Šta je novo?

Gran Turismo 5

Arogantno zato sto sa tolikim budzetom, vremenom i ljudstvom su se tek pre par meseci setili da rade na damage-u. Ne kazem da rade los posao, ali nisu jedinih 200 ljudi na svetu koji bi sa istim budzetom i vremenom napravili istu stvar, ili bolju.
Boli me, jer moze biti apsolutno najperverzniji softver da imaju prave prioritete, a na kraju cu verovatno dobiti online trke koje pocinju kao i u svakom GT-u do sad... 'ding... ding....ding..... DIIING' (sad imas kontrolu nad automobilom)..

Poslednja izmena:
A dobro valjda bi bilo smorno da moras svaki put da odes do garaze i pumpe da ga napunis do ...pa ne vrha ali za jedno 20 krugova zato sto planiras i racunas da budes sto laksi a vulkanizera ne vidjas uopste jer ti nove Yokohame stizu za 2 nedelje direktno iz Japana :d

Al moz da bude zaebano i ako istekne registracija i ako nemas ateste za sve one spojlere i farbe :d

A dobro valjda bi bilo smorno da moras svaki put da odes do garaze i pumpe da ga napunis do ...pa ne vrha ali za jedno 20 krugova zato sto planiras i racunas da budes sto laksi a vulkanizera ne vidjas uopste jer ti nove Yokohame stizu za 2 nedelje direktno iz Japana :d

Al moz da bude zaebano i ako istekne registracija i ako nemas ateste za sve one spojlere i farbe :d

E koliko nemas(te) pojma sta znaci dobra online trka.. :)

Boris Ložač me podseća na osobu koja celog života nije pušila, govorila kako je to mnogo loše i smarala druge i onda pod stare dane, odnsono sa 25-30 godina sticajem okolnosti počinje da puši, počinje više vremena da provodi sa pušačima, ali i dalje nastavlja da mrači kako je pušenje loše i kako on to ne voli i kako nije zdravo i kako je zavistan i ne može da se skine, jer ga iz neobjašnjivih razloga to sramota.

Da, verovatno bi to bilo dosadno.
Ali ne bi bilo lose osetiti rush u iscekivanju da se semafor ugasi dok oko tebe grme motori. Dok u sebi odbrojavas, istovremeno razmisljajuci da li rizikovati jump-start i ugrabiti koju poziciju do krivine ili krenuti na sigurno i ne rizikovati kaznu.
Ma neee, vece je uzivanje jednom rukom jesti pirinac stapicima dok drugom drzis X i cekas da cujes GONG.

Zamisli koliko su ludi 100ne hiljada ljudi koji rulaju na prilaznim stazama i cekaju da im kontrola leta odobri izlaz na pistu u simulacijama letenja. Svasta bas. cccc

Ne znam da li ce iko da mi poveruje, ali meni ce stvarno i iskreno biti zao ako i sada naprave polovicnu simulaciju. Ovo drugi put govorim, i opet cu: ne bih razmisljao jednog sekunda da kupim PS3 ako GT bude stvarno bolji u onom sto je bitno. Super izgledaju kola na ovim snimcima, okolina i ne bas, ali nije ni bitno, ko gleda u to dok se trka. Ali dzabe sav AA i odsjaj na haubi ako podbace u kvalitetu voznje i trkanja. A iz svih tekstova i price mi deluje da su izabrali skroz druge prioritete. 800, 1000 kola? WTF, od toga 650 podverzija Daihatsua, Mitsubishi-a, Honde i Mugena i neceg sto ce izabrati 12 kupaca GT5. MSAA, AF, bling-bling... da bitno je za photo mode i onanisanje "kako sam prosao kroz krivinu" A gde je potrosnja guma, goriva, kocnica? Resource management, gospodo simulatori? Prica se o endurance trkama? Endurance cega? Volana i lasera u PS3?
O kako bih voleo da gresim, najiskrenije.

posle milion ovakvih istih rasprava, ja kacih jednom sliku naslovne strane sa uokvirenim delom gde pise "Real driving simulator" (pa mi obrisase).. ovo sto vi trazite je racing simulator, tako da se oni ne loze jer se nigde ni ne reklamiraju tako...

