Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ja sam se zbunio kad sam prvi put igrao GT5 academy, to je i odlucilo da kupim PS3 2 nedelje kasnije . Posle sam kupio GT5p i dosta se razocarao sto se tice fizike, ali to bar govori da programeri rade nesto , za razliku od LFS-a gde jedan lik menja lampice na komandnoj tabli poslednjih godinu dana. U svakom slucaju ako gt5 bude imao fiziku kao gt5 academy bice ludo i brzo , nema potrebe za analizom klipova sa sajmova.

Opste je poznato da se na takvim show-ovima po defaultu postavlja arcade fizika iz razloga da bi se igra "dopala" masi...
GT ne moze da omasi i smesni su mi ljudi koji dovode u pitanje sam kvalitet igre, pogotovo oni sto i dalje misle da ce igra imati 20 staza (vidim GTPlanet je pun takvih)...

Iskreno se nadam da si u pravu ... :d

Bolji snimak Ringa..

[YOUTUBE]txskOLmEGc8[/YOUTUBE]

Igra je ocigledno downgradeovana kako bi se ispeglalo evidentno prisustvo pop-upa i sprecili padovi ispod 10 frejmova po sekundi.

Kako si bre to video ? :)

Poslednja izmena:
Ne, nego smorio.
A to je gore od uvrede :D.

Ne vredi ovo, proshlo 3 dana i josh se niko nije setio da sedne u neki novi auto sa incar pogledom na Ringu, a josh da se poklopi da zna da koristi kameru pa da snimi i zvuk kako treba recimo :) Chak su im i na GTplanet dali tip shta treba da urade. To je kad svaka budala moze da bude novinar i snimatelj i da pravi izveshtaje sa sajmova, samo zato shto moze da iskeshira...

Ma ima da napishu josh 5 besmislenih chlanaka dok ne ubodu jedan koji stvarno daje neku informaciju :)

Izgleda da su sredili senke na automobilima, da ne kazem shadere :) Ono na EVOu napred shto se pojavljuje je moire izgleda...

Auu, obratite paznju na ponashanje ljudi u Suzukiju na pochetku, kako se truckaju i njishu kako ih baca auto :d

Evo ga intervju sa Yamauchijem http://www.gtplanet.net/kazunori-yamauchis-techcrunch-ces-interview/#more-4941, nisam ga josh gledao ali s obzirom da se ovaj jedva setio koga ce da intervjuishe, ne uliva mi poverenje :)

Poslednja izmena:
Sredili su ih konačno :) Senke su katastrofa u GT5P, to i nedostatak AA (mogu i AF da pojačaju komotno) je ono gde ima mesta za napredak, u odnosu na GT5P naravno. Nadam se da će to srediti do kraja.

Nema sanse da izvuku vise od 4xMSAA u 720p rezoluciji. Ionako je GT5 jedna od retkih igara koje imaju 4xMSAA na konzolama.

Mada, dodali su temporal super sampling u Nissan Academy demou koji zna dosta da popravi sliku...

Samo da ne bude krzavih senki u kokpitu, to bas bode oci, sve ostalo se ni ne primecuje u toku voznje, replay i u prologue-u izgleda skoro ko RL. Sto se tice grafike, mnogo me vise interesuje kako su resili nocnu voznju, odnosno da li ce moci da se bira samo noc/dan, ili mozda slucajno i specificno doba dana po tvom izboru, kao i vremenske uslove (oblacno, suncano).. kisa sumnjam da ce biti, to je vec totalno drugi stepenik..

Moza kisa kao DLC ako ne stignu da ubace do izlaska igre ;).

Pa vrlo moguće obzirom da su GT1, 2, 3 i 4 do sada izlazili poluzavršeni :). Not.

Ne postoji nešto kao što je "rok za izlazak igru" igra će izaći kad bude bila gotova, kao i sve prethodno iz PD. Kao i bilo koji drugi japanski proizvod koji je lider po kvalitetu.

Poslednja izmena:
Ma sve je to ok, ali nisam siguran da ce GT6 uopste izaci na PS3.
Zar ti ne bi voleo da nastave da unapredjuju igru kvalitetnim DLC-ovima?

Moza kisa kao DLC ako ne stignu da ubace do izlaska igre ;).

Sumnjam, mozda posle godinu dana od izlaska igre, ipak kisa nije nimalo naivna za programiranje, a da bude funkcionalna.. a ne verujem da bi toliko dobro skrivali da su radili na njoj.. Pre PS4 i GT6 mislim da je ne treba ocekivati.. mada iskreno, ima dosta vaznijih stvari koje zelim pre kise, ozbiljan online model, kvalifikacije, trkacka pravila, plave, zute zastave, trosenje guma i goriva itd.. o ovome na zalost nista nismo culi do sad.

Ma sve je to ok, ali nisam siguran da ce GT6 uopste izaci na PS3.
Zar ti ne bi voleo da nastave da unapredjuju igru kvalitetnim DLC-ovima?

Baš danas sa driverom komentarišem da nema ništa od GT6 na PS3. Pod uslovom da PS4 izađe krajem 2012.

Unapređenje kroz DLC će biti nadam se samo za automobile koji će se tek pojaviti. Ako sad izbace neke staze (a recimo, znam da ih imaju odlične iz GT4), kako bi kasnije prodali, pa neću ih platiti makar bile jedan dinar. Neki auto koji će se pojaviti 2011 a koji me interesuje ću kupiti, ako cena bude krštena. Ne želim da mi prodaju preko PSNa promenu vremena, doba dana ili ne znam ja čega. Ako to ne naguraju u GT5 kako treba, nek čuvaju za GT6, šta da se radi. Jedino što mogu da uradim je iz protesta da ne kupim GT5, ali pošto će to naneti više štete meni, nego PD i Sony, smatram da sam sateran u ćošak :). Kad sam vozio GT4, vozio sam i druge igre... danas ih ne(ma) vozim.

