Šta je novo?

Pomozite neukom - EXCEL

• Začetnik teme Začetnik teme lolek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Da li neko zna postoji li u Excelu funkcija koja moze da uporedi 2 tabele i da selektuje razlike u celijama.

Naime imam cenovnik u excelu gde je u svakoj celiji cena za odredjeni proizvod. S vremena na vreme od stranog partnera dobijam update cenovnika i do sada sam gubio vid pokusavajuci da uocim u novom cenovniku medju stotinama celija onu celiju sa promenjenom cenom.

Ako postoji nacin da u Excelu uporedim 2 tabele sa cenama na jednostavan nacin (a na razocarenje mog oftamologa i opticara), bio bih vam zahvalan.

pozdrav i hvala unapred

Daj primer tabele, pa ćemo videti.

Može neki vlookup ili možda neko drugo rešenje. Rešenje zavisi od tipa tabele. Daj primer pa ćemo dati predloge rešenja.

Pozdrav,

Aj da ne otvaram novu temu, kako da napravim select box u excelu i kako na promenu vrednosti u select boxu, da promenim vrednost celije?

Sorry za upad 🙂

Pokusaj da upotrebis funkcije IF i VLOOKUP

Zorane, hvala sa velikim zakasnjenjem na objasnjenju i primeru.

Na zalost u novoj tabeli otpada opcija dodavanja novih kolona gde bi bilo upisano ima ili nema, kao i kolona za vrednost stare celije.

Mnogo konfornije bi mi bilo da se boja fonta u novom cenovniku promeni u crvenu ukoliko se cena iz novog cenovnika razlikuje u odnosu na stari. Jel mozes da mi pomognes oko formule za ovaj slucaj ?

Nazad
Vrh Dno