Malo neuobicajeno, odgovaram na post ispod u zelji da smanjim broj postova i da ne pretvorimo ovo u beskrajan rat (koji ce jubilarni 27. put biti obrisan). Real driving simulator ne moze da bude. Nema migavce, podesavanje sedista, otvaranje prozora. A i kola koja se ne trkaju trose gorivo pomalo. Sve to cini "real driving" i moralo bi da bude "simulated" u igri koja se kiti takvim epitetom.

Poslednja izmena:
Boris Ložač me podseća na osobu koja celog života nije pušila, govorila kako je to mnogo loše i smarala druge i onda pod stare dane, odnsono sa 25-30 godina sticajem okolnosti počinje da puši, počinje više vremena da provodi sa pušačima, ali i dalje nastavlja da mrači kako je pušenje loše i kako on to ne voli i kako nije zdravo i kako je zavistan i ne može da se skine, jer ga iz neobjašnjivih razloga to sramota.

Ok...

Procitaj moje i Soko-love postove i shvati da zelimo samo konacno pravi(kompletan) simulator od njih, sto se godinama loze da jesu..

posle milion ovakvih istih rasprava, ja kacih jednom sliku naslovne strane sa uokvirenim delom gde pise "Real driving simulator" (pa mi obrisase).. ovo sto vi trazite je racing simulator, tako da se oni ne loze jer se nigde ni ne reklamiraju tako...

Ne. Vi želite vrhunski simulator, koji neće biti na PS3, neće izdati PD i neće se dopasti driveru... i obavezno, neće biti prihvaćen od mase. Ili u prevodu, vi biste snošaj, al da vam ne uđe.

@ Kimi

Da je tako, voznja bi bila u gradu? ili ne bi bilo merenje vremena na stazi uopste, ne bi bilo protivnika, ne bi pravili online mod, da ne nabrajam dalje..

Baner-u, kada ces shvatiti da smo na tvojoj 'strani'? Ugasi vise taj defense mode, pocinje uzasno da smara..

Nemam taj doživljaj. Više mi ličiš na vuka u ovčjoj koži... ili ovcu u vučjoj koži.

Pa sam si kriv sto to tako vidis, paranoja, tako u stvari svakog gledas verovatno. A i razlog zasto se ja nekad ponasam tako kao da 'nisam na tvojoj strani' je upravo zbog vaseg smarackog, konstantnog stava, 'ekskluzive, japan, ekskluzive, savrsenstva iz Japana'.. kapiras, stvarate odbojnost, i barem meni, kontra reklamu i za Sony i za GT i za sve ostalo o cemu volite da pricate..

@ Kimi

Da je tako, voznja bi bila u gradu? ili ne bi bilo merenje vremena na stazi uopste, ne bi bilo protivnika, ne bi pravili online mod, da ne nabrajam dalje..

pa ima sve to zato sto neki ljudi i to vole da rade. ali oni se reklamiraju kao driving simulator, tako da ne mozes da ih prozivas da se loze jer nemaju trosenje guma i sarene zastavice za trku..

Pa sam si kriv sto to tako vidis, paranoja, tako u stvari svakog gledas verovatno. A i razlog zasto se ja nekad ponasam tako kao da 'nisam na tvojoj strani' je upravo zbog vaseg smarackog, konstantnog stava, 'ekskluzive, japan, ekskluzive, savrsenstva iz Japana'.. kapiras, stvarate odbojnost, i barem meni, kontra reklamu i za Sony i za GT i za sve ostalo o cemu volite da pricate..

Zašto mi persiraš? Pa nisam toliko stariji od tebe.

Pa ne postoji 100% simulacija, doduse cuo sam za 100% simulaciju na kojoj vezbaju vozaci formule 1 pripremajuci se za trke i ona je po hardveru jaca negde oko 150-200 puta od PS3. (i naravno nije dostupna "obicnim smrtnicima')

Inace i kad bi mogli da naprave 100% simulaciju oni to ne bi hteli jel bi onda bila neigriva (barem za ogromnu vecinu)
Tako da njima je cilj da naprave nesto izmedju realisticnosti i zabave i to rade odlicno.

