Šta je novo?

Pomoc pri odabiru kucista

max21

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2007
Poena
319
sve delove za novi komp sam sastavio ali sad ne znam koje bi kuciste

cena nije vazna, samo da nije preko 7.500 neko onako da je kul :D
ne mora biti extra kvalitetno, znaci moze i za 2k i za 7k (ne patim od belsti da imam skupu stvar a da ja preruzna, neko samo da mi se svidja :D) mogu izvodjiti nekih 7 hiljada ali radije ne bih tako nesto skupo...
moze i sa i bez napajanja ali bolje bez posto vec imam napajanje
dajte neki vas predlog
znaci neko mid tower, da nije premalo i da nije preveliko nesto oko 50 duzina, 20 sirina, visina 45-55cm

unapred hvala

Poslednja izmena:
uzmi taj k 58 ima ga moj drug i extra je...

a ako hoces nesto low cost uzmi xigmatek asgard

@ocz: ja sam naveo primer, ako ima neko kul za 2k vi slobodno predlozite, lepo sam napisao da bih do 7.500 mogao izdvojim

m58 mi se sigurno ne svidja, midgard i cm690 nisu nista posebno...

ja sam gledao neki thermaltake v9 sa providnom stranom
http://www.winwin.rs/kućišta-kucist...lack-nopsu--vj40001w2z.66.html?productId=6217

i nzxt apollo

@maestro

mislio sam da uzmem njega ali previse je malo i jadno izgleda skroz, gledao sam ga uzivo na slikama izgleda bolje i veliko a uzivo ga nema sta videti... onako izgleda kao ona najobicnija kucista samo sto nije belo...

pa tako nesto, ali ne mora, dovoljno je da jedan kuler svetli sto mogu staviti na skoro svako tako da to ne igra neku ulogu

ne bih hasera niti ista sto ima na stranu stope...

max21, budimo realni, neces ti ni za mesec dana da odlucis koje ces kuciste da uzmes, samo ce ljudi dzabe da se maltretiraju da ti bacaju linkove, pri tome tebi naravno nista nece odgovarati (a vec si dobio najbolje ponude), tako da je najbolje da lepo prelistas sekciju itsvet-a koja je posvecena kucistima i da izaberes.

I ja bi trebao do kraja meseca da uzmem kuciste...Lancool K58 ima malu prednost zbog cene i sto cu moci malo da se igram sa njim ali cu morati da ga vidim uzivo bas zato sto kazu da nije nesto kvalitetno a definitivno nije po lian li standardu...tako da ako se posle razocaram nisam u velikom gubitku ako se odlucim posle za neko drugo... Ne radim vise sa hw nekih 3-4 god tako da ga ne bi previse ni akao tj seljakao,otvarao i konstantno menjao hw tako da bi i on posluzio ako je dobro odradjeno hladjenje. naravno dodao bi mu jos 2x140 gore...taman kad dodje nova Noctua kod nas ako vec nije :)

U igri su jos i LIAN LI LanCool DragonLord PC-K62 (mada ne vidim da ga nesto ima kod nas), Silverstone SST-FT01B-W Fortress (ne znam da li vredi davati 17.500din za kuciste iako mi je jedno on najlepsih mada je to subjektivno misljenje...nervira me sto se jako tesko vade filteri tj sto ima mana :p),
Cooler Master CM 690 II Advanced (jel doslo kod nas? cena? Ovo bi mozda i bio moj favorit ako je oko 9.500din), Ne znam da li je i kvalitet izrade poboljsan ili samo funkcionalnost.... ANTEC P180-EU i Cooler Master Stacker 831SE jos ulaze u moj izbor. Moracu da odem za beograd krajem meseca i obidjem par radnja i da ih "opipam" :D

I ja bi trebao do kraja meseca da uzmem kuciste...Lancool K58 ima malu prednost zbog cene i sto cu moci malo da se igram sa njim ali cu morati da ga vidim uzivo bas zato sto kazu da nije nesto kvalitetno a definitivno nije po lian li standardu...tako da ako se posle razocaram nisam u velikom gubitku ako se odlucim posle za neko drugo... Ne radim vise sa hw nekih 3-4 god tako da ga ne bi previse ni akao tj seljakao,otvarao i konstantno menjao hw tako da bi i on posluzio ako je dobro odradjeno hladjenje. naravno dodao bi mu jos 2x140 gore...taman kad dodje nova Noctua kod nas ako vec nije :)

U igri su jos i LIAN LI LanCool DragonLord PC-K62 (mada ne vidim da ga nesto ima kod nas), Silverstone SST-FT01B-W Fortress (ne znam da li vredi davati 17.500din za kuciste iako mi je jedno on najlepsih mada je to subjektivno misljenje...nervira me sto se jako tesko vade filteri tj sto ima mana :p),
Cooler Master CM 690 II Advanced (jel doslo kod nas? cena? Ovo bi mozda i bio moj favorit ako je oko 9.500din), Ne znam da li je i kvalitet izrade poboljsan ili samo funkcionalnost.... ANTEC P180-EU i Cooler Master Stacker 831SE jos ulaze u moj izbor. Moracu da odem za beograd krajem meseca i obidjem par radnja i da ih "opipam" :D
K62 ti je isto/slicno sto i K58, mene je kvalitet razocarao, tu je negde sa CM 690.:p
SS Fortess, Antec P180/182 i Stacker su ipak visa klasa.

vidi moj signature :)

znaci ipak te zuljaju pare i odlucio si da ih potrosis umesto za bolji hw ti ces te pare da ulozis u kuciste gde neces videti nikakvo ubrzanje :) ccccccc kako si neodlucan

koje ima za manje para a da valja icemu?
aj daj neki predlog

jel ima neko 3-5k da valja?

