Šta je novo?

CM Elite 332, LC power i Codegen Briza

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
Cene su 40-50E

CM Elite 332 ima napajanje TM-420-PMSR (16A na 12V), LC power imaju LC420H (15A na 12V) a Codegen Briza imaju seriju 400X od 400-500W. Rekli su mi da su to slicne klase i da nisu konfekcija kao vecina za do 50e. Interesuje me koja je najaca AMD i Intel kofiguracija (najbolja za novce) koju mogu da guraju ova napajanja u tim kucistima? Sta je od ovih napajanja bolji izbor: LC420H, ThermalMaster 420W ili Codegen 400X 400-500W Dual +12V (onaj tezi model sa 12cm ventom)?

Hvala

Poslednja izmena:
Sve su to dosta "tanka" napajanja,sa diskutabilnom snagom.
Za neke ofis masine su ok. Bolja su od Frontiera,Rex-a,Jnc,Blubery,itd.
Imam na par masina taj LC Power 420 i to radi,ali ne bih smeo tu ubaciti neki jaci Cpu ili jaku graficku. Codigen sam imao par godina u mojoj masini [400W,pfc,12cm fan] i gurao je bez problema presscota 2,8 [koji vuce poprilicno!],par hardova i par optika,dok je graficka bila agp ati9550.Jos uvek to napajanje radi.
pozz

Bas tako, sva ta napajanja ako mozes, preskoci 😛
Imas za 4200din Corsair 400W, moze sva ta nabrojana napajanja da pojede za dorucak..:d
Temu za njega imas ovde

upravo imam elite 332 i gurao sam dva meseca masinu iz potpisa (tada sa 2GB RAMa) sa tim 420W thermal master-om i nisam primetio da se napajanje nesto muci.

prvom prilikom ga menjaj, sto je sigurno - sigurno je. 🙂

Bas tako, sva ta napajanja ako mozes, preskoci 😛
Imas za 4200din Corsair 400W, moze sva ta nabrojana napajanja da pojede za dorucak..:d
Temu za njega imas ovde

A komponente, sa sve napajanjem, ce da vise u vazduhu 🙂 ?
Covek pomenu neku cifru 😉, 40-50e kuciste+napajanje.

Procitaj prvi red mog posta.. Akcenat je na dve reci "ako mozes" 😛

Ja sam dao predlog napajanja za 4200din, moze da nadje samo kineski lim, jer neke radnje prodaju samo lim za hiljadu i neki dinar bez napajanja..
Ne moze i jare i pare.. :d

Ja mislim da mu je tako svejedno kod onih nabrojanih napajanja i moze da razmislja o njima samo ako ima neki single ili dual core u kombinaciji sa integrisanom grafikom.

Skoro svi noviji procesori ne traze neko jako napajanje, najzahtevnija je grafika, ako je bez dodatnog napajanja mozes i quad cpu da stavis u elite npr.

Mislish ako je bez dodatne grafike? tj, ako je integrusha.

Za LC

Cene su 40-50E

CM Elite 332 ima napajanje TM-420-PMSR (16A na 12V), LC power imaju LC420H (15A na 12V) a Codegen Briza imaju seriju 400X od 400-500W. Rekli su mi da su to slicne klase i da nisu konfekcija kao vecina za do 50e. Interesuje me koja je najaca AMD i Intel kofiguracija (najbolja za novce) koju mogu da guraju ova napajanja u tim kucistima? Sta je od ovih napajanja bolji izbor: LC420H, ThermalMaster 420W ili Codegen 400X 400-500W Dual +12V (onaj tezi model sa 12cm ventom)?

Hvala

Ajd da se da neki provereni podatak. Znaci LC915B Pro kuciste sa LC420H-12, napajalo je 5 racunara, za noc muzeja u domu vasduhoplovstva, dok je kroz mrezu isla simulacija letenja u grupi. Konfiguracije Intel C2D, 2gb, 500gb hdd, optika i Palit 9600GT Sonic. pretpostavljam da bi CM to isto odradio,,,

Radilo bi ali koliko dugo ?

