Šta je novo?

Izgubio sam 192.168.1.1

Matori

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2008
Poena
320
U pitanju je PTT ADSL

U utorak/sredu mi se prvi put desilo da ne mogu da udjem na tu stranicu. Iskljucim modem (modem/ruter SAGEM 1201) na dugme, sacekam 15-20 min. i upalim ga... Radi. Zbog blagopolučnog ishoda, nisam pridao znacaj ovoj epizodi, a trebalo je :mad:
U cetvrtak posle podne isti problem, samo iskljucivanje modema ovog puta nije pomoglo. A ja sam milijardu puta morao napolje zbog sitnih kupovina pred NG. U nekom trenutku shvatim da je 31. uvece, a da meni net ne radi, i da mogu da se slikam do ponedeljka...
Svasta sam pokusavao tokom vikenda i jednom sam cak uspeo da ostvarim vezu, ali ishod je svejedno gorak - ili je mom modemu nesto "otislo", pa ne moze trajno da odrzi konfiguraciju, ili su neki radovi/havarije u mrezi u komsiluku.

Danas je taj cuveni ponedeljak...
Nista o radovima/havarijama nema, znaci moj modem je u pitanju. (Support sam zvao do besvesti, ali bez uspeha)
Ideja je da im sutra odnesem modem u Katicevu, iako se nisam cuo s njima, ali smor je sto moram da nosim punu kesu opreme. Ako ponesem sve to, a oni mi NE zamene modem, osecacu se kao poslednji sucker...

Da li se ikad ikome ovo desilo? Kakav je ishod bio? Da li oni mozda mogu da mi konfigurisu modem preko mreze? (Sto ne pomaze previse, jer ja ne vidim kako da ih dobijem telefonom...)

P.S. Da li sada ima nesto dobro sto dele od opreme, pa da trazim to? (Ako mi budu menjali modem)

192.168.1.1 ti je adresa rutera.Postoje 2 razloga zbog kojih je moguće da ne možeš da mu pristupiš:

1. Ruter je otišao u večna lovišta ili
2. Fasovao si neki virus i/ili ti se naprasno promenila adresa računara (trebala bi da bude 192.168.1.x gde je x broj od 2-255).

192.168.1.1 ti je adresa rutera.Postoje 2 razloga zbog kojih je moguće da ne možeš da mu pristupiš:

1. Ruter je otišao u večna lovišta ili
2. Fasovao si neki virus i/ili ti se naprasno promenila adresa računara (trebala bi da bude 192.168.1.x gde je x broj od 2-255).
Ako su to dve jedine opcije, onda ruter odlazi u vecna lovista... Ne verujem da je adresa racunara u pitanju, posto isti racunar podizem i XP-om i 98-icom i kad radi, radi na oba; kad ne radi, ne radi ni na jednom...

Zaboravih da kazem, ruter nije vezan mreznim, nego USB kablom (to je mozda bitno)

A da li si probao da ga vežeš mrežnim kablom?

Mogu da konfigurisu modem preko mreze ali prethodno moras da budes uporan i da ih dobijes :), i nemoj da brines meni su zamenili modem za nov u roku od 2 sata od kad sam zvao,

Ako imas mogucnosti, vezi router mreznim kablom i tada si siguran da je samo do njega. Sto se menjanja opreme tice, tesko ih je dobiti, ali kad odes tamo vrlo brzo rese problem. Doduse, ja sam uvek uspeo da ih dobijem i da im se prethodno najavim, ali mi se cini da ne bi pravili preterano problema i ako odes nenajavljen, samo je tada pitanje da li ce ti to odmah srediti ili ces cekati neko duze vreme na sredjivanje problema.

Svojevremeno sam probao mreznu kartu, pa mi nije proradila. A lepo mi je bilo proradilo preko USB kabla, pa se nisam dalje cimao. Sad naravno mogu da pokupim sve mrezne karte iz kancelarije i da ih isprobavam dok neka ne proradi, ali to mi je sad suvise sporo...

Ipak se nisam odlucio da sa svom onom skalamerijom odem nenajavljen. Imam jos ~4.5 sata da ih dobijem telefonom - drzite mi fige! :D

ajd probaj 192.168.1.2 ili 3 :) Ja mom huawei mogu da pristupim i sa 1 i 2 na kraju.

