Ovako sam ja napravio, ali imam treci bekap disk.
U raid biosu sam napravio dva raid niza..
Disk 0 mi je prvi RAID niz u modu raid 0 - maksimalne performase. Ceo raid niz je jedna particija sacinjena od prvih 67GB oba diska.
Disk 1 mi je drugi RAID niz u modu raid 0 takodje za maksimalne performanse.
*primetices ako neki od moja dva diska otkaze, sve se gubi od podataka jer nisam iskoristio nijedan raid 1 a u RAID biosu se mogu napraviti samo dva raid niza, zato imam treci disk*
Disk 2 mi je Seagate 320GB. Na njemu drzim Documents, Pictures, Install i napravio sam jednu particiju na koju sam instalirao XP za potrebe testiranja i benchovanja.
Na
Disku 1 drzim sistem, W7 i sve sto instaliram, instaliram na tu particiju. 134GB je dovoljno za sve igre, CS4 studio, Autocad i ostala cuda..
Na
Disku 2 drzim torrente, download, foldere Music i filmove. Takodje, podesio sam W7 Backup da mi bekapuje folder Documents sa
Diska 3 na Disk 2, tako da i ako mi otkaze Seagate, imam bekap vaznih podataka...
Ako bi crkao jedan od ovih iz RAID nizova, muziku i filmove cu poskidati ponovo, sistem instalirati ponovo a i ako me mrzi, opet imam onaj XP na prvoj particiji Seagate-a...
Primetices da nisam dodelio slovo toj WinXP particiji, jer mi ne treba sadrzaj te particije u W7, kao sto mi ne treba ni sadrzaj W7 particije u XP-u..
Svasta sam ti ja sad napricao, ali ti Raptori uzivaju u RAID-u, samo napred...
Btw. nabavi za 30e neki 320GB za dokumenta i bitne ti stvari i ne plasi se otkaza jednog od Raptora..