*da valja znaci da je dobro provetreno i da se meni svidja :D

Poslednja izmena:
ehh, ti ces sebi lako pomoci, al ko ce meni pomoci? xD

ako se uhvatim nekog od 7k onda kazu sto bacas tolike pare, ako neko za 2, 3, 4 kazu nevalja, grejace se previse itd....

Idi lepo u Benchhouse i odaberi kuciste. Ima lep i sva kucista su zanimljiva, bar za mene.

ehh, ti ces sebi lako pomoci, al ko ce meni pomoci? xD

ako se uhvatim nekog od 7k onda kazu sto bacas tolike pare, ako neko za 2, 3, 4 kazu nevalja, grejace se previse itd....

ja ti bas nisam merodavan za savet oko kucista jer ja ne bi nikad dao mnogo para za njega vec bi uzeo nesto solidno,a ostale pare ulozio u bolji hw...al to sam ja i tako razmisljam dok ima onih koji bi dali i 200e za kuciste

Kad imam para spreman sam da dam 3x vise nego sto bi trebalo za nesto sto u tom trenutku zelim i sto mi je zapalo za oko..a sto se tice kucista pravo da ti kazem ranije dok sam radio sa hw to mi je bila zadnja rupa na svirali i koristio sam kineze...cak sam cesto bio i bez kucista posto sam ih delio uz neku budzet konfu za dz kad mi dosade...burazer ih je nabavljao pravo da ti kazem ne znam ni odakle ni koliko su kostali al je bilo dosta lepih kucista. Naravno daleko od toga da su bila kvalitetna. Tanak skrnavi lim...Koliko sam se puta samo isekao:wall: Raspisa se bezveze i upa liku u temu :trust: sorry dosadno mi je :d

Idi lepo u Benchhouse i odaberi kuciste. Ima lep i sva kucista su zanimljiva, bar za mene.

sve bi to bilo lepo da sam ja iz bg-a i ne bi ni pitao ovde nego bih obisao prodavnice sto sam i uradio u ns ali ljudi nigde nema neko pravo kuciste, imaju samo ona krs od iljadu, dve, niko ne drzi u prodavnici nesto skuplje pa da pogedam uzivo :(

Merci boku Garson.
Imacu to na umo kad budem trazio. Ima da se izvozikam po celom gradu...mrzim prokleti shoping. Kupovina preko neta je zakon :D

edit:

@Max21 Ovako nesto?
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/13562/8

iskreno, ne svidja mi se kao i vecina drugih :wall:

kad nzm sta hocu :wall::wall::wall:

nego da pitam posto sam neodlucan i nzm koje kuciste da uzmem a sve ostalo imam i hteo bih konacno da ozivim moju konfu pa sam mislio da to stavim u kuciste koje sad imam, nemam pojma koje je marke nigde ne pise a tamo gde sam kupio pisalo je atx midi tower 350w (sa ruckom)

otpr. izgleda kao vece sa ove slike
http://www.pakom.com/SlikeProizvoda/9001975_1.jpg
dimenzije duzina preko 50, sirna oko 19 i visina 43

imam osmicu napred i nazad (cm su, 19db)

pa me zanima da li bih mogao da na neko vreme stavim konfu i to kuciste, valjda se nece kuvati

amd phII 550be
770ta-ud3
gainward gs 4850 grafa
cft-650

ostalo nije bitno, merio sam, grafa staje lepo nego sad nzm oce biti pretoplo u tom kucistu?

Kad imam para spreman sam da dam 3x vise nego sto bi trebalo za nesto sto u tom trenutku zelim i sto mi je zapalo za oko..a sto se tice kucista pravo da ti kazem ranije dok sam radio sa hw to mi je bila zadnja rupa na svirali i koristio sam kineze...cak sam cesto bio i bez kucista posto sam ih delio uz neku budzet konfu za dz kad mi dosade...burazer ih je nabavljao pravo da ti kazem ne znam ni odakle ni koliko su kostali al je bilo dosta lepih kucista. Naravno daleko od toga da su bila kvalitetna. Tanak skrnavi lim...Koliko sam se puta samo isekao:wall: Raspisa se bezveze i upa liku u temu :trust: sorry dosadno mi je :d

ma opusteno :D

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da te brinu previse temperature,pre svega zbog godisnjeg doba:d
Ubaci i vozi,ne bi trebalo da imas problema sa temperaturama do leta.Do tad ces valjda naci kuciste po svom ukusu.Sto se tice predloga za kuciste nemam sta da dodam,u tom cenovnom rangu je vec preporuceno najbolje za dati novac,ostaje samo pitanje koliko novca si spreman da izdvojis.

Nazad
Vrh Dno