Svako ko kaze da je GT 100% simulacija il ocekuje da ce biti 100% simulacija nema veze sa mozgom.

To su bese i sami priznali, za damage.. Izvini ali to je bilo maksimalno arogantno sa njihove strane, sta su radili 5 godina? Ne verujem da isti tim radi i modele automobila/staza, ide na teren, fiziku, online, damage.. ima ih 200 skoro... Nego su shvatili da nece imati sta da traze bez ostecenja u 2010-oj godini pa kao ajde da uradimo i tu 'glupost'..
Trebali su da se drze serijskih automobila i to usavrse maksimalno, cemu WRC, Nascar, Indy ako neces imati sve staze i automobile koji idu uz to, ako neces imati ~50 automobila u isto vreme na stazi za Nascar..
Mozda me opovrgnu pa budu bile sve prave WRC/Nascar/Indy staze.. ali sumnjam, najverovatniji scenario da ce biti par izmisljenih WRC staza, sa prasinom, i to je to.. Reli se vozi po kisi i snegu skoro pola sezone..
Hocu da kazem da su previse vremena izgleda utrosili na neke stvari koje ce biti polovicne..

Ti sad hocesh da kazesh da su oni spori/lenji ? :) Po tome ispada da je Turn10 mnogo brzi i efikasniji sa manjim timom i parama, a Forza 3 ima i damage :)

od toga 650 podverzija Daihatsua, Mitsubishi-a, Honde i Mugena i neceg sto ce izabrati 12 kupaca GT5.

Pa da, nema nishta bez Audija i VWa za trkanje :d:d

Poslednja izmena:
A sto kada ni tamo nema ono sto on hoce ;) ?

pa ima sve to zato sto neki ljudi i to vole da rade. ali oni se reklamiraju kao driving simulator, tako da ne mozes da ih prozivas da se loze jer nemaju trosenje guma i sarene zastavice za trku..

Ok, fair enough, ne pise 'racing' simulator na omotu, ali je jasno da zele da budu mnogo vise od Driving simulatora, odnosno svaki mod osim time trial-a ukljucuje i trkanje..
Ali je mnogo smesno sto uopste se sad raspravljam sa vama oko ovoga, ti imas G25 ***, trebao bi da shvatis zasto zelim sve to i kad jednom zavrsis jednu napetu online trku shvatices o cemu pricam..

Zašto mi persiraš? Pa nisam toliko stariji od tebe.

Umesto da budes vickast, mogao bi nekad da priznas da gresis u vezi nekih stvari, oterali ste gomilu dobrih ljudi vasim ponasanjem..

Poslednja izmena:
Ni jedan F1 tim nema dovoljno para da sebi priušti mašinu "150-200x" jaču od PS3.

Borise zaista nema potrebe za persiranjem. Ni ja ne volim starijima da persiram.

kad jednom zavrsis jednu napetu online trku shvatices o cemu pricam..

oooo, izgubio sam ja sate, dane online u trackmania-i. preznojis se da oboris desetinku i uletis na postolje.. upalim u 10 uvece na sat vremena, i posle mi se cale dere ujutru kad krene na posao :D.. znam znam.. i odustao sam od toga kad sam video koliko je to nolife-ovanje :) (a nisam bio los kad sam odustao, mora se priznati :D)

ja i dan danas upalim tmu da provozam koji krug (po meni najbolja arkadna voznja ever :)), ali to jurcanje vise - jok.

Trackmania... :) Stvarno mi treba dati oskara za uzaludno objasnjavanje i pricanje u prazno, jedno 6000 od ovih 7000 postova su utroseni na to.. :)

Ni jedan F1 tim nema dovoljno para da sebi priušti mašinu "150-200x" jaču od PS3.

skoro će Ferrarijevi vozači imati priliku da se oprobaju u najrealističnijoj simulaciji Formule 1 koja je pravljena samo za njih.

Mašina koji će pokretati ovu simulaciju teška je preko 200 tona, imaće deset mikroprocesora, 60 gb rama i biće sastavljena od 10 kompjutera. Zvuk koji će proizvoditi prolaziće kroz 3500 watt 7.1 saround sound sistem, a 3D slika biće prikazana kroz 5 flat monitora koji će pružati ugao vidljivosti od 180 stepeni.