Mada ja mislim da ce i GT6 da izadje za PS3, jel su i oni iz PD-a rekli da ce period izmedju 5-ice i 6-ice biti mnogo kraci nego period izmedju 4-orke i petice, jer 6-ica ce biti radjena na osnovu modela 5-ice tj razlika izmedju 5-ice i 6-ice nece biti tako velika kao razlika izmedju 4-orke i 5-ice.

Poslednja izmena:
Ja bih ipak vise voleo da izbacuju nove, znaci ne svesno izostavljene, stvari kroz DLC-ove, naravno po razumnoj ceni.
Na GT5 cekamo 5 godina, ko zna kada ce sledeci GT izaci.
Meni nije problem da platim DLCove, posebno kada imam u vidu da ce se GT5 prodavati po istoj ceni kao GRID recimo, a nudice mnogo vise.

Poslednja izmena:
GT 1 - decembar 97
GT 2 - 24 meseca kasnije
GT 3 - 16 meseci kasnije
GT 4 - 44 meseca kasnije
GT 5? - 61 mesec od izlaska četvorke i još ga nema

šta znam... teško je uhvatiti pravilo

ako GT5 izađe u maju, to je 30 meseci do izračunatog izlaska PS4... da ste vi u Soniju, je l bi izabrali da vam GT6 bude igra za launch četvorke ili da održava trojku u životu (pa još ako bude pirata)

GT1 - GT4 su igre rađene u SD, GT5 je prva koja se radi u HD. Da kažemo da je to deo razloga što se novi GT odužio. I da kod šestice neće biti tih problema. Pošto 4k rezolucija nema šanse da se progura do Playstation 5 (mada su u jednom trenutku bile šanse da se 4k rezolucija progura do razdoblja života PS4, ali ništa od toga).

Mislim da je ovde glavno pitanje šta će raditi Nintendo i MS, a Soniju bi najviše odgovaralo da ne rade ništa :D i da PS4 izađe ne posle 6, nego makar posle 7-8 godina života PS3.

i da PS4 izađe ne posle 6, nego makar posle 7-8 godina života PS3.

Tako nesto, nek ga najave na E3 2012-e, nek izadje 2013-e, saceka se smirivanje cene i da se pazari tamo negde pred kraj 2014-e..

Mislim da u ovoj generaciji necemo videti dva GT-a...
GT5 ce biti ogromna igra i kao sto je Kaz rekao Nascar, Indy, WRC i sva ostala takmicenja ce biti "polovicno" odradjena krenuci od licenciranih imena i brendova pa do pravila takmicenja kojih ima bezbroj tako da pored novih staza i automobila ocekujem da ce u tim buducim dlc-evima polako dopunjavati ta vec pomenuta takmicenja...
Ne vidim razlog za izbacivanje 6-ice jer ce GT5 biti ogroman sa "content"-om tako da ono malo sto fali moze kasnije da se ubaci...
Ako planiraju da izbace jos neki naslov u ovoj generaciji onda ce to najverovatnije biti Tourist Trophy 2 radjen na GT5 endzinu naravno ili mozda novi Omega Boost :D
U svakom slucaju, GT5 ce se igrati godinama...

Ja stvarno ne vidim razlog za izlazak GT6 na PS3. Sve shto bude ovde falilo je samo "content", i moci ce vremenom da se doda DLC-om, a upravo je to vreme i najveci problem u GT5. Ja imam neki utisak da su oni tek pre 6 meseci krenuli da rade na damage-u, vremenskim uslovima i poslednjim novinama o kojima se pricha i bash sam skeptichan da ce to uci u igru u stilu u kom to PD inache radi. Sve mislim da ce igru izbaciti ili dosta kasnije ove godine da bi bilo isposhtovano to shto su najavili ili ce reci "nema nishta od toga i toga"...

Ja imam neki utisak da su oni tek pre 6 meseci krenuli da rade na damage-u, vremenskim uslovima i poslednjim novinama o kojima se pricha i bash sam skeptichan da ce to uci u igru u stilu u kom to PD inache radi.

To su bese i sami priznali, za damage.. Izvini ali to je bilo maksimalno arogantno sa njihove strane, sta su radili 5 godina? Ne verujem da isti tim radi i modele automobila/staza, ide na teren, fiziku, online, damage.. ima ih 200 skoro... Nego su shvatili da nece imati sta da traze bez ostecenja u 2010-oj godini pa kao ajde da uradimo i tu 'glupost'..
Trebali su da se drze serijskih automobila i to usavrse maksimalno, cemu WRC, Nascar, Indy ako neces imati sve staze i automobile koji idu uz to, ako neces imati ~50 automobila u isto vreme na stazi za Nascar..
Mozda me opovrgnu pa budu bile sve prave WRC/Nascar/Indy staze.. ali sumnjam, najverovatniji scenario da ce biti par izmisljenih WRC staza, sa prasinom, i to je to.. Reli se vozi po kisi i snegu skoro pola sezone..
Hocu da kazem da su previse vremena izgleda utrosili na neke stvari koje ce biti polovicne..

Jel' bi mogao da objasnis zbog cega su oni tacno arogantni?

Nije Kaz izlazio na Sonyev E3 i pricao kako pravi "definitive racer of this gen" i to ponovio 17 puta za 3 minuta.

Vrh Dno