Šta je novo?

me and my monkey xD

Mali HoBiT

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700kf P6.0/E4.6GHz Heatkiller IV waterblock
Matična ploča
Asus Z790 itx
RAM
G.Skill 2x24GB Patriot 8000MHz
GPU
Sapphire 6800XT EK waterblock
Storage
WD Black 850 1TB & Samsung 980Pro 2TB
PSU
Phanteks Revolt SFX 850w Platinum
Kućište
SSUPD Meshlicious, custom loop
Monitor
LG 38WN95C-W
Miš & tastatura
Keychron K7 max & Keychron m3 Metal
Ostale periferije
CP1500EPFCLCD
monkey je naravno moj q6600 :d

ljudi koji se secaju mojih prethodnih postova u ovoj sekciji znaju da je svako pitanje bilo upuceno za "fine" tuning gore spomenutog cpu-a :)
jelte, ja zelim 3800mhz i niti jedan manje xD

posto bitka sa njim traje vec podugo, a on tvrdoglavo nije hteo preko 3666mhz na vazduhu(prolazio 3dmark na 4ghz) xD ja zamenih kuciste(onog stacker-a nV) sa TT Kandalfom lcs...

kao sto sam napomenuo iznad, max stabilan klok na vazduhu mog cpu-a je 3666mhz i to na svakoj ploci na kojoj je bio(2x xfx,2x dfi,asus p5q deluxe je tu trenutno)

posle jedno sat vremena sklapanja celog sistema dosao je trenutak da se sipa tecnost, pazario sam toliko puta spominjani glacelf i destilovanu vodu, od oka napravio 50:50 odnos vode i coolant-a :d i startovao sistem...srecom sve je proradilo iz prve :)

evo skora

ovo je trenutno setup za svaki dan, jos 47mhz to go xD

verovatno bih trebao razblaziti tecnost sa vodom, i zameniti kanticu od tt waterblock-a da bih dosao do zeljenih 3800mhz, jel da ?

bi li imalo funkciju ubaciti jos jedan radijator ?
mislio sam 'vako nesto:
thumb.php

sugestije, saveti...be my guest xD

:wave:

Poslednja izmena:
lepo lepo, zanimljiv primerak :)

iskreno nisam ochekivao tako dobar rez sa tim hladjenjem jer ja nisam nikako bio zadovoljan sa njime, chak shta viseh razocharan, hladio je gore za lepih 6-7c gore od mog lapovanog truea i to oc-ovan i7 D0. mislim da je najveca mana tog sistema slaba pumpa, pa WB. pogotovo ako bi dodavao josh jedan radijator, nova, jacha pumpa ti ne gine.

a da ne spominjem chinjenicu da je trenutno aktuelan LinX test, zvani przionica :), pogotovo u 64bit varijanti, tako da sumnjam da bi ti bilo stabilno i 3.7ghz, a kamoli 3.8 da izvuchesh.

Poslednja izmena:
nisam probao linx,ali probacu uskoro xD

ja cu masinu da prajmujem dok god je taj test relevantan :) nikada nisam imao problem sa masinom kada odradi ~3 sata torture testa..

plan mi i jeste da zamenim rezervoar i pumpu, jer sa ovim setupom ne mogu da ubacim jos jednu graficku :d

dodatni radijator sam uzeo pa sta bude :) montiracu ga kada se odlucim koji wb da pazarim, kod nas i nije neki izbor...mozda thermalright xD

ti se ne secas da je ovaj cpu je dosao od tebe meni? :D cuvas mi garanciju jos uvek jel da ? :d

inace, cpu prajmuje skoro ceo sat pre restarta na 3.8ghz sa istom voltazom :)

ja bih preporuchio 75-25% odnos voda (destilovana naravno)- antifriz... mnogo je 50-50. btw najs skor

Ako imaš uslova 1 spoljašnji hladnjak velikih dimenzija bi uticao na temperaturu. Tek posle bi mešao tečnosti.

ja sam pazario big water 735 i samo cu ga dodati u sistem i to kada preuzmem i ponovo sklopim masinu, limarija kucista je na plastifikaciji xD odneo sam pumpe drugaru da vidi moze li srediti tako da obe bacaju ~400l na sat :) a tragam i za novim blokom...muka :d
nadam se da cu do vikenda uspeti da dodjem do prime stabilnih 3800mhz :)

nisam probao linx,ali probacu uskoro xD

ja cu masinu da prajmujem dok god je taj test relevantan :) nikada nisam imao problem sa masinom kada odradi ~3 sata torture testa..

