Šta je novo?

Koji C2Q ???

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto od skora imam plocu DFI LP P45 T2RS Dark, zanima me koji Intelov Core 2 Quad procesor bi mu najbolje pasao? Pitam iz razloga sto sam do sada imao AMD platformu jos od Athlona 3000+ pa nisam bas upucen u intelove quad-ove. Znam specifikacije svih quad-ova kao i to da bi najjaci Intelov quad bio i najbolji ali kes je u pitanju,znaci odnos cena-performanse!!!!!
Hvala!!!

Crossfire, ne lupetaj bez zaledjine. Možeš lepo da pogledaš koju postavku ja imam. I, koji kuler i CPU imam? Niko nije predložio da kupi Q6600 zbog OC, nego je data tabela koja prikazuje sirovu snagu. Ako mu to treba, sigurno će da overklokuje. A tu je bolji Q6600 od Q8300, navedeno već zašto.

Razlike u temperaturama izmedju 65 i 45 nm procesora možeš da zgužvaš i bacis, potpuno su zanermaljive. Koji god na kraju da uzme, ako ga ne drži na def, trebaće mu poseban kuler.

Jedini realan razlog zbog kojeg treba da kupi Q8300 je taj što ga ima u radnjama, ako već bira izmedju pomenuta dva quada. Neće polovan - njegov izbor, verovatno ne bih ni ja. Biće super-zadovoljan sa Q8300, i to je realno. Nije nimalo loš procesor. 45 nm (temperature), SSE4 instrukcije (koje se koriste... gde tačno?), blago veći default klok - potpuno zanemarljive prednosti.

Crossfire, ne lupetaj bez zaledjine. Možeš lepo da pogledaš koju postavku ja imam. I, koji kuler i CPU imam? Niko nije predložio da kupi Q6600 zbog OC, nego je data tabela koja prikazuje sirovu snagu. Ako mu to treba, sigurno će da overklokuje. A tu je bolji Q6600 od Q8300, navedeno već zašto.

Razlike u temperaturama izmedju 65 i 45 nm procesora možeš da zgužvaš i bacis, potpuno su zanermaljive. Koji god na kraju da uzme, ako ga ne drži na def, trebaće mu poseban kuler.

Jedini realan razlog zbog kojeg treba da kupi Q8300 je taj što ga ima u radnjama, ako već bira izmedju pomenuta dva quada. Neće polovan - njegov izbor, verovatno ne bih ni ja. Biće super-zadovoljan sa Q8300, i to je realno. Nije nimalo loš procesor. 45 nm (temperature), SSE4 instrukcije (koje se koriste... gde tačno?), blago veći default klok - potpuno zanemarljive prednosti.

Dobro, ali lupetanje zabij sebi u od pozada. :-devil-:
Ko je tebe uopste spominjao, zato i nisam citirao nikoga?!

To sto ti imas Q6600, momku ne znaci nista.
Za 3.6GHz ti treba bolji kuler od TX2, a govorio sam o taktu 3.6GHz, jel' tako!?
Momak ima plocu koja gura FSB 500MHz, tako da ce lako overklokovati na 3.6GHz, a procesor moze i vise.
Dokazi mi da se Q6600 i Q8300 isto zagrijavaju na 3.6GHz i ja cu da kazem da si u pravu.
Sad da se pojavi Q6600 u oglasima, kostao bi minimum 115Eura, a za te pare je BOLJI Q8300 sa 3 godine garancije.

P.S. Kolike su ti [email protected] sa TX2? :p

Poslednja izmena:
Lupetanje je već tebi u pozadini.
Moraš li da me spomeneš da bih mogao da odgovorim na tvoj post?

To što ja imam Q6600 i CM TX2 možda ne znači Gooru, ali pobija tvoju tvrdnju da su potrebni kuleri od 30+ evra za hladjenje.
Zanimaju te temperature, potraži. Mislim da niko nigde nije testirao razliku, svi samo ponavljaju ono što je Intel naveo. A evo šta je Intel naveo kao specs:

Q6600 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLACR

Q8300 SLGUR http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLGUR
Q8300 SLB5W http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB5W

Primeti temeraturne specifikacije.

Nazad u stvarnom svetu, razlike u temperaturama izmedju "ekvivalentnih" 45 i 64 nm procesora su najviše 5 (da zaokružimo na 5) stepeni na istom kloku. Pod "ekvivalentnim" mislim na sličan takt i napon, a podrazumeva se da su iz iste klase.

