Šta je novo?

Nikon S serija

romalion

Slavan
Učlanjen(a)
29.02.2008
Poena
304
Da li neko koristi Nikon S220,S230...Dizajn je perfektan a kakve su slike i klipovi ?
Da li vredi uzimati pomenute,ako ne sta predlazete kao bolje resenje?

dajte mi neki savet [email protected]

jel moze neko malo da pojasni zasto ne treba uzimati te foto aparate. meni se svideo S230, najvise zbog displeja koji je osetljiv na dodir. ali ima samo 3X zoom.
od ostalih funkcija, ima ok funkcije.

Ne treba uzimati zato shto su fotoaparati koje sam nabrojao bolji da napravish fotografiju. Ako ti je dizajn i touch screen bitniji, onda uzmi taj koji to ima..

+1 za Draivera, potpuno se slazem s njim Nikon u svojoj Compact klasi kao da ne zna da napravi foto aparat (nevazi za DSLR, tu je stvar afiniteta) jednostavno imao sam prilike da drzim u ruci par aparata iz s klase (s 220 i 630) kao o bedni prosumer L100 jednostavno toliko lose slike nisam video u zivotu. Neznam kaoko nikon moze nesto tako da pusti u prodaju...veliko razocarenje...Podesavanja se svode na scenski mod i Ai (Automatiku) jedino scime se mozes igrati je ISO (koji je katastrofa) i White Balance. Slike na najmanjem zumu uz odlicnu osvetljenost su solidne aali samo tad. (mada konkurencija u toj klasi ima bolje rezultate ko sto Driver rece) cim malo krenes da se igras sa zumom dolazi do uzasne degradacije slike koja je neprimerena (sum, chromatic aberration) pomislio sam da je rec do doticnog primerka S220 ali kad sam video slike na s630 i L100 smucilo mi se. Vecina ljudi je povucena Nikon dizajnom (mada bi se moglo diskutovati na tu temu) metalnim kucistima itd kupila ove aparate ali se jako razocrala. neznam za njihovu P klasu kakva je ali posle mog licnog iskustva sa s i l klasom zaobisao bi Nikon. Resenje traziti kod Canon, Fuji, Panasonic pa i Sony aparata. Touch screen je nesto zasta bi trebalo obesiti onog koji ga je izmislio i stavio na aparate-kamere. To je totalno neupotrebljivo zimi zbog pada osetljivosti istog, ako crkne (licno - sony DV camera) mozes da se slikas sa bilo kakvim setovanjima, i vuce struju nenormalno zbog svoje velicine i pozadinskog osvetljenja, nema zastitu (samo folija).

Poslednja izmena:
koliko traje li-jonska baterija na s230 modelu ?
Dizajn je perfektan a slika nije ni malo gora od onih na canonu u toj klasi.
Da li neko koristi ove modele ili prepricavate od foruma do foruma ?

koliko traje li-jonska baterija na s230 modelu ?
Dizajn je perfektan a slika nije ni malo gora od onih na canonu u toj klasi.
Da li neko koristi ove modele ili prepricavate od foruma do foruma ?

Ja sam probao tu s klasu kada sam sestri kupovao aparat, zensko je i slikace u auto modu pa sam mislio da ne moze biti lose - PREVARIO SAM SE! Ono kao da se neko zaj**avao kada je pravio aparat. I koji to canon ima slike u klasi sa s230??? Taj niti je proizveden niti ce biti proizveden.

romalion - neznam dali ti citas postove imao sam prilike sa sa dva S aparata i jednim iz L Nikon klase napavim 400-500 snimaka 90% je bilo daleko ispod proseka za tu klasu. Trebali da napravim 3000 dabi znao kao aparat radi ?? Po meni je katastrofa a veruj mi da se jako dobro razumem u foto aparate i fotografiju, naposletku ako pratis poostove o fotografiji dosta je bilo reci o compact klasi. A Driver bi mogao da izda sabrana dela na temu koji je aparat dobar a koji ne :))) sala..(driver) ali mislim da ni tada to nekom ne bi pomoglo.

Baterija na S220 traje uz sve na auto (120-150 fotografija) pre ponovnog punjenja zavis kolko koristis zum, pregledas slike..itd ovo je neki prosek.

Neverujem da je Nikon sa S230 napravio evolutivno ogroman pomak u odnosu na S220, S630 i L100 s kojima sam se susreo i neprijatno iznenadio..(radio sam sa D700, D300, D80s) tako da je za mene bio sok kad sam video slike sa S i L klase sta god sam probao nisam uspeo da zadovoljim svoj kriterijum, a krenuo sam sa prepostavkom da moji poznanici koji su ih kupili povuceni cenom i dizajnom ne znaju da slikaju i da cu im ja pokazati kao se to radi...

Bez uvrede trazio si misljenje i ako ti nase iskustvo u foto vodama nista ne znaci kupi ga nakraju izbor i novac je tvoj.

Poslednja izmena:
Ja volim male digitalce i trudim se da probam sve sto mi padne saka te bih mogao samo da potvrdim gore receno.

Ali evo ovako ja vidim situLaciju:

Canon je jos uvek numero uno kad su kompakti u pitanju mada i oni jedu pecurke ponekad pa zaseru u nekim stvarima.
Volem i Panasonic koji je do jaja ali cesto pati od *****arija. Oni ce da furaju odlicna mala m4/3 tela.
Kul je i Sony koji ima par modela koji su zaista odlicni.
Fudzi je redovno u fazonu da ima jedan (retko dva) modela u ponudi koji sabijaju dok im je ostalo ispod proseka.
Mali Nikoni su kao sad nesto malo bolji ali mi se i dalje na njima svidja samo BSS (Best Shot Selector) koji je sjajna mogucnost laka za implementaciju a koju samo oni i Casio furaju koliko znam...
Samsung se trudi i dobro im ide. Super su i jeftini ali brate mili to pravi fotke dobre samo za "fejs" i 10x15...
Olympusi su OK. Ali samo OK. Nista vise od toga. Imaju neke lude fore ali su najcesce osakaceni s' manuelne komande i pravidu sum.
Ricoh kod nas nema. Casio kod nas nema. Velika steta.

I tako...

I ja bih da potvrdim da su malecki Nikoni krsh. U poslednje vreme je par ljudi po mojoj preporuci kupilo male jeftine Nikone i sada se jedim kada vidim koliko to loše slike daje. Čak se i ti pojedinci koji pojma nemaju o fotografiji pitaju, što su slike "takve"?!?

Na tržištu je sada more kompakata, novi se pojavljuju na nedeljnom nivou, a ti novi su najčešće prepakovani stari sa istim optičkim i procesorskim sklopom. Nema šanse da neko aktivno prati "sve to" i da proba i realno uporedu sve te modele. Skoro svaki proizvođač ima po koji model koji je vr' za pare koje košta, ali i neke (većinu) koji su samo za fejsbuk. Kod nekih je više ovih prvih (Canon, Panasonic) a kod nekih više ovih drugih (Nikon, Oly).

Evo i ja da potvrdim da je Nikon S220 golo ***** od aparata. Moj "neki tamo" bangavi telefon sa 3Mpix kamerom bez blica, na auto pravi bolje i ostrije slike od ovog Nikona. Toliko je los da sam ja pomislio da je meni zapao neki felericni model, ispade da je realnost surova i bolna:p A onaj S230 isto ****** samo taster manje:d

Nazad
Vrh Dno