PLUS za PTT!
(Ovo sam morao da naglasim, posto PTT ADSL svi pravolinijski diskvalifikuju, iako su najjeftiniji, a imaju sasvim pristojnu vezu)

Ipak se nisam odlucio da sa svom onom skalamerijom odem nenajavljen. Imam jos ~4.5 sata da ih dobijem telefonom - drzite mi fige! :D
Zvao sam u najstrasnijem spicu - ~15 do 4. Dobio iz prve! Javio mi se isti ortak koga sam (prosli put)* zapamtio kao izuzetno korektnog.
Pricamo mi o slucaju i tu se ustanovi da ja nisam kod kuce. ON: "A hocete li biti danas kod kuce?" JA: "Bicu, ali necu moci da vas dobijem" ON: "Mogu ja da zovnem vas"
Dam coveku mobilni (fiksni, naravno, ima) i kazem mu da me zovne oko pola 7. Tacno u pola 7 zove me na mobilni, potvrdim da sam kod kuce, zovne me na fiksni. On mi postavlja pitanja, ja odgovaram, za dva minuta se slozimo da donesem modem da mi ga zamene. Ja zakukam da mi je tesko da skupim svu onu skalameriju koju sam dobio uz modem. On kaze "nema veze, donesite modem, adapter i kablove"
Ja sutra (sreda) donesem modem i... Sta da kazem - evo me na webu :smoke:

* prosli put odnosi se na moju jedinu aferu sa njihovom tehnickom podrskom dosad. Modem SAGEM 800, posle 3-4 godine koriscenja, crk'o mi je pre par meseci. Tad sam dobio ovaj SAGEM 1201

A sta je zapravo bilo?
(Bilo bi zanimljivo da ovo objasni neki elektroinzenjer. Za mene kao laika, prica je sokantna)

Svi smo ovde zakljucili da mi je riknuo ruter. Ne! I modem i ruter (u istom uredjaju) savrseno su ispravni. *****avao je adapter za struju! To je stvar na koju ja nikad ne bih pomislio, jer je modem sve vreme imao struju. Ali, kako se ispostavilo, ta struja nije valjala i zato nisam imao internet vezu :wall:
Dakle, umesto starog adaptera dobio sam novi, duplo veci i triput tezi i ... kao da sam dobio Seasonic 850W umesto LC Power "550W" napajanja!

Ovde ima dosta ljudi koji, s jedne strane, imaju nizak prag tolerancije kad zakaze usluga koju su platili; a s druge strane, nisu ni stipse za pare, niti ih mrzi da se iscimaju, ako je na dobrovoljnoj bazi. Takvima preporucujem da obezbede rezervni adapter, rezervne USB i mrezne kablove...
Kad pocne da *****ava nesto, odmah isprobas sve, jedno po jedno... I mozda ces si ustedeti visednevni kosmar! (Ja sam od 29. decembra do 6 januara bio bez interneta kod kuce, a u kancelariju mi se, razumljivo, nije islo...)

All's Well That Ends Well! ,)

ajd probaj 192.168.1.2 ili 3 :) Ja mom huawei mogu da pristupim i sa 1 i 2 na kraju.
Ne mogu da dobijem ni dvojku, ni trojku. Samo svoju osnovnu 192.168.1.1. Ni Seasonic nije svemocan! :d

Sto se tice rutera Sagem f@st 1201 i ja imam problema i to od samog starta. Zapravo provajder je Beotel Net za koga sam ovde procitao da je tesko sr**e. Moj problem je u tome sto sam ispostovao ceo tutorijal za povezivanje rutera na komp i instalirao drajvere preko istog ali interneta NEMA. na mreznoj kartici pise da je omogucen protok 100 Mbps ali njega u globalu nema jer kad krene instalacija rutera (tj. drajvera) onda se posle nje testira tj. prvo konfigurise ruter pa proverava ADSL konekcija i na kraju mi zatrazi user i pass i tu je "kraj" (ustvari trebao bi da bude finish ali nije). parobao sam sa svim mogucim userima i passwordima koji su mi pali na pamet (od onih u ugovoru pa sve do admin-a i user-a) ali bezuspesno, ruter mi konstantno prijavljuje da nisu tacni i samim tim ne mogu da zavrsim instalaciju i konfiguraciju rutera a to znaci i da nema neta do daljnjeg :( Probao sam i sa USB kablom i opet isto. Pise da treba da se konfigurise ruter. Naravno posto zivimo u Srbiji nisam dobio niti jedno uputstvo na srpskom.
pokusao sam da pristupim ruteru i preko adrese 192.168.1.x i to radi samo sto non stop nesto klikce i pise da je ADSL Down.
Pokusacu da dobijem neki njihov korisnicki servis ako ga uopste imaju pa cu se posavetovati sa njima ali bi mi svakako znacilo i neko vase misljenje o svemu a verovatno je jos neko od vas imao isti problem.Hvala.

A lampica? (ona skroz desno) Jel' svetli crveno ili zuto?

Matori: Sve lampice svetle zuto, samo sto nece da se konfigurise ruter. A kad pokusam da ucitam neki sajt, recimo google, na ekranu mi ispise da ruter nije konfigurisan. Mozda je problem u mreznoj kartici?? Ona je D-Link i PCI je. Jedino ako se ona i ruter nesto ne slazu.

Nazad
Vrh Dno