Nikad necu razumeti ljude koji cepidlace na napajanju. Pa to je nesto sto se kupuje na duze staze, sto treba da sacuva komp od nase elektroprivrede, a treba uzeti u obzir i buduce apgrejdove.

Nikad necu razumeti ljude koji cepidlace na napajanju. Pa to je nesto sto se kupuje na duze staze, sto treba da sacuva komp od nase elektroprivrede, a treba uzeti u obzir i buduce apgrejdove.

Isti ti ce da stede na temelju kad grade kucu.. Bitno je da ima sarene venecijanere 😉 i 100" plazma TV

Jest' da nije tema, al' kuca se gradi od temelja..

Moj savet nikad nece biti "kupi to i to napajanje" od ponudjenih krsheva. Uvek cu reci, skupi jos para i kupi nesto krsteno. Ako se nema para ili nece da se daje na to recu cu mu "svejedno, koji god uzmes od tih ponudjenih" 😉

ja sam sa svojim NoName napajanjem i Noname kucistem zadnjih 6god. prezadovoljan...menjalo se tu sve i svasta od komponenti .ali je kuciste i napajanje ostalo isto...vrednost sada 15e a nekada secam se placeno 25e 🙂)))

super za tebe..

Napajanje ne donosi nikakve opipljive pomake u perfomansama, ali sigurno je da cuva kompletan racunar od strujnih udara, kratkih spojeva, preopterecenja... Nikad mi nece biti zao novca dati za tako nesto.

ja sam sa svojim NoName napajanjem i Noname kucistem zadnjih 6god. prezadovoljan...menjalo se tu sve i svasta od komponenti .ali je kuciste i napajanje ostalo isto...vrednost sada 15e a nekada secam se placeno 25e 🙂)))

A otkud mi znamo kakav ti komp imas i sta taj noname gura? 😀 A bilo kakva nestabilnost sistema (sa ispravnim komponentama) su uzrokovane - losim napajanjem. Prvo brend napajanje koje sam uzeo bio je Chief, i u poredjenju sa nonejm razlika je nebo i zemlja. Prezivelo kratak spoj, mnogo je tolerantnije na varijacije napona, izlazni naponi su stabilniji i tise je od 90% kineza. Staro je preko 6 (skoro 7) godina, a dalje radi perfektno u svecinom kompu.

pa kako nije super...bar se ne palim na guranje kao neki...

Napajanje ne donosi nikakve opipljive pomake u perfomansama, ali sigurno je da cuva kompletan racunar od strujnih udara, kratkih spojeva, preopterecenja... Nikad mi nece biti zao novca dati za tako nesto.

A otkud mi znamo kakav ti komp imas i sta taj noname gura? 😀 A bilo kakva nestabilnost sistema (sa ispravnim komponentama) su uzrokovane - losim napajanjem. Prvo brend napajanje koje sam uzeo bio je Chief, i u poredjenju sa nonejm razlika je nebo i zemlja. Prezivelo kratak spoj, mnogo je tolerantnije na varijacije napona, izlazni naponi su stabilniji i tise je od 90% kineza. Staro je preko 6 (skoro 7) godina, a dalje radi perfektno u svecinom kompu.

"Ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori. "

:laugh:
Ne razumem takav stav, kakvo guranje, kakvi glupi odgovori?

Ma pusti, ispadosmo mi ludi sto bacamo pare na napajanja, ali neko je naleteo na nonejm (i gle cuda) radi. Meni je nonejm upropastio hdd jer nije davalo dovoljno struje. Na drugom kompu, codegen (koji vazi za malo kvalitetnijieg kineza) je znao da restartuje komp na varijacije napona...
... Toliko o tome.
Nikad nisam rekao da nonejm nece raditi sa jakim kompom... ali to je statisticka greska koja ispada iz opsteg pravila. Nisi rekao koju konfiguraciju imas, mada cisto sumnjam da ce bilo koji nonejm prezivet quad procesor i neku jaku graficku kartu.

