Šta je novo?

Kingston 128GB SSDNow V SerieSata2 2.5"

I ovo je prvi put na forumu da mi se neko obrati sa:
Ja se nikom tako nisam obracao ni na forumu ni izvan njega i licno sam uvredjen da mi se neko na forumu tako obrati pogotovu sto ako sam negde i pogresio rado se ispravim

Ja stvarno ne znam kako drugacije da se izrazim.. "Izneo si gomilu lazi? Nisi u pravi za previse stvari odjednom"?
Kad nesto znas a kazes suprono, to je prosto laz. To nije slucaj ocigledno.
Kad nesto ne znas, upitno iskazes, to je normalno. Nije slucaj.
Kad JEDNU stvar mislis da znas, ispadne da ne znas, to je prosto oops.
Kad nabacas 10 stvari o VRaptoru od kojih nijedna nije tacna, pa ja stvano ne znam kako da to nazovem drugacije?
A evo gde sam ti rekao da lupetas (znaci sve u vezi VRaptora)
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2043672&postcount=18
Nisam za ostalo rekao da lupetas... Samo se ne slazem jer imam drugo glediste.

Poslednja izmena:
Imam 4xX25-E i 3xX25-M. M koristim 4 meseca za sad.
Ti imas X25-E za koji ovi "marketing" Intel slajdovi kazu da ima izdrzljivost 1 Petabytes za 32GB i 2 Petabytes za 64GB.
Mi imamo X25-M za koji isti slajd kaze da je izdrzljivost 7.5Terabytes i 15 Terabytes (pri najgorem slucaju upisa)

dakle prakticno 100x manje - tvojih 1% je za nas 100% (mrtav SSD)

A stanje se moze proveriti (slajd 2) Intel SSDtoolbox bi trebalo preko ovoga da proverava koliko je jos ostalo upisa na SSD
E9h Smart adresa pocinje sa 100% i vremenom se spusta

Etika na forumu nalaze da kazes "ja se ne slazem sa tobom i smatram da su tvoji pogledi na VRaptor pogresni zbog toga i toga, da li si imao prilike da ga koristis?" i sam sa rekao da je to moj pogled na VRapror da li zbog nedostatka marketinga ali mislim da ga mnogi dele jer ne mogu da pomislim da je hladan kad se pojavio sa 3,5" IcePackom koji kad skines gubi garanciju, divno da sad ima verzija bez toga.

Znaci Bench nije pijaca i nije mesto za bulevarski recnik vec je ozbiljan hardware-ski forum koji iskreno podrzavam. Iako smo i Peca i ja imali oprecne stavove u nekim diskusijama u kojima si i sam ucestvovao video si da smo kulturno obojca izneli svoje argumente, Peca je ponegde nas zamolio da nije u mogucnosti sve da nam objasni ali da mozemo da ga drzimo za rec sto sam naravno i prihvatio.

Poslednja izmena:
A stanje se moze proveriti (slajd 2) Intel SSDtoolbox bi trebalo preko ovoga da proverava koliko je jos ostalo upisa na SSD
E9h Smart adresa pocinje sa 100% i vremenom se spusta
Pa tako sam i "izracunao" ;) (doduse posto sam na RAID-u to je islo malo komplikovanije ali ta vrednost je to ;))

Elem.. poceo sam da slusam ovu prezentaciju - cela prezentacija pocinje "How to determine SSD Endurance? Well, SSD endurance can be presumed as....".

Poslednja izmena:
Lepo sto si poceo da slusas, jos sada malo da poradis na recniku i super

Pogledaj pred kraj prezentacije imas ozbiljan Hitachi enterprise SSD sa dva nezavisna 6Gb SAS porta (ako jedan crkne drugi preuzme, moze i preko 2 razlicita kontrolera ako jedan host crkne)

Etika na forumu nalaze da kazes "ja se ne slazem sa tobom i smatram da su tvoji pogledi na VRaptor pogresni zbog toga i toga, da li si imao prilike da ga koristis?"

OK Izvini sto sam rekao da lupas.
Ja ne smatram da su tvoji pogledi na VRaptor pogresni - ja znam da su pogresni ;) Znam da si neinformisan a da si pristupio pricanju o VRaptoru kao da si upoznat a ne kao da je to tvoje misljenje ;)

Prihvatam izvinjenje ali ipak si mi potvrdio pola stvari sto sam rekao http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2043937&postcount=30 ne bih sada da ulazim u diskusiju cena na rasprodaji, zasto ne moze u notebook (preko 50% prodaja PCa) i kakve to veze ima (i sam si se zalio da je prvi post izmenjen a imao je veze sa notebookom) i jos mi dugujes objasnjenje za onaj grafik gde je najbrzi/najnoviji 300GB VRaptor upucan kao 5x sporiji ;)
attachment.php

EDIT: naravno shvatio si da vise necu u ovoj temi da diskutujem o VRaptoru - imam svoje poglede koliko je sada interesantan a koliko ce da vredi kad ga za 1,5g budem prodavao. Hvala u svakom slucaju na tvojim iskustvima mislim da cu uzeti OCZ Summit 256GB sa slike kad padne na $400 pre nego sto cu uzeti 300GB VRaptor za $300
EDIT2: VRaptor (po threadu) i Apple (po potpisu) su ti izgleda vrlo osetljive stavke ;) Nadam se samo da VRaptor ne pokusavas sa uzdignes koliko Apple pokusavas da spustis (sux je vrlo pezorativno i nije primereno kompaniji koja trenutno vredi 200 milijardi dolara - upravo gledam AAPL akcije na iPhone-u $189,8B :) )
EDIT3:
Ja stvarno ne znam kako drugacije da se izrazim.. "Izneo si gomilu lazi? Nisi u pravi za previse stvari odjednom"?
Onda moras vise da citas, ja trenutno citam Slika Doriana Graya na Sony Readeru PRS-600 sjajan e-papir uredjaj!

