Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Poslednja izmena:
Odgledao sam i ja juce, ustvari isecko sam celu epizodu za 15 minuta. Nego da vidim dal su ljudi odustali od ove serije, vidim niko ne komentarise. :)

Ja sam uvek za SF ma kakav on bio. Nažalost ovaj SGU se pretvorio u pravu dramu. Jedino koga tamo gotivim je Rush. Dobar mi je bio i Young do onog poteza na kraju desete. Sad svi kompletno na brodu mogu da se samozapale jer niko nije vredan ostao.:)

Inače počeo sam da gledam i V i mogu reći da me je serija prijatno iznenadila. Nekako mi leži taj koncept, šta znam.

ja sam mislio v će biti loš, neka trećerazredna priča i loši efekti (tako sam mislio) međutim odmah iza FlashForward-a i Smallvile-a. btw FlashForward ima 14 epizoda(zasad) izgleda. mada tako je pisalo i da ima 9 pa je ispala laž.

Gledao i Paradox i jako mi se dopada druga epizoda, znatno bolja i dinamičnija od prve. Biće nešto i od njih.

saznao sam da uskoro kreće AXN kod nas pa će malo da se obrne Stargate Atlantis, i još poneka pošto je kanal bolji od SciFi-a a SF mu i nije tematika.

Poslednja izmena:
vama je V iznad ochekivanja, i kvalitetna, a SGU dosadan ? ajde necu da nishta kazem, osim da imamo razlichit ukus ... ali vi onda prihvatate SF zanr jako neozbiljno.

Meni su V, SGU i onaj Fringe, totalno na istom nivou, ali bukvalno. Kao da su iz iste kuhinje...

Eeee....bese nekad Dosije X....takodje TV serija za malo para, a jos uvek vrh nedostizni za mnoge danas:)

Jedino da vidim taj Flash Forward, ocajnicki trazim nesto sto bi mi zamenilo Lost do februara:)

vama je V iznad ochekivanja, i kvalitetna, a SGU dosadan ? ajde necu da nishta kazem, osim da imamo razlichit ukus ... ali vi onda prihvatate SF zanr jako neozbiljno.

+1

SGU odlicno odradjuje studiju licnosti i grupne svesti, jeste da je spor ali odlican.
Dosta mi je pucanja, prolivanja tone krvi i plitkih likova. Young je na kraju desete epizode pokazao da je pravi leader, da ima cohones i da moze da odlucuje izmedju zivota i smrti, podrzavam ono sto je uradio. Naci ce vec Rasha nacina da se vrati, ne brinem za njega.

Pandorum - kraj mi je bio fenomenalan. Sve do kraja je gledljivo, slab pokusaj imitacije Horizon Even-a, ali je ok dok je kraj odlican. U susi kvalitetnih SF filmova preporucujem.

Inace pogledao sam po ko zna koji put Horizon Even, Lost in space i Planet of apes (stara verzija). Filmovi koje bih mogao da gledam hiljadu puta. Cekaju me Abbys, 2001: A Space Odyssey i Sphere :D

Moon-fenomenalan, obavezno pogledati.

Ako neko zna koji je film opisan u sledecih par recenica bio bih mu veoma zahvalan, jer ja ne mogu nikako da ga nadjem. Elem, radi se o putovanju kroz vreme, stari film 60-te 70-te, gde grupa sa brodom putuje u doba dinosaura. Kristal im se istrosi (ili pukne) i oni krecu da nadju kristal na planeti, jer je u vreme dinosaura jelte bilo mnogo kristala. Na kraju zbog falicnog kristala ostaju zarobljeni u "sadasnjem" vremenu, ali izmedju frejmova tj. sve je oko nih usporeno :D Fenomenalan kraj filma, voleo bih da ga pogledam ponovo obavezno.

Takodje preporucujem Solaris (za staru verziju se tek spremam da gledam). Meni se izuzetno svideo film, mada ga pre citanja nekih tekstova na netu i nisam skroz skontao. Trebao sam prvo pogledati stari film ili procitati knjigu.

Dosije X i Twin peaks su mi serije kojih mi je zao da pogledam do kraja (sve epizode imam i izdvojene su sa strane), toliko su fenomenalne. Kultne serije.

Poslednja izmena:
saznao sam da uskoro kreće AXN kod nas pa će malo da se obrne Stargate Atlantis, i još poneka pošto je kanal bolji od SciFi-a a SF mu i nije tematika.