EDIT a pitanje nije glupo, vec logicno: kakvu konfiguraciju imas?

Poslednja izmena:
Ponovo

Mozda ce neko da nadje i na nekom engleskom sajtu, al podaci su potpuno relevantni.
http://translate.google.com/transla...ru/online.shtml?articles/hardware/tower/26716

Jednostavnije:
Processor Intel Core 2 Duo E8600 (3,33 GHz)
The cooler for the CPU GlacialTech Igloo 5063 PWM (E) PP
Motherboard ASUS P5Q (chipset iP45)
Memory 2x 2GB DDR2 SDRAM Kingston ValueRAM (PC6400, 800MHz, CL6)
Hard Drive 500 GB Seagate Barracuda 7200.12
Video Card PCI-E 512MB Sapphire Radeon HD 4850
DVD ± RW Optiarc AD-5200S
Reader Sony MRW620
Case IN-WIN IW-S627TAC

I sve to trosi MANJE od 200W
Ili su mozda i ovi Rusi lud narod, a mi sve najbolje znamo

Mozda ce neko da nadje i na nekom engleskom sajtu, al podaci su potpuno relevantni.
http://translate.google.com/transla...ru/online.shtml?articles/hardware/tower/26716

Jednostavnije:
Processor Intel Core 2 Duo E8600 (3,33 GHz)
The cooler for the CPU GlacialTech Igloo 5063 PWM (E) PP
Motherboard ASUS P5Q (chipset iP45)
Memory 2x 2GB DDR2 SDRAM Kingston ValueRAM (PC6400, 800MHz, CL6)
Hard Drive 500 GB Seagate Barracuda 7200.12
Video Card PCI-E 512MB Sapphire Radeon HD 4850
DVD ± RW Optiarc AD-5200S
Reader Sony MRW620
Case IN-WIN IW-S627TAC

I sve to trosi MANJE od 200W
Ili su mozda i ovi Rusi lud narod, a mi sve najbolje znamo

Podjimo od cinjenice da je taj podatak tacan u tom slucaju takvu konfu bi teralo napajanje koje moze da da "realnih" 200W kao npr.Chieftec 350W. Codegen i slicno smece nije dovoljno jako za Ati 4850 jer kineskih 500W najverovatnije nije ni 200W.

bilo je vec to na forumu...

Ja sam vise digao ruke da se ubedjujem koliko je W(ampera) dovoljno...

Neki ne umeju nista drugo da preporuce nego "kupi corsair..."

OFF Topic

Podsetise me ovi saveti pojedinaca na jednu anegdotu koja mi se desila tamo u Slobino vreme tu negde oko bombardovanja. Poveze mene decko od komsike za koga se pricalo da se bavi nekim sumnjivim poslovima, al' on je devojci pustao price kako su mu pare od kladionice. I sad vozimo se mi i ja ajde da spotaknem neku temu i pitam ga kao cuo sam da se bas razumes u kladjenje, ja eto stalno se kladim al nikako da uzmem neke pare pa ako imas neki savet za mene, a on ce " Pa znas brate uvek igraj na favorita. Ja eto u Austriji uvek pare stavljam na Sturm (Sturm je tad stvarno razvaljivao-prim.a.) , jer zna se ko je iz glavnog grada:zgran:."

