brza oko 5% od 4770...

Pricali smo o otkljucavanju, zakljucanih jezgra, kako bi recimo od troijezgarnog dobio cetvorojezgarni za znatno manje para :D
4850, je malo veci potrosac ali je brza oko 5% od 4770...

Retko koja karta moze da pretekne 4850 u temperaturama, kad sam kupovo kartu i razgledao razne testove ne mogu da se setim ni jedne da je bila veci grejac. Samim tim opasno je klokovat, tako da je brza od 4770 samo na defaultu. Ako neko drzi svoju 4770 na def. a koristi je za igre nek se javi,)

Retko koja karta moze da pretekne 4850 u temperaturama, kad sam kupovo kartu i razgledao razne testove ne mogu da se setim ni jedne da je bila veci grejac. Samim tim opasno je klokovat, tako da je brza od 4770 samo na defaultu. Ako neko drzi svoju 4770 na def. a koristi je za igre nek se javi,)

Bila je kod mene jedna Gigabyte 4850 Zalman, karta je bila opasan overkloker 700+ jezgro nista posebno, ali memara je isla za svaki dan na 2300, karta jeste bila nesto toplija od 4830, ali zato sto sam joj maksimalno utisao vristuceg Zalmana, maks temp je isla nesto do 65c ili 68c ne secam se vec tacno...
Za Zalmanom na fabrickoj brzini bila je 'ladna ko spricer.

Ima nesto sto se zove "stabilnije frejmrejt od necega" to ima 4850 zbog 256bitne magistrale i vise stream procesora...

Poslednja izmena:
Bila je kod mene jedna Gigabyte 4850 Zalman, karta je bila opasan overkloker 700+ jezgro nista posebno, ali memara je isla za svaki dan na 2300, karta jeste bila nesto toplija od 4830, ali zato sto sam joj maksimalno utisao vristuceg Zalmana, maks temp je isla nesto do 65c ili 68c ne secam se vec tacno...
Za Zalmanom na fabrickoj brzini bila je 'ladna ko spricer.

Ima nesto sto se zove "stabilnije frejmrejt od necega" to ima 4850 zbog 256bitne magistrale i vise stream procesora...

Onda su temp. iste kao i 4770, vidjao sam na netu 9800 sa zalmanom , al 4850 ne. To je jako fina karta ako ima da se nadje.
Ti klokovi koje si pomenuo su kao 5750 na def. a i sad vidim da je cena ista kao i 5750

Poslednja izmena:
Nisam siguran posto sam citao da DDR5 kod 4770 kompenzuje za magistralu.

Ja sam siguran :)

@BogdanB, ako ti je hitno za karticu onda definitivno uzimaj 5750, jerbo glupo je uzeti sad DX10 kartu, a ovaj kada se naklokuje dodje blizu 5770. Ja cu doduse da sacekam 5830 kada se pojavi, to ce izgleda mi ako bude cena kako valja biti najbolja graficka za nas proletere!

Nazad
Vrh Dno