Šta je novo?

Google Chrome

Kako povecati fontove?Isao sam na Option-change font and language settings-fixed-width font –change stavio velicinu 20 –Ok.Medjutim kad sam izasao vidim da se velicina sama vratila na 13 koliko je i bila.Na Ctrl + se povecava ali slika izlazi van okvira ekrana.
I jos nesto.Da li mogu da se na svakom sajtu namesti odredjena velicina fonta i Chrome to da zapamti.Kada sledeci put dodjem na njega da se automatski ta velicina odmah namesti.

Mogu reći da Hrom sada skroz može da se koristi kada Adblock+ super radi, lako se definišu pravila i blokiraju reklame, a može da se subscribuje i na easylists, kao AdBlockPlus na FF. Sada mi je default browser, jer me je AdBlock (i nedostatak Smooth Scrolla) kočio da pređem na njega, sad mi to više nije prepreka.

Sad sam probao AdBlock+ na dev verziji Chrome-a, još to nije ni blizu AdBlockPlus + Element Hiding na FF. Ne vidim kako mogu flash i google ads da blokiram. Etarget takođe.

Alt+B pa blokiraš flash koji hoćeš kursorom.

##[id*="etarget"] u Global Filters pa save za etarget, a meni googleads blokira sa nekom od ovih easylists.

Probao sam naravno sa Alt B, ali kad kliknem na flash banner, samo me odvede na stranicu koja se reklamira.

Moraš tačno da pogodiš okvir DIV-a gde je flash. :) Probaj malo van flash okvira da pomeriš kursor i onda da blokiraš.

Da li još neko imaproblem sa instalicijom Chrome-a na Win 7 x64? Probao sam sve što mi je palo na pamet, ali nikako ne uspevam da ga instaliram. :crash:

Meni radi najnormalnije. Probaj Betu ili Dev, mozda one rade.

Postoji problem kod Chrome-a i Windowsa 7 X64 - instalirani Chrome nece da se pokrene uopste. Resenje je da se instalira poslednji beta build i onda radi ok.

Postoji problem kod Chrome-a i Windowsa 7 X64 - instalirani Chrome nece da se pokrene uopste. Resenje je da se instalira poslednji beta build i onda radi ok.

Zar ne pomaze ovo u takvim situacijama...
1. Right Click on the icon of google chrome on your desktop and go to properties.
2. Change the "target" field by going to the end of the target address and adding " -in-process-plugins" (DO NOT forget the space at the begining!)
3. Click apply and okay.
4. There you go! you have chrome on x64.

Btw, jel ima nekih naznaka kada ce se pojaviti Chrome x64?

Ne, to ne radi.

samo neka ubace greasemonkey za skripte ili bilo koju ekstenziju za skripte, i ja automatski napustam mozillu...

Chrome Extensions are go!
https://chrome.google.com/extensions/

Impresivan broj ekstenzija s obzirom da je tek pusten sajt u promet.

Da al samo za one koji furaju beta verzije :)

Mislim da je i ranije postojao neki addon koji barata skriptama (poput GreasyMonkey sa FFa) ali se nisam narocito cimao oko njega jer je kao i svi addonovi samo za 4.xxx verzije.

Bas sam prosle nedelje malo ostavio FFa da odmara u uposlio Hromiranog. Mogu reci da se znatno brze podize, brze ucitava strane, medjutim slabije barata sa velikim brojem tabova od FFa (treba da se ceka ukoliko otvarate 4 taba jedan za drugim sto je kod FFa trenutno). Nije los browser, fali mu gomila addonova (kako stvari stoje ne zadugo), ima zaista lepih tema (izgleda lepse nego nakiceni FF) ali treba jos neke stvari da srede (rad sa fleshom nije na nivou FFa ali ipak solidno radi).

Problem sa skriptama je taj što se 90% njih piše za Greasemonkey i bez njegovog API neće da rade. Opera, recimo, ima nativnu podršku za korisnički Javascript, ali šta vredi kad su komande u skriptama nestandardne.

Da al samo za one koji furaju beta verzije :)

Mislim da je i ranije postojao neki addon koji barata skriptama (poput GreasyMonkey sa FFa) ali se nisam narocito cimao oko njega jer je kao i svi addonovi samo za 4.xxx verzije.

