+1 za Draivera, potpuno se slazem s njim Nikon u svojoj Compact klasi kao da ne zna da napravi foto aparat (nevazi za DSLR, tu je stvar afiniteta) jednostavno imao sam prilike da drzim u ruci par aparata iz s klase (s 220 i 630) kao o bedni prosumer L100 jednostavno toliko lose slike nisam video u zivotu. Neznam kaoko nikon moze nesto tako da pusti u prodaju...veliko razocarenje...Podesavanja se svode na scenski mod i Ai (Automatiku) jedino scime se mozes igrati je ISO (koji je katastrofa) i White Balance. Slike na najmanjem zumu uz odlicnu osvetljenost su solidne aali samo tad. (mada konkurencija u toj klasi ima bolje rezultate ko sto Driver rece) cim malo krenes da se igras sa zumom dolazi do uzasne degradacije slike koja je neprimerena (sum, chromatic aberration) pomislio sam da je rec do doticnog primerka S220 ali kad sam video slike na s630 i L100 smucilo mi se. Vecina ljudi je povucena Nikon dizajnom (mada bi se moglo diskutovati na tu temu) metalnim kucistima itd kupila ove aparate ali se jako razocrala. neznam za njihovu P klasu kakva je ali posle mog licnog iskustva sa s i l klasom zaobisao bi Nikon. Resenje traziti kod Canon, Fuji, Panasonic pa i Sony aparata. Touch screen je nesto zasta bi trebalo obesiti onog koji ga je izmislio i stavio na aparate-kamere. To je totalno neupotrebljivo zimi zbog pada osetljivosti istog, ako crkne (licno - sony DV camera) mozes da se slikas sa bilo kakvim setovanjima, i vuce struju nenormalno zbog svoje velicine i pozadinskog osvetljenja, nema zastitu (samo folija).