Šta je novo?

HDD Eksterne kutije (enclosure) pitanjce

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li je za ove uredjaje neophodna instalacija drivera, odn. da li se mogu koristiti iskljucivo za PC racunare ili se mogu koristiti i za druge uredjaje (recimo LCD Televizore i dvd/bluray plejere?)

Planiram da pazarim uskoro jedan ovakav uredjaj za LG BD 370 (BluRay player - pusta .MKV).

Konkretno bih stavio hdd u potpisu (Sata) u taj uredjaj i povezao ga putem USB porta i pustao filmove.

Pretpostavljam da je ovo izvodljivo, odn. da nije potrebno da kupujem eksterne hard diskove, vec da ovo moze da vrsi istu funkciju.

To sto me je navelo na ovo pitanje jeste da u opisima ovih uredjaja stoje (Supported/Required OS)...

Ne trebaju ti drajveri rade na bilo kom OS, trebalo bi da mogu i na drugim uredjajima u 99%

Pazi LG 370 vidi samo FAT32 tako da ce ti tesko to biti dobro za MKV zbog ogranicenja fajla na 4GB. Ja sam kupio LG 390 koji nema taj problem vidi NTFS formatirane diskove.

Pazi LG 370 vidi samo FAT32 tako da ce ti tesko to biti dobro za MKV zbog ogranicenja fajla na 4GB. Ja sam kupio LG 390 koji nema taj problem vidi NTFS formatirane diskove.

Oko 200sec je potrebno da se .mkv fajl od 6GB podeli na 2 dela sa masinom iz potpisa.

Oko 200sec je potrebno da se .mkv fajl od 6GB podeli na 2 dela sa masinom iz potpisa.

Ma to je OK. Ali zamisli neki 1080p rip (imam Transformerse Imax edition od 22 GB), na koliko to delova treba podeliti. Malo glupavo za gledati, ali sta je tu je.

Nazad
Vrh Dno