Bas sam prosle nedelje malo ostavio FFa da odmara u uposlio Hromiranog. Mogu reci da se znatno brze podize, brze ucitava strane, medjutim slabije barata sa velikim brojem tabova od FFa (treba da se ceka ukoliko otvarate 4 taba jedan za drugim sto je kod FFa trenutno). Nije los browser, fali mu gomila addonova (kako stvari stoje ne zadugo), ima zaista lepih tema (izgleda lepse nego nakiceni FF) ali treba jos neke stvari da srede (rad sa fleshom nije na nivou FFa ali ipak solidno radi).

Ma meni je Dev build chrome-a stabilniji nego Firefox 3.5.5, al' dobro. :)

BTW, ti si jednom prilikom rekao da je Chrome iFegg proizvod, sta sad bi? :)

Ono sto mi se ne dopada kod Chrome-a je sto je u pojedinim delovima trenutno previse "zatvoren", u fazonu "mi smo Google, sta ti ima tu da podesavas posle nas", a vidim da su i mnoge ekstenzije krenule u tom pravcu. Na primer ekstenzija Gmail Checker (zvanicna, by Google dakle), u toolbar dodaje novu ikonicu koja u cosku ima broj neprocitanih mailova. I kada je kliknes otvara se gmail u novom tabu. Vaaaauu?! Dodatna podesavanja ne postoje. Mislim, ne trazim TabMix Plus koji ima vise podesavanja od ostatka Firefox-a, al' bar neki pop-up, tu i tamo neko podesavanje. Gmail Checker sam naveo samo zato sto je tipican predstavnik ekstenzije za Chorme i trenutno je prva po popularnosti.

Nemojte me pogresno razumeti, nije nikakav flame, meni se osnovna ideja Chrome-a jako dopada (i vrlo bih voleo da sutnem FF u korist Chrome-a), samo ima nekih stvari koje bas smetaju.
Na primer, ne mogu ni da dodam ni da sklonim ni jednu ikonu iz toolbar-a (osim toga da li ce da postoji Homepage ikona opet Vaaaau). A kada instaliram ekstenzije, svaka lepo doda svoju ikonu u toolbar (i ne zna se koja je ruznija BTW) i sa 6-7 ekstenzija mi se vec smanji address bar duplo. Ovo je prilicno velik problem, kada su se vec otvorili za ekstenzije, treba da developerima stvore nacin gde da ih smeste u njihov interfejs (ali da ih smeste kvalitetno, ne samo da trpaju dugmice u toolbar). Firefox ima takav interfejs npr. da je vise prazan nego popunjen po defaultu, pa developeri ekstenzija imaju mogucnost da svoju ekstenziju kvalitetno i logicno uklope u postojeci interfejs. Razumem ideju Chrome-a da ima samo address bar/toolbar i titlebar/tab bar, al' gde ce ekstenzije onda da se uguraju? Malo mi je paradoksna ova cela novonastala situacija sa ekstenzijama. Chrome su navodno napravili da bude brz, jednostavan, lep i sl. Medjutim, sada dolaze u situaciju da ce korisnici kojima su neophodne ekstenzije (citaj: okoreli Firefox korisnici) biti primorani na nove toolbar-ove i ko zna kakve gluposti. Ako bude tako, zasto bi uopste prelazili sa Firefox-a?
Van price o ekstenzijama, klot Chrome je za prosecnog korisnika mnogo bolji browser od Firefox-a. Naravno, to je samo moje misljenje.

Takodje, download menadzer je bljak, i nacin podesavanja ekstenzija u posebnoj web-like stranici je bljak. Sta fali prozorima? :(

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem da mu CTR+C ne radi u Chrome-u?

Copy to clipboard? CTRL+C?
Da izvinete na izrazu, moj kopira normalno. :D:D

Da li moze da se fizicki poveca citav sadrzaj sajtova, kao kad drzim ctrl pa skrolujem, ali da ostane tako, da ne moram svaki put to da radim?

Ja korsitim već mesecima SRWare Iron. Ne volim da me špijunira Google :-devil-:.

Ovaj poslednji 4.0.275 RC mi često krahira kada se prikazuje fleš sadržaj :crash:.
Firefox koristim kada štampam sa interneta, snimam stranice, skidam pdf-ove koje ne mogu sa Ironom (PDF download ekstenzija) i za skidanje videa preko DownloadHelper ekstenzije :).

:laugh: :bottle:

Rade li u Iron-u extenzije za Chrome?

Nazad
Vrh Dno