Šta je novo?

Externi hard u dva pravca

toogood

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2008
Poena
440
Pozdrav!

Narucio sam Verbatim 1TB externi hard i treba da mi stigne uskoro pa me zanima sa obzirom da imam PC i PS3 da li mogu sa Y USB kablom da ga spojim na obe sprave i da sljaka a ne pravi kurslus i druge probleme??

hvala

Prilično sam siguran da to ne može tako da funkcioniše.

Kakav ...sta.....Y ... :S
Nikada ti taj avion nece poleteti sinko.
Salu na stranu.
Ne
Ne
I jos jednom Ne
Tako pametni kontroleri jos uvek ne postoje,sa druge strane ako ti je tako nesto potrebno,jedino sto moze da ti nesto ucini je mrezni backup disk.

Jes vala, kupiš 3 takva Y kabla i onda 4 sprave mogu da koriste isti hdd :))))))

YY
Y

Poslednja izmena:
http://cgi.ebay.com/USB-2-0-A-Male-...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2c51de3ba2

dobro sorry na pitanju...cisto mi proslo kroz glavu :) ...vidim da su to kablovi za dodatno napajanje ili syncovanje samo pitanje cega?
Ovo ti je prijatelju tzv. Y kabl za 2,5" xterne hard diskove koji ne dobijaju dovoljno struje od jednog USB-a, pa je potrebno hard uštekati u 2 USB porta da bi pravilno radio.
Kao što rekoše pre mene, nema takvog kontrolera koji može da radi ono što bi ti želeo. Jedino deljenje podataka na jednom hard disku ide preko mreže, tj. NAS-a.

Ext.hdd je najbolje da ima sopstveno napajanje ..a vi kako hoćete.
A što se tiče ext. diskova koji su već zapakovani u nečiju kutiju i tako se prodaju, zaobilazim ih u širokom luku.

Poslednja izmena:
Ext.hdd je najbolje da ima sopstveno napajanje ..a vi kako hoćete.
A što se tiče ext. diskova koji su već zapakovani u nečiju kutiju i tako se prodaju, zaobilazim ih u širokom luku.

ovaj moj naruceni ima sopstveno napajanje

sta mislis pod zapakovani u neciju kutiju?

jel moze razlog...gube fajlove...crkavaju...lose napajanje ili nesto drugo??

Kao što rekoše pre mene, nema takvog kontrolera koji može da radi ono što bi ti želeo. Jedino deljenje podataka na jednom hard disku ide preko mreže, tj. NAS-a.

Pa pazi ne mos da delis ali mozes da svicujes za jako male pare... cirka soma dindzi.
I uz malo maste i par ogranicenja napravis fini storage sistem za neuporedivo manje para od nas-a :)

Ako ti eksterni hard ima podrsku za mrezu pored usb podrske onda si problem resio, koliko znam ps3 ima LAN dok svaki kompjuter ima LAN standardno integrisano.

Kako si mislio svicuje, nisi valjda mislio sa prekidacem da menjas tok podataka ?

Kako si mislio svicuje, nisi valjda mislio sa prekidacem da menjas tok podataka ?
Ni meni nije jasno kako možeš USB xterni hard da switch-uješ, a da ga ne povežeš na router? I to preko router-a koji ima USB ulaz, pa praktično pretvoriš USB hard u NAS, samo što ceo posao oko ruterisanja obavlja router, a ne elektronika u NAS-u.
Nakačiti hard na switch-er? Ne znam kako, ovo mi nije poznato da može, bar ja do sada nisam video takvu mogućnost + iako se i nakači na switch-er koji eventualno ima USB ulaz (jel neko video ovo, ja nisam), kako će dalje, tj. ko će da deli fajlove, tj. usmerava protok podataka na relaciji PC - hard (i obrnuto)?

Poslednja izmena:
Ama ne. Nisam rekao da dobijas Nas, nego nesto sto uz odredjena ogranicenja moze da bude jako lep storage system (po meni). Imas da kupis gde hoces USB switch kojim se upravo menja tok podataka sto neko gore rece :) Imas ih raznoraznih ali naprimer jedan sa 3 ulaza za 4 PCja. Nakacis 3 ext harda, a sa druge strane recimo 2xPC, PS3 i DVD player. Naravno nemozes da pristupis hardovima odjednom sa dve masine ali sve sto treba da uradis je dvoklik na ctrl i eto hardova na sledecoj masini :) Ili te hardove nafilovane filmovima svicujes na DVD i uzivas. Zapravo mislim da toogood-u upravo ovako nesto treba ili mozda gresim?

Ama ne. Nisam rekao da dobijas Nas, nego nesto sto uz odredjena ogranicenja moze da bude jako lep storage system (po meni). Imas da kupis gde hoces USB switch kojim se upravo menja tok podataka sto neko gore rece :) Imas ih raznoraznih ali naprimer jedan sa 3 ulaza za 4 PCja. Nakacis 3 ext harda, a sa druge strane recimo 2xPC, PS3 i DVD player. Naravno nemozes da pristupis hardovima odjednom sa dve masine ali sve sto treba da uradis je dvoklik na ctrl i eto hardova na sledecoj masini :) Ili te hardove nafilovane filmovima svicujes na DVD i uzivas. Zapravo mislim da toogood-u upravo ovako nesto treba ili mozda gresim?

ne gresis...to je to...hmmm masta moze svasta...svaka cast i hvala ti na info, treba mi ustvari da backupujem ps3 na taj hard bez da moram da iskljucujem kablove i da mogu da pogledam neki film u full hd sa harda jer mi PC nije toliko jak !!!

edit linkovi

http://cgi.ebay.com/Manual-USB-Swit..._EN_Networking_Components?hash=item53de73459a

ovo je to??

ili kako bi se hub ponasao

http://cgi.ebay.com/Hi-Speed-USB-2-...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item518ee0fbf7

Poslednja izmena:

Da ovaj prvi je USB switch.
Ovo drugo je hab koji ti omogucava da uredjaje ne vadis nego iskljucujes na prekidac ali nema mogucnost deljenja tih uredjaja na vise racunara.

Wiretek USB Share Switch je lep izbor jer ima 2PC 3USB i mogao je da se nadje kod nas. Vidjao sam i Digitus sa dva uredjaja na 2 odnosno 4 PC-a.

Vrh Dno