Šta je novo?

Live messenger - appear offline

dragoslavbata

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
169
Svi koji koriste messenger znaju za opciju appear offline. Interesuje me na koj nacin mogu da provalim ko je od mojih kontakata u tom modu. Ako neko ima predlog neka kaze.
Inace, pokusao sam sa snifferom - CommView i znam da preko njega to moze da se otkrije ali mi je sve nekako konfuzno, slabo se snalazim..

Ima neko predlog?

🙂)

inace....ako nekog interesuje, uspeo sam da provalim kako to treba...pa ako nekoga interesuje neka pita

pa slobodno postavi odgovor. nece da skodi 🙂

I ja se slažem,slobodno to podeli i sa ostalima.

Ako vas interesuje da znate ko vas je izbrisao iz liste kontakata, imate jedno programce koje se instalira uz Windows live messenger - messenger plus i koje ima jednu opciju (contact information) gde je zabelezeno da li vas neko ima u kontakt listi ili ne.

Pidgin pokazuje da li vas neko ima u listi i da li vas je blokirao..

Slazem se da je narusavanje privatnosti... Ja sam to uradio da bih proverio da li me neko namerno izbegava... U svakom slucaju ko hoce neka proba..

Koristio sam sniffer - CommView for WiFi posto koristim wireless, oni koji koriste kablovski net bi verovatno trebali da probaju sa obicnim CommView-om

Pokrenete program i selektujete kanal na kome radi vasa wifi kartica da bi ste snimali protok na tom kanalu.

Sledece sto treba da uradite je da idete na tab "Rules" i da u Simple Rules\Ports podesite da hvata msnp - to je port koji koristi msn a u Simple Rules\Text upisete da hvata FLN - to je deo teksta u sklopu paketa koji stize kada se user uloguje u appear offline modu

I kada sve to lepo uradite, pustite sniffer da ceka dok se neko ne uloguje na taj nacin i kada se to desi u prozorcetu gde se prikazuju paketi pojavice se paket koji kada ga otvorite ima formu otprilike ovakvu - FLN : [email protected] 1:1

Ovo znaci pokazuje da li je neko appear offline, ne da li vas je blokirao.

Ovako mozete samo da vidite da se ta osoba ulogovala, ovim ne mozete da odredite koliko dugo je u tom modu i slicno. Time cu sada da se bavim. Ja sam casual user pa mi to sve sporo ide, bilo bi od pomoci kada bi neko sa vise iskiustva pritekao u pomoc.

Poslednja izmena:
Pidgin pokazuje da li vas neko ima u listi i da li vas je blokirao..
i iznad naveden msn plus mogu samo da vam pokazu da li vas je neko izbrisao iz liste, a ne i da li vas je samo blokirao. U msn plus-u za svaki kontakt pise da li ste i vi kod njega u listi i ako jeste, to samo znaci da vas nije izbrisao ali ne znate da li ste blokirani ili ne.

Ista prica je i za pidgn. To sto u tu u opcijama pise blocked ili ne to se odnosi da li ste ga vi blokirali ili ne.

Slazem se da je narusavanje privatnosti... Ja sam to uradio da bih proverio da li me neko namerno izbegava...
Kako ne kapiras da ce taj neko tek sada da te izbegava. To nema veze sa kompjuterskim znanjem, nego sa socijalnom iterakciom. To sto se neko samo pravi da nije tu, a nije te oterao dodjavola ili blokirao na msn, je u stvari tebi dao sansu da se popravis, a ti se sada jos gore ponasas. U ostalom, ko se i ne bi pravio mrtav pored tebe kad imas takav avatar i potpis 😀. Ostavi tu ribu, trazi drugu, kasno je sad 😀.

Kako ne kapiras da ce taj neko tek sada da te izbegava. To nema veze sa kompjuterskim znanjem, nego sa socijalnom iterakciom. To sto se neko samo pravi da nije tu, a nije te oterao dodjavola ili blokirao na msn, je u stvari tebi dao sansu da se popravis, a ti se sada jos gore ponasas. U ostalom, ko se i ne bi pravio mrtav pored tebe kad imas takav avatar i potpis 😀. Ostavi tu ribu, trazi drugu, kasno je sad 😀.

ahahhahahah dobra fora, to sto ne volis mustanga, tvoja stvar..*** niko nije savrsen 🙂
a da sudis o kvalitetu moje socijalne interakcije nemas dovoljno podataka o meni a ni prava da to radis.. ..jos i sam kazes u svom potpisu da to treba zadrzati za sebe..

btw radi se o liku koji mi duguje novac, koga bas interesuje neka zna.

Pa cekaj, mislim nije me zaista briga ali...pozajmio si novac nekome kome ne znas tel vec samo mail adresu tj nalog na msnu? 🙂 bas pametno si postupio 😉 Sto se tice principijelnosti u pravu je covek: ako ti imas pravo nekog da strpas u block ili ga obrises ima i on tebe i ne vidim zasto bi to trebalo da bude poznato. MSN funkcionise tako - ako hocu da pricam sa nekim dozvoljavam da me vidi a ako necu nevidljiv sam za doticnog/doticnu. Nije ti to ulica pa da kad te vidi neki smarac ne mozes da ga se otreses pola sata vec udobna stvar za komunikaciju kad ti hoces i sa kim hoces i jeste svaleraj modernog kova 😉

Mislim da si previse ozbiljno shvatio u sustini korektne i dobronamerne komentare.

pozdrav,

M.

Poslednja izmena:
Ovo je sve off topic... 🙂

Ako neko vec hoce da se bavi moralnim pitanjima neka otvori temu u podforumu BenchClubbing...

Niko od vas ne poznaje celu situaciju da bi mogao da sudi o ovome. Daleko od toga da sam neki geek smarac ili glup da nepoznatima dajem novac ili neki pacenik koji juri bivsu ili sta vec vama svima pada na pamet, ne znam sa kakvima ste se stetali do sada pa vas misli odmah na to navode.

Jednostavno, smatrao sam da mi je ovaj nacin najlaksi da dodjem do resenja problema pa sam i postavio temu ali sam u medjuvremenu i sam dosao do odgovora pa sam ga okacio ako drugima posluzi nekada a ne da bi smo sada ovde diskutovali o etickoj ispravnosti ovog postupka. Ko kako koristi svoje znanje me ne interesuje.

Dragoslave, nema potrebe da bilo sta bilo kome objasnjavas. Ne obaziri se...

molim vas ako neko zna da mi pomogne. problem je: blokirala sam kontakt (za koji neznam ni koje) i kada se pojavim na msn iako sam appear offline kontakt me vidi i da sam tu i salje mi hitne poruke. kako je moguce da me neko ko je blokiran vidi da sam tu iako mi je status na msn da nisam tu i kako mi salje hitne poruke?

to je verovatno neki bot koji ti salje neki link (na koji naravno ne treba da kliknes) ... obrisi ga sa liste pa vidi dal' ce opet to da ti se desava

Nazad
Vrh Dno