Kako bi Ferrarijevi vozači imali pun ugođaj i doživljaj inžinjeri su otisli još dalje i napravili kabinu sa svom opremom za sliku i zvuk i još dosta toga, nalik je onima sa igračkih sajmova. Eksperti ocenjuju kako ovaj simulator veoma dobro simulira pokrete,sile,vibracije i zvukove te da je veoma blizu realnosti.

Naravno Ferrari nije pravio ovoliku mašinu da bi se njihovi puleni igrali na njoj nego da bi se što bolje pripremili za trke, naucili krivine, osetili stazu i tako bili ispred konkurencije. Koliko je ova “igračka” dobra videćemo po plasmanu Fellipea Masse i Alonsa u sledećoj godini.

ovo sam preuzeo sa jednog sajta, pa ti proceni koliko je ta simulator masina puta jaca od PS3 i sta je zapravo potrebno za pravu simulaciju

Ti sad hocesh da kazesh da su oni spori/lenji ? :) Po tome ispada da je Turn10 mnogo brzi i efikasniji sa manjim timom i parama, a Forza 3 ima i damage :)

Ko dodjavola prica o Forzi? I kod njih je leteci start online, ili random raspored na gridu.. (sto je definitivno bolja varijanta od leteceg starta).
Ali dosta, ocigledno nisam na vasoj strani pa nema potrebe vise da pricamo o ovome..

Vidi Boris i driveru persira. E njemu već možeš i trebaš, prilično je stariji od tebe. Moram priznati da nam je Boris postao veoma kulturan u zadnje vreme.

ovo sam preuzeo sa jednog sajta, pa ti proceni koliko je ta simulator masina puta jaca od PS3 i sta je zapravo potrebno za pravu simulaciju
A što ja da proceunjem. Jesam ja negde pričao o simulatoru i pominjao šta treba, šta ne treba za isti. Ne vidim kakve veze sve ovo ima sa PS3 i GT5 video igrom.

Vidim ovde se spominju neke strane. Kakve li sad strane, nisam pratio. Ko Sever i Jug u građanskom ratu ili nešto slično? Daj nek me neko obavesti na čijoj sam strani ("ja bih najradije kao u prošlom ratu - znači na obe"). U stvari čini mi se da sam se setio na čijoj sam strani. Na mojoj strani. Uvek bio.

Poslednja izmena:
Ma meni smesno sto mesecima pricamo o trosenju guma i zastavicama, a gotovo sam ubedjen da ih nece biti. Posle toga cemo mesecima da pricamo da je bolje bilo da su to stavili jer ovako nije pravi simulator. A ko u gt-u trazi drvece pored puta - nek upal krizu, ko oce zastavice - nek klikne na sokov potpis. Time bi ova tema pocela da lici na nesto.

Mislim, ovoj temi samo jos fali zdravko da trazi podrsku za tastaturu da nam pokaze kako se vozi, pa da slika bude kompletna :)

ko oce zastavice - nek klikne na sokov potpis. Time bi ova tema pocela da lici na nesto.

Kapiras da nervira, jer je tako neiskoriscen potencijal. A samo malo fali da zadovolji sokolove i lozace sirom sveta na pravi nacin. Zaista ne trazim mnogo ako ocekujem da u igri sa automobilima i dobrom fizikom imam i kvalitetno online trkanje. Kao da trazimo ne znam ni ja sta, i ili sam ja lud, ili bi u ovoj temi trebalo da bude istomisljenika, a ne kao da pricam na kineskom o nekim neverovatnim stvarima koje pripadaju nekom totalno drugom zanru.. I kazem, uopste ne bi bilo ove diskusije da u ovoj temi borave ljudi koji stvarno vole ovaj zanr na pravi nacin..
Mislim ja ne ulazim u Dragon Age temu.. a ovde ulazi kurta i murta, plus lupaju svakakve gluposti i ekipa koja pali defense mod ako ne kazes da je igra cisto savrsenstvo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno