Šta je novo?

Winamp problem sa videom

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Imam problem sa pushtanjem spotova kroz winamp. Kad pustim spot audio ide normalno a video se uopshte nepojavljuje. Spotovi su u .MPEG formatu dvd rezolucije ( 720*576 ) Takodje .MP4 spotovi koje sam skinuo sa YouTube-a uopshte nerade ( ni video ni audio ). Sa druge strane spotovi koji su u .avi formatu rade bez problema.

Pretpostavljam da je problem do kodeka poshto su mi na XP-u ovi isti spotovi radili.

OS je Win7 x64 a codeci su Win7Codecs.

Pomagajte 🙂

Čini mi se da pri instalaciji winampa te kodeke dobiješ po default-u. Možda si isključio tu opciju pri instalaciji, probaj ispočetka da to odradiš.

oh, slazem se sa Kidence-om, shto se toga tiche, a josh da dodam da je bezveze da pushtash mpg i Mp4 preko winamp-a ... mislim, mogu oni da stave podrshku i za mirise u winamp, on je primarno audio player.

Svaki player bez ikakvih problema ce pustiti mp4 . TO je najobicniji kontejner ....
Dal ce biti slike to zavisi od video streama koji se nalazi u tom kontejneru i najverovatnije je potreban decoder(codec ) da bi to radilo kako treba .

Ubaci taj mp4 u media info pa vidi koji je codec u pitanju

Svaki player bez ikakvih problema ce pustiti mp4 . TO je najobicniji kontejner ....

ne bih se slozio.

WMP naprimer, ne moze da pusti NJIHOV .wmv format, koji MPC pushta bez problema, u par sluchajeva.

deshavalo mi se ranije da ne dodelim file association na MPC, pa da primetim iz prve da neki video fajl ne radi na winamp-u, ili WMP, ali radi na MPC-u ili BS plejeru.

oh, slazem se sa Kidence-om, shto se toga tiche, a josh da dodam da je bezveze da pushtash mpg i Mp4 preko winamp-a ... mislim, mogu oni da stave podrshku i za mirise u winamp, on je primarno audio player.

Znachi ziveo sam u zabludi... Hvala Igoritza shto si me prosvetlio...

2 weasel

f8716ac0c7.jpg

Zaboravio sam da napomenem: spotovi koji su u MPEG1 rade normalno. Problem pravi sirovi MPEG2 sniman sa SS2 ( jedan spot = ~100MB )

K-lite codec pack sam koristio na XP-u a jedini razlog shto sam stavio Win7Codecs je to shto kad sam pitao koji codec pack da stavim na win7 svi su vikali da taj...

Poslednja izmena:
zaobidji packove i instaliraj ono samo ono sto ti treba

Evo unistalirao sam Win7 codecs i instalirao K-Lite codec Pack ali i dalje je sve isto...

Pa rekoh bez packova ali izgleda da je to sada moda pa niko ne zlei da se odvoji od njih ... never mind poslusaj ove sto forsiraju klite...

Nazad
Vrh Dno