Poslednja izmena:
(i sam si se zalio da je prvi post izmenjen a imao je veze sa notebookom)
Decko je hteo da ga ubaci SSD u desktop jer je isprobao SSD u laptop i svidja mu se. Taj deo nije obrisan:
OP je napisao(la):
Zbog toga sam sada u dilemi da na kucnom racunaru stavim SSD.

A to sto si srednju cenu VRaptora hteo da uzmes kao neki pokazivac je, po meni, beskorisno u najmanju ruku (da ne kazem nesto gore).
Nisam se slozio sa tobom u polovini stvari - "slozio" sam se u dve, koje nisu ni bitne bile.

i jos mi dugujes objasnjenje za onaj grafik gde je VRaptor upucan kao 5x sporiji ;)
A sta si hteo njime reci? VRaptor je dovoljno brz za vecinu korisnika, to sto je tu i tamo sporiji je nebitno.

Ja sam radio na SAS 15K diskovima pre SSD-ova kao glavnim diskovima (SATA je bio samo obican storage). Prelazak na SSD sam jedva osetio. Osim buke i potrosnje u sustini nisam zadovoljan. Ali 8 SAS 15K diskova i jedan VRaptor su nebo i zemlja po pitanju buke, potrosnje i grejanja ;)
Cak i iz mog ugla je VRaptor bolja opcija - znaci kad se koristi vishe diskova. A kamoli jedan.

Ovo mozes smanjiti ako ga punis do max 80% (ali ne mozes izbeci, jedino mozes da probas secure erase da ga potpuno izbrises kad uspori) ili jos bolje particionisati ga na 80% ali pitanje da li ti je to dovoljno prostora.

Sa kojim alatom bi secure erase mogao da se uradi?

HDDErase moze da se koristi http://www.iishacks.com/wp-content/uploads/2009/06/hdderase_33.zip ali mora stara verzija (sa linka, nova 4.0 ne radi lepo sa Intel SSDom)

Detaljno uputstvo:
http://www.iishacks.com/index.php/2...e-erase-reset-an-intel-solid-state-drive-ssd/

Brisanje traje samo par minuta za X25-M i jedini je nacin da se G1 vrati na brzine glanc novog diska

By now many have heard about the performance degredation found in Intel SSDs due to the write/rewrite commands. Although they remain incredibly fast, there are some instances where you may wish to “reset” the drive or at least secure erase the drive for a second sale or install in a different computer or server.

An Intel quote: “An alternative method (faster) is to use a tool to perform a SECURE ERASE command on the drive. This command will release all of the user LBA locations internally in the drive and result in all of the NAND locations being reset to an erased state. This is equivalent to resetting the drive to the factory shipped condition, and will provide the optimum performance.

The Center for Magnetic Recording Research no longer has HDDErase 3.3 on their website which is needed to secure erase the Intel X18-M, X25-M and X25-E. HDDErase 4.0 is not compatible with the Intel SSDs but should be used for all other hard drives. HDDErase 3.3 is available below:

Download HDDErase 3.3 (Intel SSD Compatible) here.

Included in the zip file are usage instructions. Be sure you can create a DOS 6.22 boot disk (in Windows XP explorer, right click on the “A drive” and select “format” and “create boot disk”). Then include the HDDErase.exe file on the disk.

You must also disable AHCI (SATA Mode) if enabled in your BIOS before you boot into DOS for the utility to run and work properly. Most BIOS will have an option to emulate IDE mode for SATA ports. Be sure to switch it back to AHCI once you are done.

Secure erasing the Intel SSD only takes about a minute.

Poslednja izmena:
EDIT: naravno shvatio si da vise necu u ovoj temi da diskutujem o VRaptoru - imam svoje poglede koliko je sada interesantan a koliko ce da vredi kad ga za 1,5g budem prodavao.
Garantujem da ce VRaptor od 300GB za 1.5g vredeti vise za prodaju nego bilo koji consumer SSD koji mozes danas da kupis pa da prodas kroz 1.5g - jer NIKO normalan nece kupiti koriscen SSD po prodavcu zeljenoj ceni ;)

Nadam se samo da VRaptor ne pokusavas sa uzdignes koliko Apple pokusavas da spustis
Ne. VRaptor je samo odlicna alternativa SSD-u. A ti si napisao gomilu neistina kao da zelis da uzdines bilo koji SSD.

(sux je vrlo pezorativno i nije primereno kompaniji koja trenutno vredi 200 milijardi dolara - upravo gledam AAPL akcije na iPhone-u $189,8B :) )
EDIT3:
NASDAQ value ti je indikator koliko je kompanija dobra?;) (a ne koliko dobro prodaje, samo?)

Vise da citam? Pa kako cu posle u politicare :( :D

Okay ako se pojavi VelociRaptor 600GB za $250 bice super most do novih SSDova

However, there are still a few areas where the VelociRaptor can beat out SSDs, especially the lower range models which use inferior controllers and/or NAND flash memory.

Offtopic:

@alfaunits i @I_L_I_J_A
Kakve ste vi nindze, skidam kapu... :D Legendarno! ;)

Nazad
Vrh Dno