Šta je novo?

Samsung Clp300 problem reciklaze

nikola1984

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2004
Poena
309
Ljudi treba mi pomoc.Kupio sam laserski stampac samsung clp300 i kada se istrosio crni toner resio sam da ga u sopstvenoj reziji resikliram po uputstvima sa neta i sve je proslo ok dok nisam toner stravio u stampac i od tada imam problem na kompu mi prijavljuje da su mi neispravni svi toneri a kada skinem cip sa njega onda da je samo crni toner prazan.Uzeo sam novi cip i prah za njega iako na toneru(a ni na drugima) nije bilo ni jednog cipa.Okretao sam cip ali se isto desava.Sta da radim?

Kako nije bilo čipa na tonerima ? Jesi kupio nov štampač ?

Stampac je kupljen nov na a na tonerima nije bilo cipova a ima je mesto gde se oni stavljaju.Sada ima samo crni cip ali kada je stavljen prijavljuje gresku na svim tonerima a kada je skinut toner kao da nije punjen.

Ok a samo jos jedno pitanje jer ako izvadim sve tonere osim crnog koji ima cip onda bi trebalo da radi ili ne.Posto kada ih izvadim on i dalje pokazuje gresku

Moraju svi toneri da budu u štampaču sa ispravnim čipovima.
To je caka proizvođača da se ne bi "šlepovali sa drugim bojama ....

Pozdrav,

jeste tako je
proizvodjac je napravio tako da uvek mora najskuplja varijanta.
Prilikom punjenja nadam se da si oshistio otpadni toner, pochistio sve kontakte itd...
Ako nisi necesh se nastampati al para nadavati hocesh :)

jeste tako je
proizvodjac je napravio tako da uvek mora najskuplja varijanta.
Prilikom punjenja nadam se da si oshistio otpadni toner, pochistio sve kontakte itd...
Ako nisi necesh se nastampati al para nadavati hocesh :)

kod ovog modela nema dijela za otpadnu sekciju već je to jedna kutijica koja dođe uz drum i potrebno ju je redovno prazniti.

Nazad
Vrh Dno