AXN je vec krenuo pre par meseci na IKOM-u, super kanal.... ide Flashforward, six feed under, Stargate Atlantis....

mislio sam na total i sbb
bez uvrede ali taj ikom ima +-2000 korisnika pa nije ni značajno

Meni je FlashForward zasad najbolje što se trenutno emituje, priča je originalna i kvalitetna, likovi imaju dubinu, glumci su odlični (za obožavaoce LOST-a Elizabeth Mitchell,mmm :)
V mi je serija sa malo dosadnijom pričom te ovde Elizabeth Mitchell igra veću ulogu,hehe... jedino onaj njen sin zatelebani tinejdžer belih zuba i crnih trepavica (vrsta: stupidicus quarterbackus) je iritantan. Ali efekti su prilično dobri, sve u svemu - OK.
Od SGU sam odustao nakon prve epizode. Narednih 3-4 epizode sam samo ''preleteo''.
Verujem da je Igoritza u pravu i da je ovo najviše ''Izvorni'' SF od ove tri serije, ali za šire mase je dosadan pa mislim da će privući samo hardcore SF ljubitelje i jedan deo publike SG serijala.

Poslednja izmena:
mene zanima sad kako će rush osposobiti taj alienski brod.
Ali stvarno nisam primetio Elisabeth Mitchell u FF-u, ili te nisam dobro razumeo.
U FF-u glumi Sonya Wagner iz Terminatora SCC, glumi doktoricu Benford i čak malo i liče ona i Mithchell-ova. pogotovo po bujnim sisama :)

Auuuuuuu... izvinjavam se totalno mi Liz pomutila razum :D U pravu si za FF sam hteo da napišem Sonya Walger, delom sam pogrešio jer je i ona u LOST-u. S obzirom koliko serija pratim nije ni čudo :)
edit: a pošto znam da nisam jedini ljubitelj serija, mali off i preporuka za seriju White Collar

Poslednja izmena:
prva sezona je još i loša, tako da ne žalim ako ću propustiti dok ne ubace na total tv

...ali za šire mase je dosadan pa mislim da će privući samo hardcore SF ljubitelje i jedan deo publike SG serijala.
Upravo su hardcore SF ljubitelji najvise i zgrozeni SGU serijom.

Osim popravke ima jos par drugih mogucnosti razvoja dogadjaja:
1. da Rush upotrebi stargate za ono za sta je i namenjena - da ode na neku drugu planetu, sa nje na trecu, ... i tako dostigne Destiny. Samo treba da zna prave adrese. (Mozda ce u brodu da nadje mapu sa adresama?)
2. Onaj u komi sto je seo u stolicu ce da se osvesti i da vrati Destinu nazad do planete na kojoj je Rush.
3. Kad Destiny sledeci put stane ce da sidju na planetu i sa nje skoce do planete na kojoj je Rush - adresu njene stargate su valjda zapisali.
Naravno, sve ove mogucnosti zahtevaju izvesnu dozu inteligencije od aktera a po dosad vidjenom... :sceptic:

Jel' neko gledao Alice ? Da li vredi ishta ?

Za ljubitelje serije Defying Gravity, veoma zanimljiv tekst. James Parriott ovde otvoreno prica o sabotiranju ovog show-a od strane ABC kanala. I jos nekim stvarima...

Samo izgubis 3+ sata svog zivota!

ja dosad gledao samo prvi disk, ostatak me nije privukao
pošto je R5 na dva cd-a

Preporuka za The Box. Malo neocekivan SF iz holivuda u poslednje vreme. Nije lose:)

Meni se cini skroz ok, samo sto mi je dozivljaj skroz ubio ocajan audio strejt from d bioskop ( i r5 i sve u 3 lepe.... :\)

Haha, istina...a tek prevod by google translate:p

Sreca, pa ne gledam filmove za koje mi treba prevod :d

Ovaj mi je bio potreban, zbog ocajnog zvuka...taman nasao engleski sub, kad ono uzas. No, moglo je sve da se isprati i bez prevoda.
Fino je videti novopeceni SF koji ne nagovestava nastavak:p

Ah, da, zaboravio sam 4. mogucnost, da ne vidimo sta ce dalje da se desava (k'o da to zelimo :wall:); naime, vec par puta sam zadnjih dana naleteo na glasine da ce prikazivanje SGU na SyFy-u biti cancel-ovano zbog male gledanosti.

Vrh Dno