Šta je novo?

sta posle canon a75?

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
treba mi nesto da zamenim a75

bitno mi je da pravi korektne slike u auto modu, ali i da ima i full manual mod.

otpilike sam gledao nesto tipa ~10mpx i 10x zoom
fuji f70exr i canon sx120is mi deluju ok, da li su? vidim da je ovaj fuji dosta hvaljen na forumu, koji je bolji?
ili nesto trece, cetvrto?
kako stoje sa baterijama i autonomijom rada, canon koristi klasicne aa, to mi deluje kao prednost

pre fuji zbog sirokog objektiva, a 270mm je dovoljno za lep telac.

kanon ima 36mm sto je dosta usko i nije isplativo ga kupovati.
inace aa jesu prednost, ali ako ih imash u stoku gomile kao ja. ali imam i kanona sa punjivom baterijom i smeta kada nestane, ali ako pazish nece nikad. ja sam nepazljiv. a i uskoro kupujem rezervnu koja ce da cuci pored aparata, kosta oko 1000din. tako da je i to reseno. oko autonomije nemoj da brinesh, li-ion batreije mozes da punish kad te volja i to je to, samo ne treba da te mrzi da ih povremno dopunis.

Poslednja izmena:
Fuji nisam koristio, ali jesam sx120. Govoreci bez spominjanja raznih milimetara, ono sto ti je ocigledno bitno, pre svega automatika je prilicno dobro :). Zapravo, meni se sve cini da ce to upravo biti moj naredni aparat. Naravno, mozda promenim misljenje kada vidim ovaj Fuji :) .

Dusane kralju, gde nadje taj Canon SX, to samo Maxa koristi... :d

Uzgred, Fuji F70 nema full manual kontrole (ima nesto, ali nema full), i nema bas neku vrhunsku automatiku. Ali bez obzira na to, to je jedan od najsposobnijih aparata za dobru fotku, i svakako je mnogo bolji izbor od ovog sx. Odlican ti je i F200. Ako hoces vrhunsku automatiku onda neki Pana ili Ixus.

A tebi treba full manual, radicesh sa njim u studiju i sa eksternim blicevima ? :)

F70 ima aperture i shutter priority, a dovoljan ti je samo aperture i da mozesh da podeshavash ISO i 2nd curtain, i to je sve...

Pa covek naveo da hoce full manual mod i vrhunsku automatiku. Moram da skrenem paznju da ne postoji takvo nesto...

Dusan bre ni ne zna shta znachi full manual mod :d

Traziti full manual na bilo kom malom aparaticu nema nikakvog smisla, to se u 90% sluchajeva koristi kada se radi sa eksternom rasvetom (takodje na manual), a ostalih 10% je u pitanju ozbiljno fotografisanje koje opet necesh raditi sa takvim aparatom. A i S modovi su sve shto ti treba da bi iskoristio maksimalne mogucnosti tih aparatica, i opet u 90% sluchajeva sve zavrshava A mod.

ovaj guru me poznaje bolje nego ja sam sebe :)

kada sam mislio korektan auto mod i full manual, mislio sam bas tako nesto kao sto sam mogao sa a75, uperim i slikam na A vecinu vremena, i povremeno malo cacnem neke od opcija na M :)

znaci fuji?

Ma bre nemoj da razmishljash, najveci problem fotoaparata je shta cesh kad "padne mrak", a Fuji je u tome sa F70 nastavio tradiciju F31fd...

treba mi nesto da zamenim a75

bitno mi je da pravi korektne slike u auto modu, ali i da ima i full manual mod.

otpilike sam gledao nesto tipa ~10mpx i 10x zoom
fuji f70exr i canon sx120is mi deluju ok, da li su? vidim da je ovaj fuji dosta hvaljen na forumu, koji je bolji?
ili nesto trece, cetvrto?
kako stoje sa baterijama i autonomijom rada, canon koristi klasicne aa, to mi deluje kao prednost

Evo izasao je jedan test na slicnu temu pa proveri:
http://www.bmfoto.rs/test_canon-ixus-200-is-vs-fuji-finepix-f70-exr-_84

ovaj guru me poznaje bolje nego ja sam sebe :)

kada sam mislio korektan auto mod i full manual, mislio sam bas tako nesto kao sto sam mogao sa a75, uperim i slikam na A vecinu vremena, i povremeno malo cacnem neke od opcija na M :)

znaci fuji?

Ma kad malo bolje razmislim, koji ce ti djavo manualni mod, ako ti je automatika na a75 u 90% slucajeva vrsila posao. Uzmi neki ixus i zaboravi uopste na manual, posto je tu automatika tri svetlosne godine ispred one na a75. Ako ti treba veliki zum, uzmi pana tz7 (ako imas para), i to je to.

Nazad
Vrh Dno