Temperature za moj Q6600 na 3,6 Ghz možeš da potražiš u OC sobi, kad te već interesuju :p

Poslednja izmena:
Ove Intelove termalne specifikacije znace da se procesori isto griju/greju? Ili sta?

Kako god: Bolji je Q8300 nego Q6600. :p
Jeste Q6600 legendarni CPU, super se i danas drzi.
Nemam sad onu tabelu, ali po sjecanju Q6600 je bolji u renderu zbog 8MB L2, mozda Photoshop-u...
Ja te poslovne programe ne koristim, a u igrama se Q8300 odlicno drzi.

Q8300 je dosta hladniji i kapak! :p

Odo' na poso'

edit na brzinu:
http://www.behardware.com/articles/739-4/q8200-q8300-which-will-take-over-from-the-q6600.html

Poslednja izmena:
Ja, onako po secanju, mislim da u photoshopu suvi megaherci donose pobedu, a u igrama kes memorija. Ali nebitno, to moze covek googlanjem da sazna za 5 minuta

@goor iskreno mislim da u svakodnevnom radu izmedju ova 2 procesora neces primetiti nikakvu razliku. Nije veca od 5-7%, ma ni toliko.

Poslednja izmena:
Ovo više nema veze sa početnom temom, ako neko nije slučajno skapirao, ali da isteramo stvari na čistac. Goor je dobio odgovor.

Q8300 je dosta hladniji i kapak! :p
Potkrepi ovo nekim testom ili ostaje mlataranje mlitavom keetom (tj. samo zato što ti kažeš). Ne zaboravi da mora da bude dosta hladniji, kako si naveo, pod istim uslovima rada i hladjenja.

Informiši se malo o tome koliko količina L2 keša donosi u stvarnom radu sa gotovo svim aplikacijama i primenama. Jedino ne prosperira softver koji straži sirovu "megahercažu". Držanje u igrama? Koliko je samo opala značajnost CPU u tome. Pitaj ByMaxa.

45 nanometarska zamena za Q6600 je bio Q9300, a ne neki Q8xxx serija koja je budžetska quad klasa.

Poslednja izmena:
Ljudi ovo su bas bilo odgovori i HVALA na njima :D
Nije mi tolika hića za proc. ali voleo bih da do nove pronadjem neki!!! U suštini racunar koristim za render i multimediju a naravno IGRE spadaju u istu :) te bih voleo da uzmem neki proc sa vecim L2 kešom (8-12Mb) znaci Q6600-Q9450(9550) ali naravno ako naidjem na povoljniju cenu! Ali i Q8xxx mi je ok pre svega jer je ipak novi proc.(tj uzeo bih nov) A poznato je da je Q8xxx budžetski quad a Q9xxx je viša klasa,međutim i tako se cena odnosi............

Ovo više nema veze sa početnom temom, ako neko nije slučajno skapirao, ali da isteramo stvari na čistac. Goor je dobio odgovor.

Potkrepi ovo nekim testom ili ostaje mlataranje mlitavom keetom (tj. samo zato što ti kažeš). Ne zaboravi da mora da bude dosta hladniji, kako si naveo, pod istim uslovima rada i hladjenja.

Informiši se malo o tome koliko količina L2 keša donosi u stvarnom radu sa gotovo svim aplikacijama i primenama. Jedino ne prosperira softver koji straži sirovu "megahercažu". Držanje u igrama? Koliko je samo opala značajnost CPU u tome. Pitaj ByMaxa.

45 nanometarska zamena za Q6600 je bio Q9300, a ne neki Q8xxx serija koja je budžetska quad klasa.

Sad cemo "jedan mirovni ugovor" jer nemam obicaj da se svadjam na forumu.
Recimo da si dijelom u pravu, a ja sam skoro u potpunosti u pravu :p

Pokretac teme ima jedan Q6600 u oglasima, a ako ce da kupi Q6600 nije trebao ni sada prelaziti sa AMD-a :-devil-:
Toliko od mene :wave:

Ma sad nije nikakav problem Q6600,Q8xxx,Q9xxx pa koji naleti i iznos koji mi se svidi :D

Hvala svima na pomoci !!!!!!

No. 1 Q9550 - ako ga samo nadjem :)

Nazad
Vrh Dno