Offtopic :
^Verujem da bi bio veoma zadovoljan kada bi firma Corsair jednostavno prestala da postoji.😛

Ae da se sada vratimo na temu - stojim iza svake reci koju sam napisao u reply na tekst koji je napisao laca12. Od takve konfe bi ubrzo poginuo svaki Codegen, MS Industrial, KME, JNC, ANS, Frontier, Blueberry bez obzira koliko vati da ima a najveci razlog za to je zedna struje Ati 4850.:type:

Kad bi samo Corsair umeo da napravi napajanje koje ce da gura prosecnu (narocito u Srbiji) konfiguraciju Kinezi tipa JNC,ANS,KME i tsl. bi odavno stavili katanac na fabrike.:guitar:

A i prosecni Srbi bi verovatno sanjali o danu kad ce moci da kupe jedino to extra povoljno napajanje od 100-150e za njihove procesore od 50e i graficke od 60e, a ne ovako da svaki dan zive u strahu od kurcshlusa.😛arty:

Ja ne razumem sto moras da kupis corsair napajanje? Ima i povoljnijih brendova. A imas Corsair CX400 od 45 evra i HX 450 za 65 evra (sto je daleko od 100-150e koje ti pominjes) koje siju bilo koje noname, pa i neka brand napajanja (na stranu sto razvijaju i vise snage nego sto na njima pise).

Poslednja izmena:
Ok je sve to sto kazes..
Samo vi preporucujte ta LC napajanja od par desetina evra.. Ionako nisu vase te masine pa i ako nesto zvizne, vas nece da boli.. Samo cete nastaviti pricu LC, LC, LC 😛

Jedino zasto se LC napajanja prodaju je cena i nista vise..
Zaboravimo LC napajanja skuplja od 70-80e u toj prici..
Zasto niko ovde na forumu ne gura Xilence iako su mozda bolja napajanja? Pa verovatno nemaju potparole koji ce da kude i pljuju ne-Xilence napajanja..

kad neko napise stotine postova i u svakom postu se spomene LC kao brend ili se popljuje neko ne-LC napajanje ja znam o cemu se tu radi

:d

btw.eno drugar okacio 4770 na taj LC 420-nazovi-watti i samo cekamo koliko ce da traje.. i sta ce da crkne pored napajanja.. mada je i taj 4770 dosta slab potrosac, al' neka..

Kad bi samo Corsair umeo da napravi napajanje koje ce da gura prosecnu (narocito u Srbiji) konfiguraciju Kinezi tipa JNC,ANS,KME i tsl. bi odavno stavili katanac na fabrike.:guitar:

A i prosecni Srbi bi verovatno sanjali o danu kad ce moci da kupe jedino to extra povoljno napajanje od 100-150e za njihove procesore od 50e i graficke od 60e, a ne ovako da svaki dan zive u strahu od kurcshlusa.😛arty:

Pa ti mora da nisi cuo za Corsair CX400W a cena mu se krece oko 42 eura.😛 To mora da je prvi korak u stavljanju katanca na njihovu fabriku.😛

Za procesore od 50 eura i graficke od 60 eura se bas i ne isplati imati brendirana napajanja vec i kineska zavrsavaju posao ali kada su u pitanju procesori od skoro 150 eura i skuplje i graficke od preko 100e onda tu kompromisa nema i ide se na brendirana od LC Power prema na skuplje. Sto se kurslusa tice niko nista ne moze da garantuje kod ovih nasih sjajnih EPS-ovih strujnih kablova i trafostanica.:bottle: Kada krene strujni udar tu zna da pogine sve sto je prikljuceno na mrezu.😛

Jeste Corsair malo izvikan, ali daleko je manje izvikan od drugih velikih proizvodjaca. Ono sto corsair pakuje, Antec i Tagan prodaju po barem 20% vecoj ceni, tako da je po meni to napajanje (skoro) povoljno.

Ok je Corsair CX ako ga ima za te pare. To stoji. Al ne mora bas za bilo koju konfu.

U svetu u kome vi zivite ubedili ste me da se kupuju samo top tier brandovi.

Mogu, na zalost, da vam kazem da u svetu u kome ja zivim broj prodatih Corsaira i broj prodatih Kineza vam je tu negde kao odnos gojaznih i mrsavih u Etiopiji.

Nazad
Vrh Dno