plan mi i jeste da zamenim rezervoar i pumpu, jer sa ovim setupom ne mogu da ubacim jos jednu graficku :d

dodatni radijator sam uzeo pa sta bude :) montiracu ga kada se odlucim koji wb da pazarim, kod nas i nije neki izbor...mozda thermalright xD

ti se ne secas da je ovaj cpu je dosao od tebe meni? :D cuvas mi garanciju jos uvek jel da ? :d

inace, cpu prajmuje skoro ceo sat pre restarta na 3.8ghz sa istom voltazom :)

znam da je to od mene primerak, zato se i shalim. a shto se tiche garancije, ne secam se da je kod mene, mislim da sam ti je dao, davno je bilo. jbm li ga :)

Hobite gde ti je onaj 1.6 Northwood :)?

znam da je to od mene primerak, zato se i shalim. a shto se tiche garancije, ne secam se da je kod mene, mislim da sam ti je dao, davno je bilo. jbm li ga :)

kod mene je garantni list, salim se na racun garancije jer racunam da ce cpu gledati voltazu od 1.6 kada sklopim masinu :d

Pa mislio sam da se sećaš. Ti si valjda uzeo onaj 1.6 legendarni, pa kad sam video ovaj OC, setih se toga. Ali ako se ne sećaš, da ne ofujemo :D

Pa mislio sam da se sećaš. Ti si valjda uzeo onaj 1.6 legendarni, pa kad sam video ovaj OC, setih se toga. Ali ako se ne sećaš, da ne ofujemo :D

uzeo sam od tebe cpu i plocu, ploca bejase ic7 max3 xD procesor je radio na ~3ghz tada :d ali vidis, zaboravi da je bio 1.6 :)

Znaci nisi imao opciju da umjesto kupovine kandalfa uzmes custom wc sistem? To bi ti bila puno bolja opcija. Glacelfa treba da ide dosta manje. Sto se tice performasni, 70c na vazduhu i 70c nije isto (zapravo jeste :p ali za stabilnost procesora nije). Naravno, nije neka sada ogromna razlika ali koliko toliko, voda brze 'odnese' toplotu iako je ona konstantna.

Znaci nisi imao opciju da umjesto kupovine kandalfa uzmes custom wc sistem? To bi ti bila puno bolja opcija. Glacelfa treba da ide dosta manje. Sto se tice performasni, 70c na vazduhu i 70c nije isto (zapravo jeste :p ali za stabilnost procesora nije). Naravno, nije neka sada ogromna razlika ali koliko toliko, voda brze 'odnese' toplotu iako je ona konstantna.

nije me kostalo samo kuciste puno, sve sa novim vodenim blokom(thermalright) i dodatnim 735 bigwater-om nece preci 220 jura :)
ja sam racunao, da sam radio diy sistem samo komponente za vodeno hladjenje bi bile ~300$ xD + kuciste + transport + carina&porez xD

ja planiram ugraditi 2 pumpe koje ce bacati ~400l/s, dodatni radijator, mnogo bolji vodeni blok + pravi odnos vode/coolant-a mogu napraviti razliku...videcemo uskoro :D

Pa to sve sto planiras ugraditi nece postici bolje rezultate od diy sistema :) a potrosit ces puno vise od 220e. Ne znam odakle si gledao ali za 220e se moze sastaviti odlican sistem, zato sam i pitao... Mislim da jedna firma moze naruciti sve sto ima na caseking.de a ima puno sto se tice wc-a. Uz neku proviziju, mislim da bi te opet jeftinije ispalo a imao bi kompaktiniji i bolji sistem. Ali te shvatam, mozda ti se zurili, neces da se peglas i slicno. Kako god, sta god da uzmes, neces dobiti nista spektakularno osim licnog gusta :)

Pa to sve sto planiras ugraditi nece postici bolje rezultate od diy sistema :) a potrosit ces puno vise od 220e. Ne znam odakle si gledao ali za 220e se moze sastaviti odlican sistem, zato sam i pitao... Mislim da jedna firma moze naruciti sve sto ima na caseking.de a ima puno sto se tice wc-a. Uz neku proviziju, mislim da bi te opet jeftinije ispalo a imao bi kompaktiniji i bolji sistem. Ali te shvatam, mozda ti se zurili, neces da se peglas i slicno. Kako god, sta god da uzmes, neces dobiti nista spektakularno osim licnog gusta :)

ma jock :d ja trebam jos castiti komsiju koji plastificira kuciste i to je sve od troskova, 220 jura :) i to -(minus) 130 koje sam dobio za stackera - 25/30 evra koje cu dobiti za vazdusni kuler koji sam koristio...u do the math xD

Vrh Dno