Šta je novo?

Trajanje baterije od 2200mAh

TheBigBang

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.12.2007
Poena
169
Da li je 1.25h normalno trajanje za novu 6 cells/2200 mAh bateriju na Asus 17'' laptopu uz screen brightness na polovini.Mislio sam da ce izdrzati bar 2h.

Poslednja izmena:
Meni 90 minuta zvuči kao limit. A ti sa minimalnim osvetljenjem možda dobiješ i više.
Broj ćelija nije važan, a 2200 je minimalan kapacitet koji sam video u poslednje vreme u notebook baterijama. Koji je model/konfiguracija u pitanju?

Stvarno je mali kapacitet ( neki prosek u novijim LTovima je oko 4400 mAh ) i s obzirom na to, oko sat i po je očekivano, čak i optimistično :). Čudi me da su za 17" stavili tako slabu bateriju. Original baterija ili refurbished ili...? Što kaže PJ, napiši koji LT je u pitanju.

Meni 90 minuta zvuči kao limit. A ti sa minimalnim osvetljenjem možda dobiješ i više.
Broj ćelija nije važan, a 2200 je minimalan kapacitet koji sam video u poslednje vreme u notebook baterijama. Koji je model/konfiguracija u pitanju?

Stvarno je mali kapacitet ( neki prosek u novijim LTovima je oko 4400 mAh ) i s obzirom na to, oko sat i po je očekivano, čak i optimistično :). Čudi me da su za 17" stavili tako slabu bateriju. Original baterija ili refurbished ili...? Što kaže PJ, napiši koji LT je u pitanju.

Original ja baterija,bar po izgledu i svemu sto pise na njoj,a i kupio sam lap u Gigatronu,ne verujem da oni nesto mute,jer nikada nisam imao probleme sa njima.Na bateriji pise ASUS Li-Ion Battery Pack A32-F82 Rating : +11.1V/4400mAh,46Wh.Ima sa strane sve one nalepnice od modela i sl.,tako da bih rekao da je original.E sad,cudno je ovo sto pise na bateriji 4400mAh,a na Gigatronovom sajtu u specifikacijama za model i za Asusovom sajtu pise isto 2200mAh.

Model na Asus sajtu.

Model na Gigatron sajtu.

Sto se tice Asus sajta,sve je isto,s'tim sto je moj model sa AMD Athlon™ X2 Dual-Core Processor QL64 i 250GB HD.

Inace,za ono za sto sam planirao lap,ultra sam zadovoljan,uz setovanje filtera u MPC-HC pusta full HD,igrice sam probao Dirt2,u High sve radi,ali na medium je super,full +num tastatura,dolazi uz Linux RedFlag.Za DTR,odlican lap.

Gigatron prepisuje specifikacije sa sajta proizvođača, a na Asus sajtu je uopštena specifikacija. Tvoj model je ovaj TY051L i moguće je da ima 4400mah bateriju. Jesi li uključio CnQ za tog Athlona? Sa smanjenim svetlom ekrana bi trebalo da dogura 2h, ali teško preko toga...

To je baterija od 4400mA i sa 17" nekih 1.25-1.5 sati je sasvim normalno ako je ekran na 100%.

Šta ti kaže Everest za bateriju?

Svojstva Baterije:
Naziv uređaja F82--22
Proizvođač ASUSTEK
Jedinstvena ID ASUSTEKF82--22
Tip baterije Dopunjujuće Li-Ion
Namenski Kapacitet 46200 mWh
Potpun kapacitet punjenja 43219 mWh
Trenutni Kapacitet 35277 mWh (82 %)
Napon 11174 mV
Nivo Potrošenosti 6 %
Stanje Energije Pražnjenje
Brzina Pražnjenja 32263 mW

Jeste 4400mAh.
Zvao sam servis,oni kazu da je 1.30h max za ovaj lap i da ce se kao u buducnosti povecati autonomija,sto mi malo verovatno zvuci.

Jesi li uključio CnQ za tog Athlona? Sa smanjenim svetlom ekrana bi trebalo da dogura 2h, ali teško preko toga...

U BIOSu ima poprilicno korisnih podesavanja i odradio sam (integrisanom alatkom) flash BIOSa,ali CnQ ne postoji,jedino ako u W7 postoji softversko resenje da se to podesi ,ili u Utility koji dolazi na CDu uz laptop,ali sam pre par dana instalirao jedan po jedan svaki od njih da vidim da li mozda ima nesto interesantno,ali nista, sve klasika i sminka.

To je baterija od 4400mA i sa 17" nekih 1.25-1.5 sati je sasvim normalno ako je ekran na 100%.

Nije,brightness se automatski prebaci na 50%,kada je na bateriji i to su merenja koja sam naveo od 1.25min jedva,max,inace je 1.20min def.

btw,Everest vidi integrisanu Atheros AR9285 802.11b/g Wireless Network Adapter PCI, ne kao 'n',vec 'b/g' standard i tu se presecem,jer jos nisam podigao wan u kuci.

[ Atheros AR9285 Wireless Network Adapter ]

Informacije o mrežnom adapteru:
Mrežni adapter Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Način spajanja 802.11 Wireless Ethernet
Hardverska adresa **-**-**-**-**-**
Naziv veze Wireless Network Connection
MTU 1500 bajtova
Preuzeto bajtova 0
Poslato bajtova 0

IzGoogle-am malo i na srecu Everest laze..:cigar:

Atheros ..inace,kupovina laptop masina kod nas je kupovanje macke u dzaku,sta ima unutra,saznas tek kada dobijes robu, a na sajtu dilera se ostavljaju uglavnom ili netacne informacije,ili jako sazete,na sajtovima proizvodjaca,globalne informacije.. kao da je nekome nebitno da li je unutra n, ili b ili g standard.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno